2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

petipetya blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Nick Cave & The Bad Seeds - Red Right Hand

  A "Peaky Blinders" (Birmingham bandája) című sorozat által istentelenül rákattantam erre a zenére. Ez a szám olyan sűrű atmoszférát teremt, amelyet belélegezve eufórikus érzés keríti hatalmába a hallgatóját...

  A dalszöveg angolul és magyarul lejjebb érhető el, tessék megdolgoztatni a mutatóujjat és vadul görgetni lefelé. A poszt alján pedig mint marcipán a torta tetején, a sorozat linkje található.

  Red Right Hand

  Take a little walk to the edge of town
  and go across the tracks
  Where the viaduct looms,
  like a bird of doom
  As it shifts and cracks
  Where secrets lie in the border fires,
  in the humming wires
  Hey man, you know
  you're never coming back
  Past the square, past the bridge,
  past the mills, past the stacks
  On a gathering storm comes
  a tall handsome man
  in a dusty black coat with
  a red right hand

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 napja 1

 • Köszönöm

  Köszönöm, mondta a Nap a Holdnak, hogy éjszaka világítasz helyettem.

  Köszönöm, mondta a virág egy forró nyári napon a szellőnek, hogy hűsítesz engem.

  Köszönöm, mondta a gyermek a fénylő csillagoknak, hogy gyönyörködhetek bennetek.

  "Köszönöm", mondta tegnap Ő, nekem. :)

  Blogbejegyzés 4 hónapja 10

 • Hódítsuk meg a hegyeket

  Nekem is jobban tetszik egy hegyvidéki táj, mint a síkvidék. A hegyeken ráadásul mindig van egy vár vagy más érdekes építmény. Emellett a hegyen nem csak fizikailag, hanem lelkileg is magasan van az ember. Elég csak az Everest meghódítására gondolni, vagy például a Visegrádi vár tetején egy hosszú csókra, amely szó szerint egy viszony legmagasabb pontját jelentette anno.

  Viszony: érdekes jelentésű szó ez. Egy titkolnivaló kapcsolat, melyben az egyik fél a legtöbbször házas. A két szív titkon egymásért dobog, melyeket betesznek egy széfbe, azt egy nagyobb széfbe, és azt is egy még nagyobb széfbe. Végül az egészet elrejtik egy hatalmas hegy titkos barlangjába.

  Visszatérve a hegyekre, a Bakony is gyönyörű. A nagymamám által a bakonyi betyárok leszármazottai vagyunk. Bizony. Ezt mindig büszkén mesélte, én pedig még büszkébben hallgattam újra és újra. Nagymamám a háború alatt 4 évesen egy szál zsákruhában, mezítláb került fel Pestre, és a testvéreit is az ország különböző részein szórták szét. Több évtizeden keresztül nem hallottak egymásról, mígnem jóval hatvanon túl páran megtudták egymás mobilszámát, és váltottak egymással néhány szót, mielőtt átlépték volna a túlvilág kapuját. Nem is olyan rossz dolog ez a fránya technika. Hogy mindez miért nem sikerült nekik vezetékes telefonnal, arról fogalmam sincs.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 7

 • 2015: a legjobb telefon, film, sorozat és könyv számomra

  A legjobb űrkutatással kapcsolatos dolog: a SpaceX hordozórakétája sikeresen visszatért decemberben. Még csak műholdakat juttatott fel, de ki tudja mit hoz a jövő - az Apple is egy garázsban kezdte anno.
  youtube

  Legjobb YouTube csatorna: Pocketnow / Michael Fischer hands on videóival. Tárgyilagos, a lényegre törekszik de mégis elmondja a fontos dolgokat. És ami a legfontosabb: mindig van egy apró Star Trek elem a videókban.
  Nexus 6P videója

  Legjobb tablet: Google Pixel C. Számomra tökéletesen elegendő lenne otthoni multimédiás használatra.
  youtube

  A legszebb telefon, amely a kezemben volt: Samsung Galaxy S6 Edge Plus (gold színben). Gyönyörű!
  youtube

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 16

 • Farkasvakság

  Egyesek szenvednek tőle - én nem. Remekül látok a sötétben, alap hogy éjszaka villany nélkül megyek ki a mosdóba az ismerős környezetben.

  Kicsit elkanyarodok egy képzeletbeli autóval. Amikor vezetni tanultam, akkor viszont nem sokat láttam a környezetből, és ez roppant mód zavart. Ezért kaptam helyette plusz autópályás vezetést nappali fényben, az esti vezetés pedig szimplán csak be lett ikszelve. Ne aggódjatok, nem vezetek autót, csak az embereket vezetem meg időnként a munkám során.

  Tipikus meló előtti reggeli készülődés, mely során a szürkületi zónában érzem magam. Villany fel, villany le, majd ugyanez elismétlődik egy másik helyiségben. Valahogy belém rögzült, hogy sose égjen egyszerre több villany. Apám mondotta mindig kiskorunkban, hogy ne legyen díszkivilágítás - ez volt a szavajárása. Nálunk ez volt a rezsicsökkentés.

  A sötétség ellenére nem is igen kell villany, hisz bőven elegendő az ablakon beszűrődő halvány reménysugár, amely átjárja testemet. Kellemes érzéssé alakul át, mely megtölti szívemet. Szinte még fel sem ébredtem, ám az első gondolatom Ő, pedig a saját dolgaimmal is foglalkoznom kellene. De nem megy, így ezeket besöpröm agyam egyik barázdájába, hogy ne zavarjanak. Kezem gépiesen sikálja fogaimat, miközben jómagam ott sem vagyok. Gondolataimban a lelkem vad farkasként járja a járatlan utakat a női lélek ingoványos területén.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 2

 • Veletech 2015

  A Veletech rendezvényen engem a telefonok érdekeltek, kihegyezve a félkövérrel kiemelt modellekre. Ezenkívül a játékok, XBOX, PS, dodzsem stb. hidegen hagytak. Ezért is tartom méltányos és megtisztelő ajánlatnak a prohardver részéről az ingyenes bejutás lehetőségét, köszönet érte. A helyszín tágas volt, a tömeg eloszlott (igaz, vasárnap ebéd mentem ki a cimborával), a klíma megfelelő, úgyhogy érdemes volt kellett venni a ruhatárat.

  Kezdjük a számomra pehelysúlyú versenyzőkkel:
  - Firefox OS:
  Poénból mindig megnyomkodom, ám a debütálása óta olyan érzés kézben fogni, mint betonon korcsolyázni. Nem is értem a létjogosultságát.

  - Doogee X5 Pro:
  A napokban egy ismerős ismerősének kerestem 30 ezres Androidot, és szinte mindenki ezt ajánlotta, mint ár/érték arányban megfelelő jelöltet. Megnéztem magamnak, és valóban használható.

  A bemelegítés után térjünk át a komolyabb eszközökre:
  - Meizu M2 és M2 Note:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 5

 • The Muppets (2015)

  Emlékeztek még a "The Muppets Show"-ra? Akkor folytassuk a történetet. :)

  Breki éppen az aktuális show-t próbálja összehozni, ám szokás szerint Miss Röfi önzése és a banda léha lazasága miatt ez majdnem kútba esik. Ezenkívül a főbb karakterek magánéletét és megismerjük, ráadásul hús-vér emberek is szerepelnek a történetben, amitől nagyon valósághű az egész. Remek a történet, a bábok kidolgozása pedig elsőrangú mimika miatt. Megkockáztatom, hogy némelyik USA sorozat színészei tanulhatnának ezektől a báboktól. :p

  Könnyesre röhögtem magam a különböző figurák arcán. :) Csakis ajánlani tudom!

  kedvcsináló galéria
  IMDB

  Blogbejegyzés 8 hónapja 0

 • Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy királylány...

  Nála szebb királykisasszonyt még nem látott ország-világ, így hamar híre kelt. Azt beszélték, hogy hosszú aranyló haja a palota tornyából egészen a földig ér. Azt is mondták, hogy smaragdzöld szemeinek fénye mellett az éjszakai a csillagok is csak haloványan pislákolnak. Azt tartották, hogy mikor kacagott, mintha ezer dalosrigó éneke csendült volna fel hetedhét határon. Sőt, a királylány érintése nyomán virágok nőttek ki a földből, léptei nyomán pedig édesvízi forrás fakadt még a legszárazabb vidéken is.

  Fel is kerekedett hát a szegény ember középső gyermeke, hogy csodájára járjon a királylánynak. Útközben az emberek büszkén mutogatták a forrásokat és a virágokkal teli mezőket - íme erre járt a királylány. Sokat gyalogolt, mire a palotához érkezett. Meg is nézte a lépésszámlálót, amely kereken 111.111 lépést mutatott. Közben az éjszaka könnyű fekete lepelként ereszkedett a legényre, aki ezáltal hatalmasat ásított, miközben elszopogatott egy mentolos cukorkát a szárazkenyér és gyorséttermi hagymakarikák elfogyasztása után.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 21

 • Egy megérett a meggy...

  Megihletett a gyermekversike, de a rímkeresőt is használtam:

  Egy - emberhegy
  Kettő - hazájáből eljő
  Három - határokat zárom
  Négy - továbbmégy
  Öt - húsztizenöt
  Hat - hírzárlat
  Hét - békét!
  Nyolc - üres a polc
  Kilenc - Gyurcsány Ferenc
  Tíz - repül a víz

  Blogbejegyzés 8 hónapja 0

 • South Park - season 19

  A napokban elstartolt a 19. évad is, a felirat is. Aki nem nézi: leülhet, elégtelen.

  Már majdnem megsajnáltam Ericet, de az epizód végére hozta a szokásos formáját. :C

  Blogbejegyzés 8 hónapja 9

 • Túl a kerítésen

  afgán-bangladesi-magyar-szír koprodukció

  Blogbejegyzés 8 hónapja 0

 • Fakasszak aranyesőt, hulljon rózsa az égből, vagy hozzam le a csillagokat?

  Fakasszak aranyesőt, hulljon rózsa az égből, vagy hozzam le a csillagokat? Mind megvannak benned: arany a szíved, szépséged mint a rózsa, szemeid fénylenek mint csillagok.

  Blogbejegyzés 9 hónapja 0

 • Jonathan Strange and Mr Norell

  Egyből kíváncsivá tesz egy olyan cím, amelyben két név szerepel: kik ők, és mit csinálnak? Mint kiderült, ez egy könyv adaptáció, mégpedig a jobbik fajtából. Ugyanis beleolvastam, és ez alapján látom, hogy a sorozat szinte szó szerint elmeséli annak tartalmát.

  Miről is szól a történet? Ehhez ismernünk kell az előzményeket: valamikor az 1100/1200-as évek Angliájában egy híres mágus tevékenykedett, akit Hollókirálynak neveztek. Hű segítője pedig egy tündér volt. A Hollókirály eltűnt, a mágia pedig többszáz évre feledésbe merült. Egészen addig, amíg az 1700-as évekbeli Napóleoni háborúk idején két mágus a színre lépett (és itt kezdődik a történet):
  - Mr Norell: az álszent, parókás, rigolyás mágus, akinek hatalmas gyűjteménye van különféle mágiát leíró könyvekből. Szerinte nem szabad gyakorlati mágiát folytatni. Persze itt a bagoly mondja esete áll fenn...
  - Jonathan Strange: a fiatal, lelkes mágus, aki akarva-akaratlanul is keveri a különféle stílusú mágiákat, és így rengeteg gyakorlati tapasztalatra tesz szert.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 4

 • Heinz Sobota - A kurvapecér

  Hogy mi jut róla eszembe? Perverz, mocskos, b@szás, rohadék, élet, földi porhüvelyek. Ez a könyv sebet karcol a világba, ezért különösen ajánlott.

  Idézet:
  "Hatalmas, éles sziklákon ereszkedem le a vízhez. A sima felület idegen és poshadt. Sötét van. A szemközti világítótorony szabályos időköznként zöld nyilat lő a tájba. Fénykelevények az éjszaka testén, a parányi, fényes sebekből csillogó genny csöpög. Kozmikus szar villog a rám boruló fekete tetőn, csobog a földi húgylé, s benne én, a holdsütötte, elgyötört időbaktérium."

  http://moly.hu/konyvek/heinz-sobota-a-kurvapecer

  Blogbejegyzés 9 hónapja 0

 • Mai rovar és bogár

  Minden menekült határsértő, de nem minden határsértő menekült.

  Blogbejegyzés 9 hónapja 0

 • Umbre - Az árnyak

  imdb

  Egy kis Kelet-európai életérzés, bűnözés, dráma, fekete humor és Bukarest - igen, ez egy friss román sorozat, mégpedig a jó fajtából! A város lélekszáma és az egész úgy ahogy van, hasonló Pesthez, úgyhogy engem elsőre beszippantott a "fíling" (utálom ezt a szót, de mégis leírtam).

  A Bukarestben tevékenykedő hallgatag taxisofőr főállásban behajtó, aki a régi módszerek híve: kalapács, franciakulcs, pofánverés. Ráadásul becsületes is. A hangulatot feldobja a folyamatosan jelenlévő oltári duma, aminek hallatán sokszor önkéntelenül is mosolyra görbült a szám.

  Ez egy zseniális sorozat, ennél több szót nem is kell rá áldozni, csak időt!

  Blogbejegyzés 9 hónapja 6

 • The Making of the Mob: New York

  "A 'Making of the Mob' egy nyolc részes dokumentum-drámasorozat, melynek története 1905-től több mint 50 évet ölel fel középpontba helyezve az öt családot, akikhez a modern amerikai maffia kialakulása köthető, olyan gaztevőkkel az élükön, mint Charles Lucky Luciano, Meyer Lansky vagy Benjamin Bugsy Siegel."

  Az első epizódban éppen Charles "Lucky" Luciano felemelkedése kezdődött meg. A történet könnyen követhető, ugyanis egy hang folyamatosan kommentálja az eseményeket, megismerteti a különböző maffiózók történeteit és elmagyarázza az alkohol/heroin tilalom okozta gazdasági és társadalmi helyzetet, amiben az egész bűnözés felemelkedett. Közben pedig a színészek teszik a dolgukat, így erőszakos jelenetek is láthatóak. Zseniális, hogy nem kell guglizni a sorozat közben, így marad idő és energia a megemlített New York-i utcák megtekintésére a Street View-en.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 4

 • The Hateful Eight

  Quentin Tarantino, Samuel L. Jackson, western. Ennél több szót nem is kell rá áldozni, mivel a Django alapján megint egy iszonyatosan jó filmre számítok! Beragadt caps lock-al, piros félkövér betűkkel felírva a listámra.

  Tarantino valószínűleg látta ezt a motivációs videót Dancsó egyik elemzésében, és ennek hatására alkotta meg újabb nagyszerű filmjét. :DD

  A színészi felhozatal nagyon ütősnek néz ki, mintha egy csupa ászokkal teli pakli lenne Tarantino kezében: link

  UK bemutató: január 8.

  Blogbejegyzés 10 hónapja 0

 • Hell on Wheels

  Western. Annak is legjava, ahogyan anno a Deadwood. Ám itt most a semmi közepén vagyunk, a korrupció közepette épülő vasút nyomvonala mentén. Van itt minden, mi szem-szájnak (hány)ingere: a polgárháborúban elszenvedett sebek, volt rabszolgák és rabszolgatartók, vérszomjas indiánok és személyes bosszú a javából. A jelenetek brutálisan nyersek, pont ahogyan azt vártam!

  Már az első 2 perc meggyőzött a főcím előtt, de az első rész megtekintése meggyőzött arról, hogy az összes évadot le kell darálnom.

  Linkek:
  kedvcsináló galéria (néha kimentek egy nekem tetsző képet)
  főcím, a maga berántós zenéjével
  IMDB

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.