2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csak egy régi veterán, na de pontosan melyik?

    Van itthon egy régi, már rozsdás veterán motor. Elvileg második világháború előtti darab, 250-es, viszont az internet nem segített, nem tudtam beazonosítani a pontos típust. Nagyjából 20-30 különféle régi Steyr Puch motort találtam a neten, de ez egyikkel sem egyezett meg. Szeretném kérni a segítségeteket, hátha van itt egy, a témában jártas fórumozó aki tudja mivel állunk szembe. (A képek minőségéért nem vállalok felelősséget, bátyám készítette :DDD )
    Az is felmerült, hogy nem egy eredeti motorról van szó, lehet, hogy régen keverve lettek esetleg az alkatrészek, találtunk benne néhány Csepel "vonást" is. Bátyámmal a tervünk az lenne, hogy felújítsuk, ha még menthető. Az összes kép itt található.

    raczger 11 éve 48

  • Milyen a jó apró szerinted?

    Nem titkolt tervem egy apróhirdetési oldalt létrehozni. Tudom, hogy van n+1 ilyen oldal, de nagyon ritka ami jól használható, felhasználóbarát, nincsen agyon bonyolítva stb...
    Tehát szerintetek milyen lenne egy jó apróhirdető oldal, ti mit szerettek egy ilyen oldalban, mit utáltok? Ismerősöket, barátokat már kérdeztem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!

    (Nem a hardverapronak szeretnék konkurenciát állítani, egy általános jellegű apróhirdetési oldalról lenne szó.)

    raczger 11 éve 8

  • Így kell kiállni a parkolóból

    Tegnap édesanyám leparkolt itt a faluban a főút mellé. Három parkolóhely van egymás mögött, sok-sok hellyel, gyakorlatilag tolatás nélkül ki/be lehet állni. Mire visszaért édesanyám, így nézett ki a kocsi eleje:

    Anyám annyira emlékezett, hogy mikor bement a boltba előtte egy piros dobozos autó állt, a horpadásnál is látható a piros festéknyom. Gyakorlatilag plusz egy autónyi helye volt emberünknek, hogy kiálljon, de ez se jött neki össze (melyik piacon vette a jogsiját?). Természetesen egy telefonszámot sem hagyott, elment és mi fizethetjük ki a kárt. Hűtőből biztos másik kell, de a motorblokkot is picit beljebb nyomta, ki tudja, még mit kell cserélni vagy javítani.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 3

  • Délelőtti séta

    Reggel úgy döntöttem elmegyek egy kicsit sétálni (fő az egészség, meg inkább séta, mint bent 1-2 óra spining), ezúttal sajnos csak egyedül de sebaj, legalább gyönyörű fehér a táj. A Vöröskőre mentem fel (Tahitótfalu mellett van), kiválasztottam a lehető legrövidebbet és fellihegtem magam, szó szerint. Volt egy durvább szakasz, 40%-os átlagmeredekséggel, néhol elérte az 50%-ot, mindez 30 centi friss hóban, hát nem volt egyszerű. A friss hó alatt sok helyen jég is volt ezen a meredek szakaszon, de négykézláb valahogy felmásztam végül :)
    Végig szűz hóban mentem, senki nem járt ma előttem még arrafelé. Felérve a gerincre, hát na, meseszép volt, egy kis zúzmara is ráfagyott a faágakra, szakadó hó, néhol térdig érő hó, megérte felmennem!
    Hazafelé már könnyebb utat választottam, inkább egy szerpentinen gyalogoltam. A túra vége felé találkoztam 5 vaddisznóval, sajnos nem sikerült őket lefényképeznem, de nem is nagyon akartam, volt köztük egy-két jól megtermett, nem akartam, hogy nekem essen a kicsiket védve, inkább továbbálltam :)

    Akit érdekel az útvonal: [link]

    Szokás szerint csináltam útközben néhány képet:

    Folytatás...

    raczger 11 éve 7

  • Hogyan tovább?

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek!

    Jelenleg az Óbudai Egyetem mérnök infó esti szakára járok és mellette Budapesten dolgozom. Mostanra már szinte semmi szabadidőm nem maradt, hétvégén se nagyon, örülök, ha a hobbijaimra egy kis időt tudok szakítani, hogy mégse csavarodjak azért be.

    A problémám az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy érdemes folytatni az egyetemet. A harmadik félévemben vagyok. A jelenlegi problémám az iskolával az, hogy sorra szegik meg a TVSZ-t, lekezelően beszélnek sokan fentről a diákokkal. Volt egy konkrét problémám az előző félév vizsgaidőszakában, hogy egy adott tárgyból nem tudtam elmenni vizsgázni, teli voltak a vizsgaalkalmak és tipikusan az utolsó pillanatokban szabadult fel 1-2 hely, de a lényeg, hogy nem tudtam elmenni vizsgázni. Keveselltem a vizsgaalkalmakat és azt, hogy aránytalanul vannak az időpontok. A TVSZ-ben találtam is erre vonatkozó pontokat, nem tartották be. Erre hivatkozva írtam dékánnak kérelmet, hogy 3. tárgyfelvételért ne kelljen kiperkálnom a 15k-t. Három hónap alatt válaszra sem méltatott (akkor csak dísznek van a posztján?), aztán a TO javaslatára írtam a dékán-helyettesnek.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 120

  • Zúzmarába burkolódzott a táj

    Teljes méretben itt letölthetitek (90mb, 28837x5187).

    Ez az első ilyen nagy panorámakép amit csináltam, photoshop jó sokáig elbíbelődött vele, C meghajtótól ideiglenesen 15 gigát el is vett magának :)

    raczger 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.