2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mennyi az annyi?

    Most csak egy rövid rövid kiegészítést tennék múltkori GNSS-es írásomhoz, számszerűleg mire számítsunk, ha telefonnal vagy sportórával megyünk futni.

    A helyszín a Városliget, ahol a gumiburkolatú futókör hossza pontosan 2000 méter. (Lemértem rendesen.) A kör egy részén nyitott, egy részén fákkal közepesen takart, de magas házak közötti szűk utcák sehol sincsenek – azaz viszonylag jó a kilátás a műholdakra. És egy pontosan georeferált ortofotón (azaz nem műholdképen, hanem légifotón) nagyon jó felbontással látszik a futókör.

    Versenyzőink egy nadrágzsebben vitt Redmi mobiltelefon [egysávos vevővel], egy Garmin epix (Gen2) Sapphire [L1/L5 vevő], illetve a jól megszokott uBlox C00-F9P [L1/L5 vevő RTK korrekcióval]. Ez utóbbival mentettem nyomvonalat FloatRTK fixszel (azaz amikor a vevő nem tudott pontos geometriai megoldást számolni), és "rendes" RTK fixszel is.

    Az egyből látszik, hogy a mobil [fekete] a szokásos pontosságot (?) hozza: jóval odébb van, és ide-oda ugrálnak a pontok. Mind oldalirányban, mind menetirányban, pedig egyenletes tempóval futok.

    Folytatás...

    joghurt 9 hónapja 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.