2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Műholdas helymeghatározás az okoseszközökben

    Hogyan működik a "GPS" vétel mobiltelefonokban, okosórákban, fitneszkarkötőkben?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 2 éve 95

  • Google Cloud segítségkérés

    Sziasztok!

    Futnak mindenféle projektjeink a GCP-n, VM/Docker, SQL, Storage stb.
    Múlt hónapban hirtelen megugrott a számlánk 56 dollárral. Amikor ennek igyekeztünk utánajárni, a Billing Reports alatt annyit látni, hogy egy "Network Internet Egress from Finland to EMEA" sor adja ezt az összeget, 464 GB adattal.

    Az egyik "érdekes" dolog, hogy a mi előfizetésünkben elvileg régión belül ingyenes a forgalom a Google cuccaink között.
    A másik maga az adatmennyiség: Ekkora forgalomhoz az összes fent levő adatunkat és adatbázisunkat kb. naponta tízszer kellene letölteni valahová.

    Kérdés: Hol lehetne jobban utána nézni, pontosan kiből kibe (melyik szolgáltatás/konténer/VM stb.) megy a forgalmunk? A Reports-ból nem tudok ennél jobban alátörni, vagy ebből megnyitni egy részletesebb bontást. A Cost Table szintén ilyen részletességgel nem árul el semmit.

    Hasonló a problémám amúgy az SQL disk foglalásával. Maga az adatbázis 320 mega. Volt VACUUM stb. is. A Google szerint mégis 4 GB környékén van a helyigénye. Hogy Fluimucil Ábelt idézve: "De miért?"

    joghurt 2 éve 4

  • Windows-Intel egymásra mutogatás alsó emésztőrendszeri inzultussal

    Időnként ránézek a Windows Update-re. Mostanában kicsit gyakran (értsd: mindig) jött fel az Intel Extension, ami zavarni kezdett. Különösen, hogy pontosan ugyanazzal a verzióval:

    Mivel a Windows Update-ben a frissítés mindig gyanúsan gyorsan végzett (ennyi idő alatt általában a rendelkezésre álló frissítésekről szóló képernyő sem jön be), kezdett gyanússá válni, hogy a fenti kép ellenére igazából nem is történik meg a frissítés.

    A Windows Update Troubleshooter "természetesen" mindent rendben talál. (A Startup Recoveryhez hasonlóan hallottatok már olyan emberről, aki látott már valakit, akinek ez megoldott volna bármit is?)
    De a Feedback lehetőséget választva inkább váratlan hibába menekül. (Ez is olyan tipikus microsoftos dolog, nehogy beszólhass.) A szokásos körök (pl. sfc /scannow) letudva, semmi gond.

    Végül az Event Logben találtam meg ezt:
    Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x8024200B:
    Intel - Extension - 2129.62.62.0.

    Ismét "természetesen" semmit mondó hibakód, az általános indiai biorobotok "support" javaslatain kívül semmi használható találat rá.

    Folytatás...

    joghurt 2 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.