2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Kanadában az alsóház megszavazta a menekült ügyi törvényt, a magyar "menekültek" sorsa lassan a haza toloncolás lesz.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A szintén konzervatív többségű szenátuson minden bizonnyal ugyancsak átmegy majd a jogszabály, amitől azt várják, hogy megállítja a főként Magyarországról érkező roma menedékkérők eddigi áradatát.

Forgács István független romaügyi szakértő a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában azt mondta: a jogszabály lerövidíti azt az időt, amely során eldönthetik a kanadai hatóságok, hogy mennyire megalapozott egy-egy kérelem. Mint elmondta, eddig 1000 nap is lehetett az elbírálási idő, ez egyes hírek szerint akár 45 napra is lerövidülhet.

A szakértő kiemelte: nincs fellebbezési lehetőség, és a jogszabálytervezetben az is szerepel, hogy az elbírálás ideje alatt egyes esetekben nem is tartózkodhat az országban az elbírálást kérelmező személy – emelte ki.

Mint mondta, jelenleg Kanadában nagyjából 8-10 ezer roma tartózkodik, a hivatalos számok szerint 10 ezer a létszámuk az elmúlt 3-4 év vonatkozásában.

Hozzátette: az ún. első hullám idején, amely nagyjából egy évtizeddel ezelőtt volt, a kérelmek többségét elutasították.

Amennyiben bekövetkezik a visszatoloncolás, az rengeteg feladat elé állítja a helyi településvezetőket, hiszen a családok ingóságot és ingatlant is eladva hagyták el az országot - emelte ki Forgács István.

Továbbá számos etnikai feszültség feszül itthon, ez élezheti a problémákat. - hangsúlyozta a szakértő. Mint mondta, azok a gyerekek, akik már Kanadában születtek, ugyan ott maradhatnak, de a legtöbb család hazahozza magával őket. Itthon azonban meg kellene kapni a magyar állampolgárságot, ez több százas nagyságrendben is okozhat gondokat és komoly költségeket a családoknak.

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Amennyiben bekövetkezik a visszatoloncolás, az rengeteg feladat elé állítja a helyi településvezetőket, hiszen a családok ingóságot és ingatlant is eladva hagyták el az országot - emelte ki Forgács István."

Nem hiszem, hogy bármilyen feladat hárulna a települések vezetőire. Nem az ő dolguk gondoskodni olyan személyekről, akik elhagyták lakhelyüket, és bizonyára bejelentett lakásuk, házuk sincs.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Visszatoloncolas? Azt se tudjak hol van az a sok almenekult. Kanadan belul szabadon mozoghatnak, a budos eletbe nem talaljak meg oket. Meg nem is fogjak keresni. Max megvonjak a juttatasokat es mehetnek feketen dolgoni, ha maradni akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#3) darál0w


darál0w
(Jómunkásember)

a magyart is idézőjelekbe tehetted volna.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#4) moonlight115


moonlight115
(Korrektor)

Hát, igen, ez nehéz ügy. Mindenki szabadulni akar tőlük.
Lehet, hogy hazahozzák a kanadai állampolgárságú gyerekeiket, és valakiknek ez is egy új üzleti lehetőséget jelent majd ?

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#5) KaiotEch


KaiotEch
(PH! nagyúr)

Kezdjük ott, hogy ennek a "népnek" hol is van a hazája? Úgy tudom igazából nincs is, csak mindenhova bevándorlók? De szerintem a bermuda háromszögben jó helyen lennének.

Állítólag csak a halál a biztos, bár amióta valaki okos kitalálta a nekromantákat, már az se. Ha nem működik jól a Xiaomi telefonod és fejfájást okoz, akkor az a MIgrén? ™ || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#6) kmisi99 válasza KaiotEch (#5) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

A színük alapján meg gyakorlatilag is indiaiak lennének ott jó helyük lenne.

Dell Precision M4600

(#7) RootRulez


RootRulez
(PH! félisten)

A magyar menekülteket hazatoloncolhatják...

═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

(#8) Lauda válasza RootRulez (#7) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy kanadaban senkit se erdekel ki roma es ki nem. Az allampolgarsag a lenyeg es ott sajnos magyar van nekik is. Amugy most ez lehet csunyan hangzik, de echte magyarok kozott is van annyi troger kanadaban/usaban, hogy valami eszmeletlen. Uzletagat epitettek az erkezo, fokepp magyarok kizsakmanyolasara.

Dolgozzal 400k-ert az usaban szallodai takaritokent....Aha, persze. :W max nyaron, napi 30 szobat kitakaritva es megrohadva a munkaban, mas mocskat sikalni es jo ha marad apropenz hovegere. Ezenkivul feketemunka, papirok, biztositas minden nelkul, szuper. :W

[ Szerkesztve ]

(#9) Dany007 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Egyetértek. Amúgy sem településeknek fognak gondot okozni, hanem leginkább nekünk! :((
Remélem egyből elvándorolnak egy másik országba.

(#10) Gergő_ válasza KaiotEch (#5) üzenetére


Gergő_
(őstag)

Dunába lövetős szöveg már nem menő?

Azért nem mindegyik lehet tróger, amijük volt azt eladták, feladták. Kicsit olyanok mint a szerb határnál bujkáló kandahári menekültek. Sokan nem mihasznák és bíznak magunkban persze nagyon korlátozott esélyekkel. Nem ítélném el őket.
Itt a blogouton is volt egy fiatalember, aki megpróbálta kint újrakezdeni a semmiből, mert nem volt megelégedve az addigi körülményeivel. Ő dolgozni ment ki, itt mégis sokan a sarat hányták rá.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.