2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Pacal blog, 4. rész

Írta: | Kulcsszavak: pacal . szeged . kira vendéglő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez most csak egy gyors bejegyzés lesz.
Ma dél körül meglátogattuk a Szegedi karácsonyi vásárokat. A Széchenyi téren elég átlagos volt, semmilyen kaja nem nagyon nyűgözött le, a kirakodós portékások meg főleg nem. Az egyik helyen volt valami körben menő Axel F zenét játszó röhögő szamár vagy egérfigura. Kb két perc után már majdnem hívtam az elmegyógyintézetet, hogy vigyenek el, annyira idegesítő volt, fogalmam sincs, hogy a szomszéd árúsok hogy bírják. Ha én lettem volna ott akkor biztos az eladónak az urológián kellene kiszedetnie :DDD

Na mindegy, mentünk tovább a Dóm (Doom :D) térre, az ifjuság most égedelem rossz volt, alig tudtunk tőlük bármit csinálni. A kisebbik nem aludt el, nyűglődött, mi éhesek voltunk, tökéletes recept egy jó családi programra :D

Amíg a nagyobb a szalmalabirintusban rohangált addig felmértem a kajahelyzetet és ezt a nagyszerű bódét találtuk, a Békési Kira vendéglő üzemeltetésében. [link]
Rendes hangerőn ment a zene, az elégedett ügyfelek meg hozták a pálinkát a szakácsnak, ez rossz hely már nem lehet. Korábban is láttunk már őket másik vásárokon, de még nem jutott sor, hogy kóstoljunk, úgyhogy ezennel meg is ragadtam a lehetőséget.

A menüről én természetesen a csülkös pacalt, a feleség a cigány káposztát választotta, még kértünk hozzá egy jó adag savanyúságot is. Két ubi, almapaprika, vegyes káposzta.
Szép kerek műanyag tálba szedték ki a jó hangulatú pultosok a kaját, kérés nélkül adtak 3 szelet kenyeret.

Itt pedig a finom csülkös pacalom:

Nagyon jó fűszerezése volt, még pacalban nem igazán kóstoltam ilyen kombinációt, ami nem volt jó, hogy elég sósnak tűnt, de szerintem ez szintén azért van mert alapból tényleg minimál sót eszek.
De a csülökdarabkák nagyon finomak voltak, épp elég szaftja volt, hogy a kenyérrel is tunkoljak egy kicsit. Ami a gond volt, hogy haladni kellett, mert a gyerek is menni akart vissza rohangálni, és hamar elkezdett kihűlni az étel. Az alamapaprika is pont jó csípős volt, ízlett!
De összességében nagyon fincsi volt, meg jól is esett. A feleségnek is ízlett a cigány káposzta, főleg a finom csülökdarabok benne.

Értékelés:

Parkolás: N/A (gyalog mentünk, de a Dóm környékén szívás a parkolás)
Kiszolgálás: 5/5 (jókedélyű mosolygós arcok)
Íz: 4/5 (finom, csak kicsit sós volt nekem)
Adag: 4/5 (jó laktam vele, de még pár kanállal még fért volna :) )
Ár/érték:4/5 (1500Ft volt a pacal, kenyérrel, cigánykáposztával, savanyúsággal együtt volt 3500Ft) szerintem teljesen korrekt az ilyen vásáros lehúzós témákhoz képest.

Hozzászólások

(#1) kraftxld


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ma sem bírtam ki pacal nélkül :DDD

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#2) rdt89


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Egy bajom van a bejegyzésekkel, mérhetetlen pacal függő vagyok és a nyál szinte csorog a számból mikor a képekre nézek. :))

(#3) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

Bakker, hogy mindig "Pascal blog"-ot olvasok elsőre... :D

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.