2020. szeptember 29., kedd

Gyorskeresés

Hogyan tovább?

Írta: | Kulcsszavak: egyetem . iskola . diploma

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tanácsot szeretnék kérni tőletek!

Jelenleg az Óbudai Egyetem mérnök infó esti szakára járok és mellette Budapesten dolgozom. Mostanra már szinte semmi szabadidőm nem maradt, hétvégén se nagyon, örülök, ha a hobbijaimra egy kis időt tudok szakítani, hogy mégse csavarodjak azért be.

A problémám az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy érdemes folytatni az egyetemet. A harmadik félévemben vagyok. A jelenlegi problémám az iskolával az, hogy sorra szegik meg a TVSZ-t, lekezelően beszélnek sokan fentről a diákokkal. Volt egy konkrét problémám az előző félév vizsgaidőszakában, hogy egy adott tárgyból nem tudtam elmenni vizsgázni, teli voltak a vizsgaalkalmak és tipikusan az utolsó pillanatokban szabadult fel 1-2 hely, de a lényeg, hogy nem tudtam elmenni vizsgázni. Keveselltem a vizsgaalkalmakat és azt, hogy aránytalanul vannak az időpontok. A TVSZ-ben találtam is erre vonatkozó pontokat, nem tartották be. Erre hivatkozva írtam dékánnak kérelmet, hogy 3. tárgyfelvételért ne kelljen kiperkálnom a 15k-t. Három hónap alatt válaszra sem méltatott (akkor csak dísznek van a posztján?), aztán a TO javaslatára írtam a dékán-helyettesnek. Neki 3 hónapjába került kivizsgálni az esetet, de az sem volt alapos, meg se nézték mikor voltak a le/fel jelentkezések az adott vizsgákra illetve azt se vették figyelembe, hogy mikor vittek fel egy-egy vizsgát és még sorolhatnám, természetesen ezt megírtam nekik, de erre már csak egy sablon választ kaptam. Köszönöm, a bizalmam az iskola iránt kb el is tűnt ezek után. Ja és persze egy hétre le voltam tiltva a vizsgajelentkezésről, mert nem érkezett meg a döntés időben. A végén sajnos ki kellett perkálnom a fent említett összeget az iskolának, de kérdem minek? A félév elején nem tudtam felvenni a tárgyat, ezért is szólnom kellett az ezért felelősnek. Most meg nincsen meghirdetve az adott tárgyból egy darab vizsga sem. Tök jó, hogy a jövőhetem egy része erre fog elmenni, hogy majd küzdjek azért, hogy legyen kiírva vizsgaalkalom... Tiszta vicc.
Amit még nem értek, hogy tudják meghirdetni a vizsgákat ennyire hülye időpontokba. Három időpont van a vizsgákra: délelőtt 9, délután 1 és délután 4 óra. Aki dolgozik, azoknak ebből egyik időpont sem jó, ezt tényleg nem veszik észre? Már nekem ég a pofám, hogy állandóan el kell kéredzkednem, aztán egy ilyen miatt a hét többi napján sokáig bent lehetek, hogy ledolgozzam a kiesett időt...
Erre a szarakodásra nincs nekem erőm, a tanulás meg így már motiváció hiányában nehezen megy. Biztosan kell nekem ez a diploma, ér ennyit?

Néhány hónapja mikor állásinterjúkra jártam, úgy vettem észre a diploma nem annyira fontos. Elsősorban a tudást és az elhivatottságot nézik (jártam egy elég komoly cégnél is), volt ahol szinte hátrány volt az, hogy én még egyetemre járok, mert a projekt induló fázisa miatt sokat kellett volna túlórázni. Egy helyen tetszett csak az valakinek, hogy az ÓE-re járok, de neki is csak azért mert ő is oda járt estire.

Tehát a kérdésem, szerintetek valóban érdemes folytatnom és küzdenem/szenvednem ezzel?

Pro:
-Diplomát szerezhetek
-Sok új dolgot tanulhatnék meg
-Nem szeretem feladni a céljaimat

Kontra:
-Nagyon sok időmet és energiámat elveszi
-A sok új ismeretnek a nagy része hasztalan, a maradék hasznosat pedig egyetem nélkül is meg tudom tanulni
-Sokszor csak este fél 12-re érek haza és reggel 6kor már kelhetek, keveset tudok aludni

Hozzászólások

(#1) raczger


raczger
(őstag)

Ma is délelőtt tanulok, délután dolgozok, azért legalább vasárnap jó lenne kicsit lepihenni :)

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#2) danih válasza raczger (#1) üzenetére


danih
(addikt)

Költözz külföldre.

Vicc vót ;]
Igazából mit szeretnél hallani, hogy az itteni ügyeletes nagyokosok, akik kb. feleannyi élettapasztalattal rendelkeznek, mint te, megmondják neked a tutit? Vagy (én így érzem) te szívesen otthagynád az egyetemet, és egyfajta konfirmációra vársz?
Minden élet egyedi eset, tudom sablonos, de neked kell eldöntened, mert neked van rálátásod.
Sok sikert :R

(#3) vwpolopg válasza raczger (#1) üzenetére


vwpolopg
(őstag)

Szerintem folytasd levelezőn, az is egy alternatíva. A helyzet amúgy sehol sem jobb, mindenhol csak dísz a TVSZ...

(#4) Gergő_


Gergő_
(őstag)

ilyen kérdésre tényleg ne fogadj el semmilyen tanácsot mástól. vedd figyelembe az álmaidat, egészséged, anyagiakat.

(#5) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Hány féléved van még hátra? Van más felsőfokú végzettséged?

"Néhány hónapja mikor állásinterjúkra jártam, úgy vettem észre a diploma nem annyira fontos."
Szép és jó, de azért csak kell, mert 4-5-10 év múlva koppanhatsz, nagyot.

Én azt javaslom, hogy összeszorított foggal préseld ki magadból a diplomát, mert hosszú távon megéri.
Most még fiatal vagy, jobban bírod. Szánd rá a 2-3 évet.

De nem érdemes szívózni a vezetőséggel, mert egyrészt leszrnak, másrészt semmi érteleme, harmadérszt csak az ideged megy el vele.

Elmesélem hogy szívattak meg engem anno, mertcsak. :DD
Egy plusz félévet ráhúzattak velem, mert annyira odafigyeltek.
Kredit rendszerben az én évfolyamom volt az első anno. Amikor végzősök
lettünk, akkor ilyen márciusban jöttek rá, hogy senkinek nincs meg a 300 kreditje.
Senkinek. Aki mindent rendesen csinált, időben, előírás szerint annak volt olyan
260. Aki mellé ráhúzott még 2 + szakot (mert lehetett) annak volt olyan 290.
Aranyos mi? Senki se számolta ki 1.-ben, hogy akkor végül is a meghirdetett
tárgyakkal elég lesz a kredit a dolgozónak? Agyrém.

Akkor gyorsan csináltak 2 tárgyat, összesen 50 kreditért. Jó mi? :DDD
Mindenki felvette, mindenki levizsgázott. Ilyen 2 nap alatt. hmm... :U

Persze én, aki egy félévet csúsztatott nem vehettem fel, mert nem. :))

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#6) raczger válasza danih (#2) üzenetére


raczger
(őstag)

23 évesen nem mondanám, hogy hú de sok élettapasztalatom van.

Arra várok, hogy valaki valami új nézőpontot is tudjon nekem adni, ami alapján jobban tudok az egyik irányba hajlani. Az egyetlen dolog ami miatt tipródok, hogy ha itt hagyom a sulit, akkor feladom az egyik célomat.

Jelenleg nem biztos, hogy én tudom eldönteni ezt helyesen, hiába van nekem rálátásom mindenre magammal kapcsolatban, néhány dolog elvakíthat és egyes dolgokat fontosabbnak érezhetek, mint az valójában fontos lenne.

Nyilván kell másoktól valami hátszél, ha bizonytalan az ember, magától nem mindig tudja eldönteni, hogy most balra vagy jobbra induljon el.

Vladi: 6 félévem még lenne hátra, ha mostantól minden sikerülne rendesen, időben.

vwpolopg: sajnos tudom, hogy máshol is ez megy, de ezzel nem vagyok előrébb

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#7) vwpolopg válasza raczger (#6) üzenetére


vwpolopg
(őstag)

Ezzel csak arra akartam célozni, hogy ha iskolaváltásban gondolkodnál akkor sem feltétlenül jársz jobban :)

(#8) danih válasza raczger (#6) üzenetére


danih
(addikt)

23 évesen nem mondanám, hogy hú de sok élettapasztalatom van.
Nem azt mondtam, hogy sok, hanem azt, hogy több ;)

Rendben, akkor induljunk ki ebből:
úgy vettem észre a diploma nem annyira fontos.
Az elvégzendő munka körétől függően fontos, sőt kötelező lehet, de ezt is neked kell tudnod (mely munkakörben dolgoznál). Ha nem kötelező hozzá, elgondolkodhatsz azon, hogy a tanulásra fordítandó éveket munkahelyi tapasztalatszerzésre fordítod, de ez rizikós.
Szerintem legyen meg a papír, mert igaz nem az alapján döntenek, de ha nincs meg, kizáró tényező lehet.

[ Szerkesztve ]

(#9) raczger


raczger
(őstag)

Ja ami még kimaradt, hogy legalább egy OKJ-s végzettségem van a szakmámban, ami elvileg felsőfokúnak számít.

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#10) hoffman_


hoffman_
(veterán)

Én még picivel utánad járok, bár nem sokkal(illetve korban alattad 2-vel, félévben előtted 2-vel). Munkához nem szagoltam még, mert vicces szörnyű, de tűrhető(sajnos nem ösztöndíjas) átlaggal, államin, két és fél év egyetem után sincs lövésem semmiről. Illetve ez nem igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy bármi szakmai helyre mennék el, egyelőre kiröhögnének, nekem ég a pofám, ha belegondolok. Hogy ez kinek a hibája? Legalább annyira, az enyém, talán jobban is, mint az egyetemé, ahol a hülye is le tud ma már diplomázni. De a helyzet nem változott ettől semmit. Pedig csak egy épülettel vagyok arrébb, a KVK-n.

A NIK egy nagyon jó és erős kar, megértem, hogy nem haladsz egyszerűen, a TO meg egy agyfasz, gyűlölöm az egészet, a tanárok is b*sznak ránk, állandóan. A saját példám:

Adott egy labor, nem nagyon vágtam a témát, megcsúsztam. Az egy dolog, hogy összesen 2 alkalmat engednek pótolni, ezt valahogy megúsztam, volt rá lehetőségem. Azonban mindenki megúszott, senki nem vágta, az összes alaklom pótlókkal volt tele. Egy adminisztrációs hiba miatt(ami a lusta, tetű, unott labvez cseszett el) lemaradtam egy pótlásról, így nem maradt több. Elbuktam emiatt a tárgyat, lol. Nem hagytam annyiban, írtam az előadónak. Megbeszéltem vele fű alatt, hogy a lab2-es kövi éves csoporttal bemegyek, megírom, a fent említett lusta, nem törődöm labvez kiírja január 7-re a lab1 pótlást, és majd oda bekerül. Bementem, megcsináltam, ez volt 3 hete. A lab1 neptunos kiírás nem került be azóta sem. Írtam a labveznek, le se szart 3 hete, írtam az előadónak, ő már egyszer válaszolt, de nem ő kezeli, így sokat nem tudott tenni. Holnapra lenne kiírva, még mindig semmi. Itt az 5-ös jegyzőkönyv a fiókomban, de neptunban még ott a kapa.

Ez ilyen. Engem is felb*sz rendesen. De addig fogom b*szogatni őket, amíg nem lesz bent a jegyem, ha addig élek is.

Egy szó mint száz, nagy sz*pás, főleg neked, munka mellett, elképzelni se tudom, de ha rám hallgatsz, akkor nem hagyod abba, és kipréseled. Szerintem 5-10 év múlva mindenképp ezt fogod a helyes döntésnek tartani.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.