2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Januártól majdnem kétszeresére növekedhet a telefonadó...

    Január elsejétől változik a telefonszolgáltatókat érintő, az ügyfelek telefonálási szokásai alapján befizetendő telefonadó összege. A július elsejétől élő adónem - melynek alanyai a szolgáltatók - maximuma egy korábbi törvénymódosítás értelmében 2013-tól lakossági és vállalati ügyfelek esetén egyaránt csaknem a kétszeresére növekszik. A tarifákat egyelőre egyik szolgáltató sem módosítja a változások hatására, de a Vodafone ügyfelei mégis többet fizethetnek. Írja a hwsw :
    [link]

    djculture 11 éve 3

  • brit gazdasági miniszter bejelentette hogy engedélyezik a magán célú másolatok készítését

    [link]

    A brit kormány 56 oldalas dokumentumban foglalta össze a legfontosabb változtatásokat. A felhasználóknak engedélyeznék, hogy a legálisan megszerzett tartalmakról - "szigorúan személyes használatra" - minden készülékükön digitális másolatot készítsenek. Kópia készülhet a zenei gyűjteményekről, az e-könyvekről és ezek átjátszhatók PC-re, táblagépre, okostelefonra vagy akár a felhőszolgáltatásokban lévő fiókokba is. Az oktatásban egyszerűbbé tennék a különböző licencek beszerzését és elősegítenék az új technológiák elterjedését, illetve könnyebb használatát.
    További fontos változás, hogy a filmek, hangfelvételek és a közvetítések anyagai, valamint a nyilvánosságra hozott kutatási adatok a nem haszonszerzést célzó kutatások esetében szabadon terjeszthetők, másolhatók és felhasználhatók, s ilyenkor nem kell külön kérni a jogtulajdonos beleegyezését.

    :R

    djculture 11 éve 11

  • Hihető

    djculture 11 éve 154

  • Közműadó hatásai, azaz kisebb kábeltelevízióscégek megszüntethetik a szolgáltatásukat..

    A januártól bevezetendő közműadó olyan többlet terheket okoz a kábelszolgáltatók számára, amelyek következtében jövőre több tucatnyi társaság beszüntetheti a működését.
    Egyes kisebb településen ugyanis a befizetendő adó több mint az összes embertől beszedhető havidíj.
    A teljes bevételt megközelítő vagy azt lényegesen meg is haladó adóterhelés nyilvánvalóan ellehetetleníti az érintett kábelszolgáltatók további működését.
    A hírek szerint 28ezer háztartásban megszűnhet emiatt a net és kábel televíziós szolgáltatás.

    djculture 11 éve 3

  • Meghalt HOLLÓSI FRIGYES a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze.

    Ma újabb nagy színész távozott köreinkből.
    Meghalt HOLLÓSI FRIGYES a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze.
    Budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. Mindenki ismerheti a kisváros sorozatból ahol Járai Béla rendőr őrnagy/alezredes szerepét játszotta. A napfény íze vagy A temetetlen halott filmekben is nagyszerűen alakított.

    Nagy színész és jó ember volt, nyugodjon békében !

    djculture 11 éve 0

  • Intel processzorok jövője, azaz alaplapra forrasztott bga tokozású processzorok várhatók 2014-től.

    Kiszivárgott hírek szerint a 2014-ben érkező Broadwell processzorok már fixen integrálva kerülnének forgalomba. Ez a fogyasztási mutatókat és a gyártási költséget csökkentené, viszont a vásárolók nem cserélhetnék később a processzort csak az alaplappal együtt.
    A hírek szerint a Broadwell egy 14 nm-es termék lesz amely integrálva tartalmazza a déli hidat(integrált memóriavezérlő, grafikus mag, input output vezérlők...)
    Annak a mai gazdasági helyzetben gyakori megoldásnak búcsút inthetünk Intel oldalon 2014-től, miszerint először megvesszük a lapot valami gyengébb procival és később ha lesz rá keret veszünk bele erősebb processzort.
    A terméket eladni se tudjuk csak egybe az alaplappal és venni is csak így tudjuk.
    Az alaplapok tudása is kérdéses még de nagyon, meg egyáltalán ki fogja ezeket gyártani.
    Nem nagyon rajongtam sose az Intel alaplapokért, kb annyit értek mint egy gyári egybe épített pc alaplapja.

    djculture 11 éve 3

  • közművezeték-adó

    Közművezetékek minden métere után 100 forint lesz az adó 2013. január 1-től a közművezetékek adójáról szóló, a nemzetgazdasági miniszter törvény javaslata szerint. Hírközlési vezetékkel rendelkező adóalanynak pedig csak az adó 50 százalékát kell megfizetnie.
    A javaslat szerint adóköteles a víz, a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetési, földgáz-, hő- és villamosenergia-ellátási, valamint hírközlési vezetékek közterületen futó része, illetve a több fogyasztót kiszolgáló vezetékek közterületnek nem minősülő földrészleten elhelyezett része. Nem minősül közművezetéknek a javaslat alapján az a vezeték, amely kizárólag az egy adott helyrajzi számon nyilvántartott földrészlet használóját szolgálja ki /az a vezeték amely a fő vezetékrendszerről leágazva jut el az épületig, telekig./

    Nem tudnak már mit kitalálni, lehet lesz levegő adó is a végén.

    Update: Viszont az Eu bekeményített hogy a kötelezettségi eljárásokat egy szinttel tovább viszi így az ország forrás pénzeit elvehetik. Erre válasz:
    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az Európai Bizottság nyitott kapukat dönget, amikor azt kéri a magyar kormánytól, hogy 2013. január elsejével vezesse ki teljes egészében az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat - így a kiskereskedelmet és a telekommunikációs szektort - terhelő különadókat.

    djculture 11 éve 13

  • bújtatott áremelés avagy a termékek darabszámával és súlyával való trükközések...

    Mostanában ha bemegyek a boltba egyre inkább azt tapasztalom, hogy a megszokott termékeket leemelve mindenben jóval kevesebb van.
    Pl kekszeket lapjával fektetik el mert így úgy tűnik mintha ugyanannyi lenne benne mint régen de 2-4 darabbal is kevesebb sokszor .
    Azután a kenyerek is kezdenek 750-8-900 grammosak lenni.
    A literes tej se tartalmaz egy litert.
    A 100 darabosnak feltüntetett papír-zsebkendő meg 80-90db ot tartalmaz csak. Lehetne folytatni a sort...

    djculture 11 éve 29

  • 0 Ft-os bankszámlák végzete...

    Minden bank hasonló szösszenetet juttatott el az ügyfelekhez:
    A kormány által a bankokra kivetett tranzakciós illetékre való tekintettel változtat díjfeltételein, és 2013. január 1-jei hatállyal új díjszabást vezet be. Most zajlik az új díjfeltételek véglegesítése, és a törvényi szabályozással összhangban a módosított díjszabást 2012. november 1-jén tesszük közzé ügyfeleink számára, hogy elegendő idejük legyen felkészülni a változásokra.

    A kormány több hullámban vázoltatta meg a bankokat sújtó tranzakciós adó mértékét. Első körben Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter 1 ezrelékes "illetékről" beszélt. Később a készpénzfelvételre vonatkozó díjat 3 ezrelékre növelte. A legutolsó megszorító csomag részeként viszont az adó általános mértékét is 2 ezrelékre változtatta. A fenti számok azt jelentik, hogy egy kétszázezres családi nettó fizetésből minimum 400, de legrosszabb esetben 1 000 forint is hiányozhat havonta a banki tranzakciós illeték miatt. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ezen felül a munkáltató is fizet még egyszer ennyit a fizetés elutalásakor. A bankok ugyanakkor előreláthatóan nem fogják "benyelni" ezt az összege. A Pénzcentrum.hu piaci értesülései szerint 500-800 forint hasznot hoz havonta egy aktív számlahasználó ügyfél.

    djculture 11 éve 1

  • Facebook.. azaz olcsón add az adataidat.

    Az usersdigest.net-ten megtalálható magyarl facebook használati feltételeiből mazsolázok:

    Ha tartalmat töltesz fel a Facebookra, akkor a Facebook ingyenes és az egész világra kiterjedő felhasználási jogot szerez a megosztott tartalmaidra. Ezt a felhasználási jogot pedig harmadik személyeknek is továbbadhatja al-licenc formájában. Ha a Facebook használata közben a tartalmadat másokkal is megosztod, akkor hiába törlöd később akár a tartalmadat, akár a fiókodat, a Facebook továbbra is megtartja a számára adott felhasználási jogokat. A tartalmad, pl.: képeid csak akkor törlődnek véglegesen, ha azokat mindenki más is letörli, akivel azt megosztottad.

    A Facebook visszaveheti a fiókod vagy oldalad nevét, amennyiben ezt szükségesnek tartja, pl. védjegysértés miatt. Arról nem találtunk információt, hogy milyen módon tiltakozhatsz a fiókod, vagy oldalad nevének elvétele miatt.

    A Facebook nem csak akkor mondhatja fel a szerződést, ha megsérted annak rendelkezéseit, hanem akkor is megteheti ezt, ha a szerződési feltételek szellemiségét sérted meg (ez utóbbi sokkal tágabban értelmezhető). A Facebook akkor is felmondhatja a szerződést, ha szerinte jogi, vagy egyéb "kockázatot jelentesz a számára".

    Folytatás...

    djculture 12 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.