2020. június 3., szerda

Gyorskeresés

A közútkezelő a hibás?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A legutóbbi téli gumis bejegyzésem óta nem telt el sok idő, máris kénytelen vagyok újra ide írni.

közút utinform
Ma (talán még most is) óriási dugó áll a 11esen Budakalásznál Békásmegyer felől és a Megyeri-hídon is. A forgalmat Budakalász fele terelik, a Szentendre felé vezető sáv le van zárva, középen lévő betontömbök miatt nem lehet a szembejövő sávba terelni a forgalmat.

hír
Eddig csak gyanítottam, de a most meg talált, linkelt hír megerősít abban a tényben, hogy is történt a baleset. Szentendrén a Lidl-nél az egyik sávon kint van egy tábla, mert hiányzik egy aknafedél (elvileg kábelszakadás miatt), ez már tegnap is úgy volt. Ugyan csak egy fél métert érint ez a szakasz, de így az eredetileg 2 sávos út áteresztőképessége pont a felére esett vissza. Emiatt a mai délutáni csúcs miatt feltorlódtak az autók 3 kilométer hosszan és itt jön a lényeg. Ahol történt a baleset ( [link] ) egy beláthatatlan gyors balos (a bal oldalt végig betontömbök és rajtuk fekete háló van) miatt, ha szabályosan is halad az autós, akkor is könnyedén nekimehet az előtte lévőnek, hát ha még a megengedettnél gyorsabban megy és az esetleg egy kamion, csúnya baleset lehet abból és ma lett is. Hogy miért? Talán most nem is túlzás azt állítani, hogy a közútkezelő tehet erről, amiért egy forgalmilag nagyon érzékeny szakaszon nem csináltak semmit annak érdekében, hogy ne legyen az úton akadály. Feljelenthetném még oldalakon keresztül, de szerintem lejött a lényeg mindenki számára.

Egyébként a neten nem volt fent a hír a kozut.hu-n, amikor megállt a busz a terelésnél ( és azért nem tudott tovább haladni, mert annyira szűk a terelés útvonalában a két körforgalom, hogy beragadna), ezért felhívtam őket és tájékoztattak, kérdezem, hogy miért nincs még fent a weboldalon, mert pár hasonló telefonhívást megspórolhatnának. Ezután 5 perccel már fent volt. Szerencsére nem maradtam a buszon, elindultam a hév felé, de szerencsére útközben belebotlottam egyik ismerősbe és haza tudtam vele jönni, de így is 2 óra 10 perc alatt sikerült hazaérnem a 55 perces menetidő helyett.

Tehát a kérdés, ha ilyen eset áll fent, mint a mai, és valaki súlyos balesetet szenvedne, az gondolom csúnyán beperelhetné a közútkezelőket (nagyon remélem, hogy befogják, remélem nincs nagyobb baj, a mentő az sajnos volt a helyszínen)?

(Nagyon összeszedetlen az írásom, most erre volt erőm.)

Hozzászólások

(#1) raczger


raczger
(őstag)

[ Szezám tárulj! ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.