2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nagy chili topic. :)

    16db mag van a csomagban.

    Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket kétfelé, és először joghurtos dobozba ültessem el, aztán ha kihajtanak, akkor mehetnek cserépbe? Nekem az a módszer lenne jó, amivel minél több tövet tudok kihozni ezekből. Ha azt mondjátok, hogy akkor 2 mag / joghurtos doboz, akkor úgy lesz, mivel abszolút nem értek hozzá.
    Emellett milyen mélyen kell a földbe tenni őket? 1 centi, 2 centi stb.?

    Köszi. :R

    petipetya 10 éve 8560

  • Treme sorozat

    Treme

    -o-

    Fantasztikusan jó sorozat, már a főcím is külön élményt nyújt. Évadonként változtak a képek benne (talán csak a 3/4 volt azonos). Nekem a 2. évadé tetszett a legjobban, ezért ezt linkelem ide.
    Legutóbb Baltimore városa miatt izzott a kereső (The Wire) a kezem alatt, most pedig New Orleans volt soron, mert szinte semmit sem tudtam a városról, csak annyit hogy van. Engem pedig érdekel a faji összetétel, a lélekszám, a kultúra és minden egyéb. Mert a kulturális élet elég gazdag odalent, kezdve az indiánoktól egészen a karneválig.

    New Orleans

    -o-

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 0

  • Google Naptár - eltűntek a magyar névnapok? Van megoldás.

    A magyar névnapok újbóli importálása a naptárunkba:

    A megoldás az, hogy létrehozol egy külön naptárat, és abba importálod be a fájlt:
    - Innen töltsd le a magyar névnapok naptárt: xSide linkje (köszönet neki azért, hogy lementette és megosztotta)
    - A Naptár webes felületén a "saját naptárak" melletti gombra kattintva létrehoztam egy új naptárat "magyar névnapok" címmel. Ez azért kell, mert eddig is külön volt, így most sem akartam betenni a neveket a fő naptáramba.
    - Második lépésként a "más naptárak" melletti gombra kattintva kiválasztottam a naptár importálását. Fájl: nevnap.ics (ugye ezt töltöttem le a Dropbox-os linkről), Naptár: magyar névnapok.
    - OK gomb
    - Ezután a telefonon bepipáltam a "magyar névnapok" nevű naptárt a szinkronizálandó és megjelenítendő menüpontban (a gyári Naptár alkalmazásban).

    Mit tehetsz akkor, ha véletlenül a fő naptárba (és ezáltal nem egy külön naptárba) importáltad a névnapokat, és ezért szeretnéd kitörölni?

    MolnárPéter fórumtárs tud rá megoldást (neki is köszönjük):

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 128

  • filmkritika - Philosophy of a Knife

    Philosophy of a Knife

    a 731-es alakulat

    Dokumentumfilmnek szánták, de a legtöbb jelenet miatt simán megüti a horror kategóriát. Az elején és a végén egy öreg ruszki beszél, aki nekem felettébb gyanús, hiszen orvos volt, ott volt a táborban, és túlélte. Persze ő úgy meséli el a történteket, mintha csak valami mellékszereplő lett volna.

    A film 1. részének második fele és a 2. részének első fele az úgymond izgalmas, mert a többin vagy az öreg orosz beszél, vagy a közben zajló történelmi eseményeket taglalják. Amúgy a felirat fos, mivel csak a ruszkit fordították le. Ám ez nem zavaró, mert a kísérletek közben nincs párbeszéd, csak valami agybamászó horrorisztikus zene.

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 7

  • CES 2014

    Sziasztok!

    CES, IFA és MWC: ezeket a rendezvényeket mindig élénk figyelemmel követem a neten és YouTube-on, így történt ez most is. Az alábbi kis szösszenetben csak azokat a termékeket szeretném bemutatni nektek, amelyek valamilyen módon megtetszettek az idei CES-ről.

    Brick: a bunkófon

    A kép magáért beszél, ez bizony egy igazi bunkófon. :D Morton Fizzback használt hasonlót a Denverben anno.

    ---ooo---ooo---ooo---

    Sony Xperia Z1 Compact:

    Sony telefon IPS (ismétlem ípées) kijelzővel! Gratulálok hozzá, csak így tovább, remélem ezentúl ezt a kijelző típust használják majd. :C

    ---ooo---ooo---ooo---

    Huawei Ascend Mate 2 4G: Góliát

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.