2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pipo T9 tablet - egy kezemben elfér az egész világ

    Olvasás, multimédia, játékok, internet - mindez egy kényelmes és kompakt méretű kínai tabletben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 47

  • Váltás Pengéről elektromosra

    Nagyjából másfél hete váltottam át elektromos borotvára és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg veletek. Habár számtalan infót lehet találni a témában a mobilaréna lapcsaládon belül és kívül, ám mivel minden ember más, nem lehet általánosítani.

    Nem is értem miért vártam vele eddig, hiszen imádom a kütyüket és az elektromos berendezéseket (maradva a felhasználói szintnél). A borotválkozás mint olyan, lassacskán kezdett az agyamra menni: reggelente eléggé nehezemre esett bevizezni a pofámat, rákenni a habot és végül áttolni rajta a pengét - még ha ezt nem is műveltem minden nap. Ezért pár éve már az esti zuhanyzás alatt végeztem el ezt a rituálét. Aztán egyszer csak kattantam és megvettem az első elektromos borotvámat.

    Persze ez nem ilyen egyszerűen történt. Első lépésként rendeltem egy hagyományos egypengés borotvát a hozzávaló pengékkel az Ebayről. Ennek oka az volt, hogy tudat alatt valami másra vágytam az eddigi borotválkozás kapcsán. A termék már úton volt, amikor is megvilágosodtam és rájöttem, hogy nekem elektromos cucc kell. Ezért elkezdtem kifaggatni az ismerőseimet és két jelölt került szóba: Braun vagy körkéses Philips.

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 21

  • Inbox vs. Gmail

    Pár napja ettől zeng a tech sajtó érdeklődésű emberek fala a G+-on. Mi is az az Inbox, amihez egyenlőre csak meghívóval lehet hozzájutni?

    www.google.com/inbox

    Ebben a kis szösszenetben ezt a két klienst fogom összehasonlítani ugyanazon felhasználói szokásokkal.
    Mivel a sima Gmail alatt sem használom a csoportokat/címkéket, úgy az Inbox alatt sem teszem. Félreértés ne essék, ezen funkciók bevezetésekor kipróbáltam őket:
    - Mikor még sokat leveleztem, akkor a címkék hasznosak voltak számomra. A levelek mennyiségének visszaesésével és a spamek mennyiségének drasztikus megugrásával viszont már a csak bejövő és a spam mappa elkülönítésére volt szükség.
    - A kategóriákat számomra már későn vezették be. Sosem fogott meg igazán, mert egyszerre több dologra kellett figyelnem. Nekem arra van szükségem, hogy az inboxban található leveleket egy felületen azonnal átlássam. A kategória nézet pedig ennek pont az ellenkezőjét okozza nálam - átláthatatlan káoszt.
    - Itt az Inbox alatt is megnéztem a bundle (=kategóriák) működését. Ennek hála, rendesen ki tudtam pucolni a postafiókomat, mivel sokkal jobban működik mint a sima csoportok a Gmail alatt. Lehet, hogy idővel a magamévá teszem, de most még ki van kapcsolva.

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 29

  • Gyors összefoglaló 3 filmről, amit az elmúlt napokban láttam

    Dark City

    dark city

    A történet remek, a színészek jól lettek összeválogatva és a megvalósítás kicsit Sin City beütést kapott. Nem csodálkoznék, ha ez is valami képregény adaptáció lenne. Egyszerűen a képernyő elé szegezett a történet, annyira izgultam közben!

    Kis kitérő, hogy a sway című dal elég lebilincselő:

    Nem kevés ideig kerestem ennek a feldolgozását, amit anno rongyosra hallgattam a tévében a zene csatornán:

    Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars)

    The Fault in Our Stars

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 5

  • Elkezdtem összegyűjteni az ünnepek alatt megnézendő filmeket.

    Ezeket mindenképpen látnom kell:

    Kids - Kölykök (színes, feliratos, amerikai filmdráma, 95 perc, 1995 )
    http://www.port.hu/kolykok_kids/pls/w/films.film_page?i_film_id=1414 "Kőkemény mozi a New York-i kis generációról. Amatőr szereplőkkel forgatta filmjét Larry Clark, a neves fotográfus, aki teljes munkásságát annak szentelte, hogy hiteles képet mutasson a nagyvárosok tizenéveseinek életéről."

    Heavenly Creatures - Mennyei teremtmények (színes, feliratos, új-zélandi-német-angol filmdráma, 100 perc, 1994)
    http://www.port.hu/mennyei_teremtmenyek_heavenly_creatures/pls/w/films.film_page?i_film_id=1638 "Pauline és Juliet egy új-zélandi kisvárosban, Christchurchben élnek. Az iskolában barátkoznak össze, annak ellenére, hogy társadalmi különbség is van köztük. Juliet angol és jól szituált, Pauline rosszul öltözött és szülei mindennapos gondjai lehúzzák nagyra törő álmait. Ketten együtt elhatározzák, hogy izgalmas regényeket írnak, de közben egyre mélyebbre merülnek a képzelet világába."

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 40

  • Epoch EBS-016 bluetooth hangszóró tapadókoronggal

    Remek kiegészítő a telefonokhoz és tabletekhez videó-, filmnézés, zenehallgatás, vagy játékok stb. során.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 43

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.