2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Újabb balekszerző honlap vagy nem.. azaz a magyar kedvezmény kártya.

    Napi szinten jön a szemét spam tőlük a fiókomba, ígérnek kígyót békát bogarat de főleg azt hogy milliomos lesz mindenki. Kíváncsi leszek milyen hülyeség lesz ebből. Regisztrálni nem regisztráltam nem hiszek a mesékbe:)

    "Pár óra munkával, befektetés, díjfizetés és vásárlás nélkül jöhet a mesés jövedelem. S még 10-50 százalék kedvezmény is jár a vásárlásokra. A jelentkezők pedig tódulnak.

    Az interneten szerveződő programra cirka három hét alatt 120 ezren regisztráltak. Ám hogy pontosan mire adják le a nevüket, azt nem lehet tudni."
    Forrás: hír24 [link]

    Update facebook oldalukon megjelent eme kis fenyegetőzés, magyarázkodás:
    "Többen is jelezték felénk, hogy olyan leveleket, híreket kaptak, melyben csalásnak, átverésnek állítják be a Magyar Kedvezmény Kártyát. Ezekre a levelekre és hírekre szeretnénk itt, Facebook oldalunkon is reagálni.

    Folytatás...

    djculture 12 éve 14

  • Kanadában az alsóház megszavazta a menekült ügyi törvényt, a magyar "menekültek" sorsa lassan a haza toloncolás lesz.

    A szintén konzervatív többségű szenátuson minden bizonnyal ugyancsak átmegy majd a jogszabály, amitől azt várják, hogy megállítja a főként Magyarországról érkező roma menedékkérők eddigi áradatát.

    Forgács István független romaügyi szakértő a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában azt mondta: a jogszabály lerövidíti azt az időt, amely során eldönthetik a kanadai hatóságok, hogy mennyire megalapozott egy-egy kérelem. Mint elmondta, eddig 1000 nap is lehetett az elbírálási idő, ez egyes hírek szerint akár 45 napra is lerövidülhet.

    A szakértő kiemelte: nincs fellebbezési lehetőség, és a jogszabálytervezetben az is szerepel, hogy az elbírálás ideje alatt egyes esetekben nem is tartózkodhat az országban az elbírálást kérelmező személy – emelte ki.

    Mint mondta, jelenleg Kanadában nagyjából 8-10 ezer roma tartózkodik, a hivatalos számok szerint 10 ezer a létszámuk az elmúlt 3-4 év vonatkozásában.

    Hozzátette: az ún. első hullám idején, amely nagyjából egy évtizeddel ezelőtt volt, a kérelmek többségét elutasították.

    Amennyiben bekövetkezik a visszatoloncolás, az rengeteg feladat elé állítja a helyi településvezetőket, hiszen a családok ingóságot és ingatlant is eladva hagyták el az országot - emelte ki Forgács István.

    Folytatás...

    djculture 12 éve 77

  • Mennyi memória van a fő gépedben?

    A hwsw-n szoktam 2 évente megejteni a körkérdéses szavazást, de mostanában nagyon le van pukkanva az a fórum így most /itt is/ megteszem.
    Értelem szerűen gondolom manapság a 128mega, 256, 512 nem nagyon játszik már senkinél de kiderül.
    Kérem minden fórumtársamat, ha tudja hogy mennyi memória található a fő gépében írja be. Köszönöm. :R
    Legutolsó 2008-as állapot:

    djculture 12 éve 580

  • Tranzakciós illeték és a legújabb ötlet, az internet és telefonadó.

    Reggel a Kossuth rádióban:
    "A tranzakciós adóról szólva Orbán Viktor azt mondta, nem szerencsés és nincs szükség év közben belenyúlni az adórendszerbe, 2013-ban azonban, ha a törvényhozás úgy dönt, jöhet az új illeték. Annak mértékéről, részleteiről egyelőre korainak tartotta beszélni, de azt elárulta: a tranzakciós illeték nem lehetne több egy ezreléknél, és azt üzente a vállalkozásoknak és az embereknek, hogy emiatt "egy percig se fájjon a fejük".

    Kinek mi a véleménye erröl a hülyeségről? Csak nyomdafestéket tűrő hozzászólásokat kérnék.. :R

    Update: befutott az újabb ötlet : A telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki (ahogyan most az áfát is), illetve szednék be az adót, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki sms-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, illetve internetezik, az viselné az elvonás terhét. Az adó mértékét a lap forrásai nem tudták megmondani, szerintük még nem dőlt el, hogy adatforgalom vagy a felhasznált percek alapján fizettetik-e meg az új adót.

    Végleges :
    TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSI ADÓ BEVEZETÉSE
    A bevételek növelését szolgálja a távközlési szolgáltatásokra kivetett, indirekt adó bevezetése.
    A 2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében az adónem már az idei év közepétől bevezetésre kerülne.

    Folytatás...

    djculture 12 éve 220

  • Szegénységi szint az EU szerint..

    Az Európai Unió tagállamaiban készült felmérés kimutatta, hogy azok a személyek, akiknek havonta nem több mint 940 euró (több mint 270 ezer forint) áll a rendelkezésükre, a szegénység szintjén élnek. Így Németország - uniós viszonylatban -Franciaország és Belgium után a hatodik helyen áll.

    Magyarország a statisztika alsó felében foglal helyet, noha a tanulmány utalt arra is, hogy a gazdagok és a szegények közti különbség a legkisebb Szlovéniában, Norvégiában és Magyarországon.
    Forrás: [link]

    djculture 12 éve 82

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.