2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Beex Octagon B - a pofátlanul olcsó smartphone

    Ez a két sim-es kártyafüggetlen készülék 65 ezer Ft-ba kerül az Euronicsben, az alábbi paraméterekkel:

    - 5" IPS kijelző (1280x720)
    - 8 GB belső tárhely (elérhető 5 GB) + Micro SD bővíthetőség (micro SD nincs a csomagban)
    - Nyolcmagos proci (MTK6592 octo core, max. 8x1700 MHz)
    - A-GPS, FM rádió
    - Android 4.2
    - 2 GB RAM
    - Wifi/HSDPA
    - 2 sim

    A történet ott kezdődött, hogy a cimbivel elmentünk neki telefont nézni. Egy Galaxy S3-ról indultunk, ám a vásárlást eléggé leszűkítette az, hogy nagyon kevés az American Express Blue hitelkártya elfogadóhely. Ennek okán tértünk be a fentebb említett üzletláncba is, ahol már majdnem megvettük az S3-at 89-ért, mikor képbe került az Alcatel Idol X és Idol X Ultra is. Mindkettőben találtunk hiányosságot, miközben véletlenül a kezünkbe akadt a Beex telefonja, amelyik pofátlanul ott röhögött a 65ezres árával. Rágugliztunk (nem sok mindent lehet taálni róla), kipróbáltuk, meggyőzött, megvettük.

    A doboz tartalma:
    - a telefon rajta a fóliával
    - alap gagyi füles
    - töltőfej (1A)
    - usb kábel
    - kihajthatós tok egy kis négyzet alakú ablakkal, melyet plexi véd!
    - magyar nyelvű manual
    - egy 1700-as és egy 2200-as aksi!
    - normál hátlap

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 244

  • On the Spot - Diktátorok gyermekei

    Eddig is tetszett a munkásságuk, ám az utoljára látott "Törzsek" című évad kissé unalmas volt. Persze érdekes, hogy milyen temetési és egyéb szertartásaik vannak, de egyrészt ugyanezt már megmutatták számtalan másik dokumentumfilmben (itt Bruce Parry-t emelném ki), másrészt a végén kicsit összemosódik minden és az egészből annyit jegyzek meg tudatosan, hogy a fekete törzsi nők a földön húzzák maguk után a lapos csöcseiket, míg némelyik amazonasi indián nőnek úgy ágaskodik a bimbó a formás mellein, hogy szinte kiszúrja a vele az ember szemeit. :D

    Ezért nem is néztem utána a mostani évadnak. Véletlenül találkoztam vele, amikor is valaki a mindig tv alkalmazásban lementett róla egy képernyőképet. Kattant egyet az agyam, és tudtam hogy ezt látnom kell. Megnéztem az első epizódot, ahol egy tipikus afrikai paranoiás diktátor fia és a diktátor által kivégeztetett első emberének fia találkozik... Nagyon ütős ez az epizód: a két ember és azok családjának találkozását megfűszerezik korabeli filmbejátszásokkal, így a néző abszolút képben van. Amúgy diktátor fia nekem gyanús, látszik rajta/szemeiben/mozdulatain az apja génje és nevelése, legfőképp pedig a paranoia, melyet ez az idézet is alátámaszt:

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 0

  • Silicon Valley

    A sorozatjunkie leírásához annyit tennék hozzá, hogy a szereplőkben benne van a "The Big Bang Theory" féle esetlenség (de mégsem olyan mesterkélten merevek), emellett az "IT Crowd" féle fanyar humor is szerepet kapott, végül mindezt pedig körüllengi egyfajta multi szellem is pár nagyobb cég szerepében. A fordítónak nem lehet könnyű dolga, mert elég erősen jelen vannak a kocka kifejezések is, mintha csak tech híreket olvasnánk.

    Rétegsorozat, aki próbát tesz vele, annak érdemes lenyomni az első 4 epizódot egyben (30 percesek), mivel ezek alkotnak egy egészet a cég megalapításáról és így lesz kocka, izé kerek a történet.

    Nekem bejön. :C

    katt rá a nagyobb méretért

    petipetya 10 éve 2

  • Mr Pip - filmajánló

    Már kezdtem azt hinni, hogy Hugh Laurie nem jut szerephez a Dr House karaktere után, és végleg felzabálják a disznók (ki korpa közé keveredik...). Ám visszatért, és ebben a remek filmben megmutatja, hogy mennyire jól állnak neki a drámai szerepek!

    A helyszín a Salamon-szigetek, ahol dúl a harc a lázadók és a kormányerők között. A kis falu egyik oldalon sem áll, és House már-már idilli környezetben ismerteti meg a gyermekeket az iskolában Charles Dickens egyik művével, mint újdonsült "tanár" - a lurkóknak pedig tetszik a könyv.

    A főszereplő kislány időnként Dickens könyvének történetébe menekül, melyet szolidan meg is jelenítenek a filmben, ám ez cseppet sem tolakodó, mivel mindig beleillik az aktuális események közé. Ám pont emiatt sül el visszájára House kezdeti célja - miszerint tanít -, melynek következményeként a falu minden egyes lakójának életébe mély sebet hasít a butaság ördögi étvágya, amely az emberi testekkel/lelkekkel táplálkozik - sajnos nem csak képletesen.

    House remekül játszik, de az igazi ász a fekete kislány, le a kalappal előtte. Kőkemény dráma, lányok a zsepit, fiúk a pálinkát készítsék be előtte.

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 0

  • Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Ez nem tudományos cikk és rendszer bemutató lesz, hanem csak egy rövid leírás az eddigi tapasztalataimról.

    Piros pont, amiért a Google naptárban lévő események láthatóak a tálcán lévő dátumra kattintva. Vajon milyen időközönként frissíti magát? Mert beírtam egy új bejegyzést a naptárba (a Google naptár webes felületén), de 10 perc elteltével sem jelent meg az Ubuntuban.

    Az alap RAM használat 400 MB körül van. A proci terheltsége nem releváns, mivel laptop híján most egy régi intelatomos netbookon van telepítve a rendszer. Amúgy az Unuty Tweak-ben kikapcsoltam az animációkat, és így egyenlőre príma a rendszer sebessége:

    -o-o-o-o-o-o-o-

    Az Empathy nem annyira átlátható, mint például a Hangouts online felülete, így ezt kikapcsoltam az online fiókoknál. A Facebook csetet pedig eddig sem használtam.

    Összességében az ablakok, az élek, az árnyékok és minden apró részlet nagyon szép lett, elég tetszetős a rendszer.

    Folytatás...

    petipetya 10 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.