2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kutya blog

    Sziasztok!

    Bemutatom nektek a kutyámat Hope-ot, de nekem többnyire csak Hopi. Ő egy örökbefogadott fiú szibériai husky, lassan 3 éve boldogítjuk egymást. :D Gondoltam létre hozom ezt a bejegyzést, akit érdekel a topicban megosztom kutyás tapasztalataimat, főleg erről a rendkívülien szép, sokak fantáziáját megmozgató, de rendkívül makacs, és nem egyszerű fajtáról.

    Cyberpunk 2 éve 30

  • Facebook és a moderáció

    Volt már hogy belefutottam moderációba, jogosan is, de ami nemrég történt velem az a “hát ez meg mi a franc” kategória.

    A történet röviden:
    Egyik nap reggel (hajnalban) felkelek, és hát persze a mobilhoz nyúlok megnézni mi történt, amíg aludtam. Valahol akartam két sort írni, erre bedobja a szöveget, hogy le vagyok tiltva november 18.-ig, mivel olyan tartalmat tettem közzé, vagy kommenteltem ami sérti a közösségi alapelveket (LOL). Na már most aki kapott már ilyet nagyjából tisztában lehet a dolog menetével. Küldenek értesítést, és hivatkozást a sértő tartalomról. És a fiók állapotánál ott van a bejegyzés hogy korlátozott. Na nekem ilyenek nem voltak. A semmiből jött. Van egy zavaros bejegyzés, hogy “tudjuk néha történnek hibák ezért nem korlátoztuk a fiókodat”. Csakhogy még is van korlátozás rajta, hiszen teljesen meg van bénítva a profil, kizárólag read only tudok lenni. Ezt most nem tudom mire vélni. Ennyire balf@szok lennének, nem értem. Jelenteni nem nagyon lehet persze, már írtam nekik ahol lehet magyar/angolul is, de le sem ...ják.

    Egy ilyen bejegyzésem van. [link]

    Cyberpunk 3 éve 40

  • Költözzünk városba

    Már egy ideje szeretnék a családi fészekből elköltözni, önállósodni. Jó a mamahotel, de az embert egyre jobban idegesítik idővel a szülők. Nyilván persze jót akarnak, de senki sem szereti, ha irányítják, vagy irányítani akarják. Szóval a költözés adott. Na de hova? Az ember össze spórol némi pénzt abból a szerény kis fizetéséből, de vegyünk valami házat jó drágán persze, mert az ingatlan árak eléggé elszaladtak mostanság. Nyilván vidéken olcsóbb a ház, de falura költözni hát... Én világ életemben falun éltem, nem az a kimondott paraszti család vagyunk, noha apám azért amíg volt még lába művelt földet is, de nem ez volt a fő megélhetési forrásunk. Szóval a falu noha vonzó mert “nyugis”, zöld, “olcsó” a ház, de olyan szempontokat is mérlegelni kell, hogy hol fogunk dolgozni. Az viszont vidéken nem egy egyszerű menet, főleg ha hátrányos régióból jön az ember. Végül nyer a város munka szempontból, igen de saját lakás már harapós, főleg ha a cél Budapest. Lehet 20% önerő + 10-30 év hitel. Én nem vagyok a hitel ellen, magamnak is van/volt már, de ezek hosszú lejáratú kölcsönök és ki tudja mi lesz 25 év múlva, mindenképpen nagy rizikó hosszútávra eladósítani magunk! Marad az albérlet, ami megint kissé kompromisszumos, hiszen vannak szabályok, és bizonytalan hosszútávon, a folyamatosan emelkedő bérleti díjakról meg ne is beszéljünk.

    Folytatás...

    Cyberpunk 4 éve 191

  • Új évi agymenés, fogadalmakról meg minden

    Nos én olyan vagyok, hogy nem különösen érdekel az, hogy "na már megint eltelt egy év". Változik egy szám, tett a Föld egy teljes fordulatot a Nap körül, hát na és? Minden marad olyan, amilyen volt. Ha szar hát szar marad, ha jó reméljük nem illan el túl hamar, mert a jó dolgok elég illékonyak. Aztán jön a felismerés, hogy már megint minden újra szar. Én nem fogadkozok úgy sem tudom betartani, pláne ha az olyan "kötelező jellegű". Mondjuk történetesen most úgy alakul, hogy a változás éppen év elejére esik, nemsokára lesz egy kutyám, az azért felkavarja majd az állóvizet aszem fenekestül. Szóval vannak ilyen véletlen egybeesések is, de az élet már csak ilyen. Vagy lehet még is érdekel, mert ezt is ennek kapcsán hánytam ide. Elnézést mindenkitől. :DDD

    Cyberpunk 4 éve 7

  • Ég az Amazonas! Mit tehetek én?

    Közvetlenül semmit, legalább is innét Magyarországról.

    Igen ezzel úgy tűnik meg is válaszoltam a kérdést, ami a címünkben szerepel. Lehet lapozni tovább... Persze ez csak vicc, olvass tovább, ha gondolod.

    Szóval komolyra fordítva a szót. Mint értesültünk a hírekből komoly mértékben ég az amazonasi esőerdő, egyébként nem csak az, súlyos tüzek pusztítanak Szibériában és Afrikában is. Az hogy ezeknek mi lehet az oka egy kissé árnyalt kérdés.

    Tényleg mi lehet az oka?
    Hát az okok részben több mint valószínű az erdőirtásokra vezethetőek vissza. Ez egy hatékony módszer az új termőterületek megszerzésére, ráadásul a nem túl jó minőségű esőerdei talajt fel is trágyázza. Másrészt ha aszályos időszak van, akkor például egy villámlás is kiválthatja, hogy a kialakuló tűz elharapózzon. Éppen ezért úgy gondolom nem szabad kizárólag egyetlen okra vezetni vissza az eseményeket. Én most az erdőirtásokkal szeretnék foglalkozni, mivel ez ellen lehetne tenni valamit, mint megelőzendő dolgot. Zeusz villámaival szemben nem tudunk fellépni.

    Folytatás...

    Cyberpunk 5 éve 98

  • Az Oroszlánkirály 2019

    Sziasztok! Ez egy beszámoló lesz az új Oroszlánkirályról, egy rajongó szemén át. Itt az én saját véleményemet, érzéseimet írnám le egy nem túl hosszú, de kellően terjedelmes írásban.

    Sokat gondoltam rá, hogy írnom kéne róla egy blog bejegyzést, ez már a megjelenése napjától (ekkor láttam először) kísért, de nem igazán tudtam hogyan is kezdjek neki. Sok gondolat kavarog a fejemben, valami rendszerbe kéne őket foglalni, de nem vagyok egy nagy író, így ehhez kellett egy kis idő, amíg úgymond "letisztultak" a gondolatok. Akkor vágjunk is bele.

    Nos én sem vagyok már túl fiatal, 1984-ben láttam meg a napvilágot. A film 1994-ben jelent meg Magyarországon. Én valamikor 95-96-ban (nem emlékszem már rá pontosan) láttam először, tehát 11-12 éves voltam. Rám is nagy hatással volt ez a rajzfilm, persze akkoriban mint a legtöbb korabeli gyerek a történet súlyát nem igazán éreztem át még, de tetszett, mert aranyos karakterek voltak benne. Érdekes hogy a zenéjét nem nagyon szerettem, noha ez később drámaian megváltozott, de ezt majd később pontosan tárgyalom.

    Folytatás...

    Cyberpunk 5 éve 16

  • Emlékezzünk a Holdra szállásra

    Éppen mához 50 éve, hogy ember lépett a Hold felszínére, és ezzel az emberiség eddigi legnagyobb utazása megvalósult. Neil Armstrong kis lépése valóban óriási lépés volt, hiszen hosszú út vezetett a gyűjtögető, vadászó fajtól az űrutazásokra is képes, idegen égitest(ek)re is ellátogató emberig. Éppen ezért tartom én ezt az eseményt közös történelmünk legnagyobb eredményének. És igen kellett hozzá egy hidegháború, egy űrverseny, nem éppen a legbékésebb időkben történt meg, ami azért beárnyékolja az eseményt. De az akkori kor embere még ha egy kicsit is, de elfelejthette, hogy nemzetekre tagolja magát, és egységes fajként, közösen elért eredményként tekintett erre az utazásra. Szerintem máig ez az esemény egyedülálló ebből a szempontból, és éppen ezért egy rendkívül fontos üzenetet hordoz. Az emléktábla szövege jól összefoglalja ezt.

    „Itt vetette meg az ember a Föld bolygóról először a lábát a Holdon. Békével érkeztünk az egész emberiség nevében.”

    Nagyszerű pillanat lehetett ezt átélni, én még nem születtem akkor meg, de remélem a következő "nagy lépést" megélem.

    Kösz hogy elolvastad, történet mesélést nem szándékoztam írni, ez csak a saját gondolataim leírása volt.

    Cyberpunk 5 éve 25

  • Csatorna ajánló, avagy fájdalmas az a darázscsípés!

    Sziasztok! Egy ideje már követem ezt a csatornát, gondoltam ideje megosztani itt is, hátha mást is érdekel az ilyesmi, és nem futott még bele a YouTube-on. Brave Wilderness csatornáról van szó.

    Mit mondjak elég extrém dolgokat csinál ez a hapsi. Haraptatja, csípeti magát mindenféle lénnyel, és ezt kamerákkal dokumentálják. Egyébként elég jól magyaráz, nem csak agyatlan hülyeség. Nekem a csípetős sorozata tetszik a legjobban. Utálom a darazsakat, de ez nem szívbajos, ha ezekről van szó. Keresték a legfájdalmasabb csípésű rovart, van egy skála amin rangsorolják őket, és szépen végig ment a kategóriákon. Hát mint mondjak elég durva gyötrelem látszik rajta néhány esetben. Itt van mindjárt az utolsó, ami... na majd meglátjátok! ;] Vigyázat erős idegzetűeknek!

    Cyberpunk 5 éve 10

  • Az Oroszlánkirály remake trailer vélemény

    Sziasztok! Rég írtam ide utoljára, de most van miért úgy gondolom. Igaz kissé megkésve reagálok rá. Járattam a fejemben a dolgot már napok óta, hogy kéne valami reakciót írni ide ezzel kapcsolatban, mivel nagy rajongója vagyok. Nem nehéz kitalálni az avatárból igaz? :D Ez pedig az Oroszlánkirály "live-action remake" első bemutatója, előzetese. Íme, ha még nem láttad:

    Azt hiszem látvány szempontjából a csúcsra járatják, már ami kihozható ma a CGI-ből. Tehát ebben nem lesz hiba, hiány. Látszik, hogy borzasztó sokat dolgoztak a részleteken, szőrzet kidolgozottsága például. Ez tetszik. Viszont nem lesz ugyan az, mint az eredeti mű. Nyilván a történet az eredetit viszi végig, de egyes jelenetek, kamerabeállítások mások lesznek, ez már ebből a rövid videóból is kiderül. A zenéjét újra keverik az szinte biztos, amit nem írnék még le, mivel nem hallottam. Ebben a rövid videóban egyébként tetszik.

    Folytatás...

    Cyberpunk 5 éve 18

  • Új év, új bicaj

    Igen ahogy a cím is sejteti nemrég kerékpárt váltottam. Eddig egy Cube Peloton Race-t hajtottam. Kezdésnek, belekóstolni az országútizásba kiváló volt. Viszont ahogy fejlődtem, és minél több kilométert tettem bele úgy kezdtem kevésnek érezni, leginkább méretével voltak problémáim. Pedig a mérettáblázatok szerint nekem az 56-os vázméret lenne ideális, de hát ez ugye vázgeometriától is függ, ma már inkább a váz hossza az, amit jobban meg kell nézni. És ha már csere, akkor legyen karbon a bicaj. Lehet gramm huszárkodni! :D Több mint két hónapig tűnődtem azon, hogy mi legyen az utód. Napi szinten lestem az apróhirdetéseket, hogy van e olyan, ami az igényeimnek, és a pénztárcámnak is megfelelő. Végül megtaláltam egy Kuota Kharma Evo-ban azt, amit kerestem.

    Ő lenne az.

    A bicajról röviden ez egy 2013-as modell, Ultegra felszereltséggel, a hajtást és a fékeket leszámítva.

    Nem sokat mentem még vele, de az már világos, hogy a kerékszett cserélődni fog a tavasszal, ez a Shimano R500 nehéz a régi Easton-hoz képest, ezt egyértelműen érezni. Edzőkeréknek minden esetre jó lesz. :)

    Folytatás...

    Cyberpunk 9 éve 13

  • Télen a bicajon

    Mindig meglep, hogy az emberek mennyire megbotránkoznak azon, ha valaki télen sportszerűen kerékpározik. :D Rendre kapom az értetlenkedő arckifejezéseket, na meg előfordulnak beszólások is.

    Tényleg ennyire furcsa az, ha valaki máshogy csinálja? ;]

    Cyberpunk 9 éve 6

  • A megfontolt mobilvásárlás, a vagy az elmúlt néhány év rövid története

    Nem tudom hányan vannak így, vagy ki mennyire megfontolt vásárló. Én abban az állom világban éltem, hogy tudatos vásárló vagyok, de ez mobiltelefon ügyileg már nagyon nem igaz. Hajlamos vagyok átgondolatlanul csak úgy bevállalósan vásárolgatni, ami épp megtetszik, noha azért az épp aktuális ideológiáimhoz igyekszek ragaszkodni. Azért ahogy öregszem az épp aktuális nézeteim úgy változnak, ahogy a korom. Amikor csak nyomógombos készülékek voltak még gyakran vágytam egy érintőképernyősre. Tudom ott voltak a PDA-k akkoriban még, de azok többnyire ormótlanok voltak. Azt amikor lett olyan is, egy (sose felejtem) Nokia 5800. Miután a lila köd elszállt már nem is annyira tetszett, de hát ez érthető is volt, akkor visszavágytam nyomógombra. Aztán jöttek mentek az érintős készülékek, vágytam a nagyra, mondván a méret a lényeg. Akkoriban már az internetet és főleg az írást tartottam fő kommunikációs formámnak, a Dell Streak még nem vonzott, noha tetszett, hogy ez már nagynak mondható. Végül egy Samsung Galaxy Note-al szálltam be a tepsizésbe, az egyik első fecske voltam az MA-n e téren, talán még páran emlékeznek erre a korszakra. Az általánossá válló csatákra a fórumon, amikkor még a legtöbben értetlenkedtek mondván, hogy minek ekkora, meg mennyire nevetséges az, aki ilyennel telefonál, vagy csak ha használja. Használtam is egy jó ideig, de hát váltani kellett néhány kisebb kitérő után leváltottam iPhone-ra, egy i5-re, ami azért nem egy nagy készülék a Note-hoz képest.

    Folytatás...

    Cyberpunk 9 éve 8

  • Lássuk, ma éppen...

    Gondolom már sokaknak nem új, de úgy érzem meg kell osztanom. Végre egy cikk, ami a lényegre tapint, és a körmükre néz ezeknek a bizonyos oldalaknak.

    Nos erről lenne szó Lássuk, ma éppen mi gyógyítja a rákot!

    Én személy szerint nagyon örülök ennek a cikknek, hogy egy nívósabb oldal is foglalkozik ezzel a nem épp elhanyagolható problémával.

    Mondjuk a tisztesség megkívánja, hogy két oldal válaszreakcióját is linkeljem Tudnod kell, Tudás fája. Ezeket inkább nem kommentelném.

    Cyberpunk 9 éve 47

  • i5 - i5S váltás

    Bizonyára többen értesültek róla már a fórumról, vagy tudni vélik, hogy nemrég váltottam ismét mobiltelefont. Gondoltam leírom a gondolataimat ezzel kapcsolatban, ha már a múltban is készült mindegyikhez egy bejegyzés, ne szakadjon meg a hagyomány. :D

    Igen egy fehér/ezüst 16 GB-os iPhone 5-öm volt, amit nagy megelégedettséggel használtam egy éven keresztül. Hűha egy évig, egy mobil, még a végén megjavulok. :DDD Noha többször eljátszottam a gondolattal, hogy kéne egy nagyobb, mert hát néha jól jönne, például itthon, ha nincs humorom leülni a laptop elé, akkor azért jobb lenne egy nagyobb kijelző, de a mindennapokban jobbnak bizonyult a kicsi, így mindig elkergettem ezeket a kósza gondolatokat. :) Szóval a lényeg, hogy bevált ez a méret. Lejárt a garancia, meg jöttek az új szifonok is. Kis használatból eredő sérüléseink is voltak, így jobbnak láttam, ha cserélek, amíg még nem zuhan be még jobban a használt készülékek ára, és így nagyobb a bukfenc is. Mondjuk az sosem érdekelt, hogy mennyit bukok egy készüléken. Volt hogy egész komolyat is sikerült összehozni. ;]

    Folytatás...

    Cyberpunk 9 éve 27

  • Balaton körbetekerés

    Úgy körülbelül másfél hete fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az idei szezonra fel kéne tenni a pontot egy nagyobb kerékpártúrával a cégnél úgy is nyári leállás van, szóval időm van rá. A célon sem gondolkodtam sokat, elvégre közel is van nekem, de kellően nagy kihívás is. Így hát kis gondolkodás, meg térkép böngészgetés után eldöntöttem, körbetekerem a Balatont. Azt azért tudni érdemes, hogy idén kezdtem el komolyan, sportszerűen kerékpározni, leszámítva a DH-t, de ott nem is távolságra megyünk. Tehát tavasszal még gyakorlatilag nulla kondícióm volt, és egy 10 km-es táv is megterhelő volt.

    Mindenképpen egy kisebb nyaralással akartam összekötni, nem csak egy nap fel, letekerem, aztán irány haza, így szállást is kellett rendeznem. A problémát nehezítette az időjárás. Végül a hét második felére esett a választásom. Augusztus 14.-én felutazás, 15.-én körbetekerés, 16.-án laza túrázgatás, 17.-én hazautazás. Némi aggodalomra adott okot a csütörtöki időjárás, de késő délután végre elállt az eső is, és habár bizonytalannak ígérkezett a pénteki időjárás, de ennek ellenére bevállaltam, az egész lemondása is megfordult a fejemben, szerencsére jól döntöttem.

    Végül elérkezett a nagy nap is. A túra résztvevői:

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 39

  • Aquatrails, avagy megint támad a hülyeség

    Uncsi már a Chematrails? Itt az új Aquatrails. :DDD Ez még nekem is új. ;) Kellemes szórakozást mindenkinek.

    Cyberpunk 10 éve 31

  • Pride az én szememmel

    Üdv minden idetévedt kedves olvasónak. Sokat gondolkodtam, hogy megírjam e ezt a bejegyzést, főleg a téma negatív megítélése miatt, de végül is arra jutottam, hogy ártani már úgy sem tud. Így hát végül rávettem magam a megírására. A címből kiderült már úgy is, hogy mi lesz a téma Budapest Pride 2014-es tapasztalataimat osztanám meg veletek.

    Sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán ki megyek e erre a rendezvényre. Őszintén bevallom nem vonz a felhajtás, és szerintem nem is ezen a felvonuláson fogjuk az elfogadást kiharcolni. Viszont nagyon kíváncsivá is tett, alapból kíváncsi természetem van, és rengeteg negatív kritikát olvasni, hallani ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban, így hát végül úgy döntöttem, hogy ideje megnézni a saját szememmel mi is ez, nem csak azt, amit a TV-ben, vagy egyéb videókban, hírekben látni. Mert hát szerintem az nem ad teljes képet semmiről. Ugyan így noha több mindent lát, hall az ember egy foci meccsről a TV közvetítés által, de még is más élőben kint lenni rajta, teljesen más az atmoszférája. Így hát 5.-e előtt kb egy héttel eldöntöttem, hogy magam is tiszteletemet teszem rajta. Rövid tervezés után, menetrendek, időbeosztás vártam, hogy eljöjjön a szombat. Később olvashatjátok majd, hogy nem egészen minden a terv szerint történt, de hát ilyenekkel is kell számolni egy hosszabb kiruccanás alatt. Valami mindig közbe jön, hát itt most halmozottan igaz ez.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 21

  • Az új bicaj

    Nagyjából éppen egy éve újra belekezdtem ifjúkorom szenvedélyébe a kerékpározásba. Talán 10-12 éve is lehetett, hogy utoljára kerékpáron ültem, és hát egyből a lecsóba csaptam DH. Kellő kihívást ad ez az extrém sport, kezdőknek meg pláne. Én meg ugye abszolút kezdő voltam, meg mondhatjuk azt, hogy még ma is az vagyok. :DDD De igyekszem, lelkesen. :)

    A kerékpár is egy szenvedély, én szeretek kerekezni, de mint sokan mások egy idő után rájöttem, hogy egy bicaj nem elég. DH jó dolog, de egy több mint 20 kilós döggel nem annyira nyerő DH-n kívül csak úgy tekerni. :) Nagyjából valamikor tavaly ősszel a fejembe szállt a gondolat, hogy kéne egy másik bicaj is. Túl sokat nem agyaltam a dolgon, hogy milyen legyen. Tudtam, hogy mi a célom, és az pedig a terep után az aszfalt meghódítása. És mi lenne erre jobb, mint egy vérbeli outi, azaz országúti versenybicaj? Igazi vékony kerekekkel. :D Na szóval elhatároztam, hogy egy outit fogok venni. Ugye DH után rögtön a másik szélsőség, valahogy vonzanak ezek a szélsőséges dolgok. :DDD Tudtam, hogy használt jöhet csak szóba, kezdőként nem akarok százezreket kiadni rá, ha igénylen esetleg a jövőben akkor lesz rá keret, most 200 ezerben húztam meg a határt. Ennyiért kellemes felszereltséggel kapok márkás bicajokat is a használt piacon.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 22

  • Adieu 20-as évek

    Igen viszlát, búcsút intek a 20-as éveimnek, és megkezdem ma a 30-as éveimet. Szép kerek szám ez, de furcsa is, mert emlékeztet a mulandóságra, és hogy már soha nem leszek újra gyerek. :D

    Cyberpunk 10 éve 10

  • Váltás MacBookra

    MacBookom története talán egy évvel ezelőtt kezdődött. Legalább is ekkortájt fogalmazódott meg bennem, hogy váltanom kéne asztali PC-ről laptopra. Az okok klasszikusnak mondhatóak. Helytakarékosság és kényelmi szempontok vezéreltek. Ráadásul manapság nem nagyon játszom már, így felesleges egy nagy, zajos gépet fenntartani, ami még áramzabáló is.

    Sokat tűnődtem azon, hogy milyen gépet vegyek. Nagyjából a keretem megvolt rá. Fejben tudtam meddig vagyok hajlandó elmenni árban. Mindenképpen prémium anyaghasználatú, és összeszerelésű gépet akartam, mivel ha már egyetlen PC-m lesz, akkor adjuk meg a módját. Gamer gépek kilőve, felesleges teljesítmény nekem, ráadásul a komolyabbak kicsit drágábbak, mint amennyi pénzt szánnék rá. Üzleti kategóriás gépek vonzottak sokáig HP Elitebook, Lenovo Thinkpad széria... Viszont időközben Apple mobilt vettem, noha nem ez volt az első találkozásom a Kaliforniai vállalat termékeivel, de szép lassan Apple fan lettem. Így terelődött a figyelmem az Apple laptopjai felé. Ráadásul az OS X is tetszett mindig, korábban próbálkoztam már vele virtuális gépen, ami persze nem ugyan az, mint egy natívan futó rendszer. Hackli szintén nem ugyan az meg kell válogatni milyen hardverekből építkezzünk, újabb laptopokon meg szinte felejtős a történet. Nekem meg ugye laptop kell. Tehát eldőlt, hogy MacBook Pro-t fogok venni.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 32

  • Önbeismerés

    Sajnos elég későn jöttem rá arra, hogy az egész eddigi életem hazugságra épül. Hogy mindig igyekeztem mások igényeinek megfelelni. Úgy, hogy olyan szerepet játszok, ami nem én vagyok, ezzel becsapva másokat, és legfőképpen saját magam. Ezért úgy döntöttem nem emésztgetem magam emiatt tovább, szakítok a múlttal, és a szerepjátszással. Még ha ez nem is lesz túl vidám dolog némely esetben, és lehet lesz akinek ez nem fog túl nagy örömöt okozni, de úgy érzem, hogy ma már ez nem tartható tovább. :)

    Cyberpunk 10 éve 1483

  • B.U.K.É

    ;] Vagy is boldog újévet mindenkinek, és kellemes bulizást.

    Cyberpunk 10 éve 0

  • Néha úgy...

    Néha úgy érzem, hogy semmi értelme nincs vitázni a másikkal, mert semmi eredménye. Úgy is én leszek a hülye, meg az aki nem ért hozzá. Hiába hozom fel az érveimet a melléjük csatolt tényekkel, semmi mint ha falnak beszélnék. A konklúzió az, hogy ha van valakinek egy elképzelése valamiről, és ha az önfejűséggel párosul hozhatok én fel bármit ellene. Viszont én nem adom olcsón a bundám.;) A személyeskedésekre általában nem szoktam reagálni sem, mert szerintem egy vitában ez eléggé primitív megnyilvánulás, noha bizonyos témákban elég sokszor szoktam kapni néhány kultúrlénytől.:D Remek fegyver ez a fajta stratégia, így is éreztetni tudom szellemi fölényem az ilyenekkel szemben.

    Akkor kérdezhetnétek minek vitatkozom ilyenekkel. Ez talán az én hibám, de az emberi hülyeséget nem tudom tolerálni. Mondhatni ez a gyengém, és leállok vitázni bizonyos témákban. A napokban például bizonyos népcsoporttal kapcsolatban ment a vita, hogy ki rasszista, és ki nem, meg hogy miért az. Hát bizonyos témákra különösen érzékeny vagyok, és megyek a csatatérre harcolni. ;]

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 8

  • Génmodositott növények

    Ez egy érdekes téma, ahol véleményem szerint túl sok a politika, és levés a tudomány. Ugyan is:

    "Magyarország továbbra is mentes marad a génmódosított szervezetektől (GMO), e tekintetben ugyanis fennmarad a zéró tolerancia - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón."

    Nem értem mire alapozzák egyesek ezt a döntést, mivel semmilyen tudományos bizonyíték nincs, mi a GMO-k ellen szólna. Ellenkezőleg nagyobb lehet a terméshozam, olcsóbbak az élelmiszerek. Ráadásul az ez irányú kutatásokat is tiltja a "zéró tolerancia", tehát a hazai molekuláris biológusaink szépen mehetnek külföldre.

    Cyberpunk 10 éve 26

  • Életmódváltás

    Életmódváltás az egészség jegyében. Én is abba a hibába estem, mint sokan mások elhanyagoljuk a testünk, és ennek bizony túlsúly lesz a következménye. Hiszen a napi meló előtt, vagy után az embernek nincs kedve mozogni, inkább némi kikapcsolódásra vágyik. Ezt tetőzi az egészségtelen táplálkozással. Hát eljött az az idő, amikor meg kell hoznom komoly döntéseket.

    Hogyan is kezdjünk bele? Én két részre bontottam a dolgot az első a táplálkozás. A mai rohanó világunkban nem igazán szakítunk erre időt, kevésszer eszünk, de akkor sokat. Ez így nem jó! Napi 2-3 táplálkozást felviszem 5-re, de alkalmanként csak keveset. Reggeli (legfontosabb), tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora.
    Persze nem csak az a lényeg, hányszor, ha nem hogy mit, ez nagyon lényeges szempont. Először is meg kell vizsgálnunk mi hizlal, vagy egészségtelen. Cukor, szénhidrátok, transz-zsírok (nem mindegyik!) Ezeket próbálnám elhagyni, vagy minimalizálni a bevitelét. Édességek, cukrozott üdítőitalok (még a gyümölcslevek is), tésztafélék, fehér kenyér, egyes tejtermékek, mint a vaj, margarin. Vörös húsok. Na igen ez egy érdekes történet. Ugye sokan fújtak ezekre a húsokra, mondván egészségtelenek, de a legújabb kutatások szerint ez nem egészen van így, nyilván a zsírban tocsogó rész annyira nem jó. Ennek ellenére mivel általában ezek nehezebben emészthetőek részben elhagynám a fogyasztásukat. És inkább a szárnyas félék szálkásabb mellhúsa, meg hal ami kitenné a húsigényemet.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 23

  • Megvédhetem e a tulajdonom halált okozó eszközzel?

    A címben szereplő kérdést szeretném vitára bocsájtani. A Vácszentlászlói boros, fagyállós eset után elindulva a témán.

    Sokan érvelnek a mellett, hogy mindenkinek joga van azt csinálni a portáján, és azzal "ízesíteni" a borát, amivel csak akarja. Nos szerintem, ez nem egészen van így. Ti mit gondoltok erről?

    Cyberpunk 10 éve 163

  • Egy érzékeny téma

    Ebben a bejegyzésben meglehetősen érzékeny témával fogok foglalkozni a homoszexualitással. Úgy gondolom és tapasztalom, hogy túl sok az előítéletesség ezzel kapcsolatban, és a legtöbb emberben ez egy fajta viszolygást, vagy inkább nevezzük úgy, hogy félelmet vált ki. Tabu téma. Megemlíteném még, hogy itt idegen forrásokra is fogok hivatkozni, hiszen sokkal jobb megfogalmazásai is léteznek a dolgoknak, mint amire én képes vagyok saját kútfőből. Ezeket minden esetben időzőjel és dőlt betűstílussal fogom jelezni.:)

    Kezdjük az elején mi is a homoszexualitás. "A homoszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, amikor egy személy érzelmi és szexuális vonzódása kizárólag vagy főként azonos nemű emberek felé irányul."

    Több feltételezett oka van genetika, hormonok, neveltetés/családi háttér. Viszont ezek csak feltételezett okok!

    Genetika: magától értetődő a hajlamot génhiba okozza, de a hibát még nem találtuk meg, bár van vélt gén a Xq28. Ezt Dean Hamer mikrobiológus azonosította 1993-ban, de ez máig erősen vitatott, mármint hogy ez a gén lenne a felelős a homoszexualitásért. "Az egypetéjű ikervizsgálatok során már kiderült, hogy ha az egyik testvér homoszexuális, akkor ötven százalék valószínűsége van annak, hogy a másik is az.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 138

  • Homeopátiás sürgősségi

    Találtam egy remek vicces videót, ami gyönyörű szépen kigúnyolja a homeopátiás orvoslást kuruzslást.

    Még több ilyet, és akkor talán észhez térnek páran! :DDD

    Cyberpunk 10 éve 9

  • Szifonos lettem

    Végül beadtam a derekamat, és vettem egy iPhone 5-öt.:D Szép fehér. :K És szerintem megérkeztem, ha váltok akkor az már esetleg egy nagyobb szifon lesz. :DDD

    Cyberpunk 11 éve 19

  • Az én tudománytalanságom

    Ma megkaptam, hogy nem szkeptikus vagyok, ha nem materialista hülye, aki nem ért a tudományhoz! Mert nem hiszek, vagy fenntartással kezelem az űrlényes sztorit, hogy az ősi idegenek idelátogattak, és akár még ma is velünk élnek.:D :)) És nem fogadom el, hogy a mai űrkutatás a 60-as évek szintjén mozog. :D

    Vicces, ha megkérem, hogy bizonyítsa, és ne "ilyen keresd meg ott a Google" szintű hozzászólást várok már is én vagyok a tudatlan hülye. :U

    Ez a történet egy Youtube-os ismeretterjesztő film alatt játszódott le a kommenteknél.

    "Nagyon szép nagyon látványos, nagyon népszerű - csak EGYETLEN HANG NEM IGAZ BELŐLE!!!
    Aki kételkednék: nézd meg a Mars-roverek színskáláján láthatú árnyalatot és a meghamisított felvételek színeit! A NASA pedig hivatalosan is elismerte, hogy 60 évig hazudott.
    Az űrkutatás egy helyben topog!Hazudnak a Holdról: nincsen légköre =>1950-60-as évekből légköri viharok és időjárási anomáliák felvételei rendelkezésre állanak!
    Erre szokták azt mondani:kinek hiszel jobban a sdzemednek vagy a NatGeo-nak?"

    A barátunk már ezzel kezd.:D

    De a kérdéseimre a válasz az még viccesebb.:)

    Folytatás...

    Cyberpunk 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.