2016. május 30., hétfő

Gyorskeresés

Cyberpunk blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Új év, új bicaj

  Igen ahogy a cím is sejteti nemrég kerékpárt váltottam. Eddig egy Cube Peloton Race-t hajtottam. Kezdésnek, belekóstolni az országútizásba kiváló volt. Viszont ahogy fejlődtem, és minél több kilométert tettem bele úgy kezdtem kevésnek érezni, leginkább méretével voltak problémáim. Pedig a mérettáblázatok szerint nekem az 56-os vázméret lenne ideális, de hát ez ugye vázgeometriától is függ, ma már inkább a váz hossza az, amit jobban meg kell nézni. És ha már csere, akkor legyen karbon a bicaj. Lehet gramm huszárkodni! :D Több mint két hónapig tűnődtem azon, hogy mi legyen az utód. Napi szinten lestem az apróhirdetéseket, hogy van e olyan, ami az igényeimnek, és a pénztárcámnak is megfelelő. Végül megtaláltam egy Kuota Kharma Evo-ban azt, amit kerestem.

  Ő lenne az.

  A bicajról röviden ez egy 2013-as modell, Ultegra felszereltséggel, a hajtást és a fékeket leszámítva.

  Nem sokat mentem még vele, de az már világos, hogy a kerékszett cserélődni fog a tavasszal, ez a Shimano R500 nehéz a régi Easton-hoz képest, ezt egyértelműen érezni. Edzőkeréknek minden esetre jó lesz. :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 13

 • Télen a bicajon

  Mindig meglep, hogy az emberek mennyire megbotránkoznak azon, ha valaki télen sportszerűen kerékpározik. :D Rendre kapom az értetlenkedő arckifejezéseket, na meg előfordulnak beszólások is.

  Tényleg ennyire furcsa az, ha valaki máshogy csinálja? ;]

  Blogbejegyzés 1 éve 6

 • A megfontolt mobilvásárlás, a vagy az elmúlt néhány év rövid története

  Nem tudom hányan vannak így, vagy ki mennyire megfontolt vásárló. Én abban az állom világban éltem, hogy tudatos vásárló vagyok, de ez mobiltelefon ügyileg már nagyon nem igaz. Hajlamos vagyok átgondolatlanul csak úgy bevállalósan vásárolgatni, ami épp megtetszik, noha azért az épp aktuális ideológiáimhoz igyekszek ragaszkodni. Azért ahogy öregszem az épp aktuális nézeteim úgy változnak, ahogy a korom. Amikor csak nyomógombos készülékek voltak még gyakran vágytam egy érintőképernyősre. Tudom ott voltak a PDA-k akkoriban még, de azok többnyire ormótlanok voltak. Azt amikor lett olyan is, egy (sose felejtem) Nokia 5800. Miután a lila köd elszállt már nem is annyira tetszett, de hát ez érthető is volt, akkor visszavágytam nyomógombra. Aztán jöttek mentek az érintős készülékek, vágytam a nagyra, mondván a méret a lényeg. Akkoriban már az internetet és főleg az írást tartottam fő kommunikációs formámnak, a Dell Streak még nem vonzott, noha tetszett, hogy ez már nagynak mondható. Végül egy Samsung Galaxy Note-al szálltam be a tepsizésbe, az egyik első fecske voltam az MA-n e téren, talán még páran emlékeznek erre a korszakra. Az általánossá válló csatákra a fórumon, amikkor még a legtöbben értetlenkedtek mondván, hogy minek ekkora, meg mennyire nevetséges az, aki ilyennel telefonál, vagy csak ha használja. Használtam is egy jó ideig, de hát váltani kellett néhány kisebb kitérő után leváltottam iPhone-ra, egy i5-re, ami azért nem egy nagy készülék a Note-hoz képest.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • Lássuk, ma éppen...

  Gondolom már sokaknak nem új, de úgy érzem meg kell osztanom. Végre egy cikk, ami a lényegre tapint, és a körmükre néz ezeknek a bizonyos oldalaknak.

  Nos erről lenne szó Lássuk, ma éppen mi gyógyítja a rákot!

  Én személy szerint nagyon örülök ennek a cikknek, hogy egy nívósabb oldal is foglalkozik ezzel a nem épp elhanyagolható problémával.

  Mondjuk a tisztesség megkívánja, hogy két oldal válaszreakcióját is linkeljem Tudnod kell, Tudás fája. Ezeket inkább nem kommentelném.

  Blogbejegyzés 2 éve 47

 • i5 - i5S váltás

  Bizonyára többen értesültek róla már a fórumról, vagy tudni vélik, hogy nemrég váltottam ismét mobiltelefont. Gondoltam leírom a gondolataimat ezzel kapcsolatban, ha már a múltban is készült mindegyikhez egy bejegyzés, ne szakadjon meg a hagyomány. :D

  Igen egy fehér/ezüst 16 GB-os iPhone 5-öm volt, amit nagy megelégedettséggel használtam egy éven keresztül. Hűha egy évig, egy mobil, még a végén megjavulok. :DDD Noha többször eljátszottam a gondolattal, hogy kéne egy nagyobb, mert hát néha jól jönne, például itthon, ha nincs humorom leülni a laptop elé, akkor azért jobb lenne egy nagyobb kijelző, de a mindennapokban jobbnak bizonyult a kicsi, így mindig elkergettem ezeket a kósza gondolatokat. :) Szóval a lényeg, hogy bevált ez a méret. Lejárt a garancia, meg jöttek az új szifonok is. Kis használatból eredő sérüléseink is voltak, így jobbnak láttam, ha cserélek, amíg még nem zuhan be még jobban a használt készülékek ára, és így nagyobb a bukfenc is. Mondjuk az sosem érdekelt, hogy mennyit bukok egy készüléken. Volt hogy egész komolyat is sikerült összehozni. ;]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 27

 • Balaton körbetekerés

  Úgy körülbelül másfél hete fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az idei szezonra fel kéne tenni a pontot egy nagyobb kerékpártúrával a cégnél úgy is nyári leállás van, szóval időm van rá. A célon sem gondolkodtam sokat, elvégre közel is van nekem, de kellően nagy kihívás is. Így hát kis gondolkodás, meg térkép böngészgetés után eldöntöttem, körbetekerem a Balatont. Azt azért tudni érdemes, hogy idén kezdtem el komolyan, sportszerűen kerékpározni, leszámítva a DH-t, de ott nem is távolságra megyünk. Tehát tavasszal még gyakorlatilag nulla kondícióm volt, és egy 10 km-es táv is megterhelő volt.

  Mindenképpen egy kisebb nyaralással akartam összekötni, nem csak egy nap fel, letekerem, aztán irány haza, így szállást is kellett rendeznem. A problémát nehezítette az időjárás. Végül a hét második felére esett a választásom. Augusztus 14.-én felutazás, 15.-én körbetekerés, 16.-án laza túrázgatás, 17.-én hazautazás. Némi aggodalomra adott okot a csütörtöki időjárás, de késő délután végre elállt az eső is, és habár bizonytalannak ígérkezett a pénteki időjárás, de ennek ellenére bevállaltam, az egész lemondása is megfordult a fejemben, szerencsére jól döntöttem.

  Végül elérkezett a nagy nap is. A túra résztvevői:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 39

 • Aquatrails, avagy megint támad a hülyeség

  Uncsi már a Chematrails? Itt az új Aquatrails. :DDD Ez még nekem is új. ;) Kellemes szórakozást mindenkinek.

  Blogbejegyzés 2 éve 31

 • Pride az én szememmel

  Üdv minden idetévedt kedves olvasónak. Sokat gondolkodtam, hogy megírjam e ezt a bejegyzést, főleg a téma negatív megítélése miatt, de végül is arra jutottam, hogy ártani már úgy sem tud. Így hát végül rávettem magam a megírására. A címből kiderült már úgy is, hogy mi lesz a téma Budapest Pride 2014-es tapasztalataimat osztanám meg veletek.

  Sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán ki megyek e erre a rendezvényre. Őszintén bevallom nem vonz a felhajtás, és szerintem nem is ezen a felvonuláson fogjuk az elfogadást kiharcolni. Viszont nagyon kíváncsivá is tett, alapból kíváncsi természetem van, és rengeteg negatív kritikát olvasni, hallani ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban, így hát végül úgy döntöttem, hogy ideje megnézni a saját szememmel mi is ez, nem csak azt, amit a TV-ben, vagy egyéb videókban, hírekben látni. Mert hát szerintem az nem ad teljes képet semmiről. Ugyan így noha több mindent lát, hall az ember egy foci meccsről a TV közvetítés által, de még is más élőben kint lenni rajta, teljesen más az atmoszférája. Így hát 5.-e előtt kb egy héttel eldöntöttem, hogy magam is tiszteletemet teszem rajta. Rövid tervezés után, menetrendek, időbeosztás vártam, hogy eljöjjön a szombat. Később olvashatjátok majd, hogy nem egészen minden a terv szerint történt, de hát ilyenekkel is kell számolni egy hosszabb kiruccanás alatt. Valami mindig közbe jön, hát itt most halmozottan igaz ez.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 21

 • Az új bicaj

  Nagyjából éppen egy éve újra belekezdtem ifjúkorom szenvedélyébe a kerékpározásba. Talán 10-12 éve is lehetett, hogy utoljára kerékpáron ültem, és hát egyből a lecsóba csaptam DH. Kellő kihívást ad ez az extrém sport, kezdőknek meg pláne. Én meg ugye abszolút kezdő voltam, meg mondhatjuk azt, hogy még ma is az vagyok. :DDD De igyekszem, lelkesen. :)

  A kerékpár is egy szenvedély, én szeretek kerekezni, de mint sokan mások egy idő után rájöttem, hogy egy bicaj nem elég. DH jó dolog, de egy több mint 20 kilós döggel nem annyira nyerő DH-n kívül csak úgy tekerni. :) Nagyjából valamikor tavaly ősszel a fejembe szállt a gondolat, hogy kéne egy másik bicaj is. Túl sokat nem agyaltam a dolgon, hogy milyen legyen. Tudtam, hogy mi a célom, és az pedig a terep után az aszfalt meghódítása. És mi lenne erre jobb, mint egy vérbeli outi, azaz országúti versenybicaj? Igazi vékony kerekekkel. :D Na szóval elhatároztam, hogy egy outit fogok venni. Ugye DH után rögtön a másik szélsőség, valahogy vonzanak ezek a szélsőséges dolgok. :DDD Tudtam, hogy használt jöhet csak szóba, kezdőként nem akarok százezreket kiadni rá, ha igénylen esetleg a jövőben akkor lesz rá keret, most 200 ezerben húztam meg a határt. Ennyiért kellemes felszereltséggel kapok márkás bicajokat is a használt piacon.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 22

 • Adieu 20-as évek

  Igen viszlát, búcsút intek a 20-as éveimnek, és megkezdem ma a 30-as éveimet. Szép kerek szám ez, de furcsa is, mert emlékeztet a mulandóságra, és hogy már soha nem leszek újra gyerek. :D

  Blogbejegyzés 2 éve 10

 • Váltás MacBookra

  MacBookom története talán egy évvel ezelőtt kezdődött. Legalább is ekkortájt fogalmazódott meg bennem, hogy váltanom kéne asztali PC-ről laptopra. Az okok klasszikusnak mondhatóak. Helytakarékosság és kényelmi szempontok vezéreltek. Ráadásul manapság nem nagyon játszom már, így felesleges egy nagy, zajos gépet fenntartani, ami még áramzabáló is.

  Sokat tűnődtem azon, hogy milyen gépet vegyek. Nagyjából a keretem megvolt rá. Fejben tudtam meddig vagyok hajlandó elmenni árban. Mindenképpen prémium anyaghasználatú, és összeszerelésű gépet akartam, mivel ha már egyetlen PC-m lesz, akkor adjuk meg a módját. Gamer gépek kilőve, felesleges teljesítmény nekem, ráadásul a komolyabbak kicsit drágábbak, mint amennyi pénzt szánnék rá. Üzleti kategóriás gépek vonzottak sokáig HP Elitebook, Lenovo Thinkpad széria... Viszont időközben Apple mobilt vettem, noha nem ez volt az első találkozásom a Kaliforniai vállalat termékeivel, de szép lassan Apple fan lettem. Így terelődött a figyelmem az Apple laptopjai felé. Ráadásul az OS X is tetszett mindig, korábban próbálkoztam már vele virtuális gépen, ami persze nem ugyan az, mint egy natívan futó rendszer. Hackli szintén nem ugyan az meg kell válogatni milyen hardverekből építkezzünk, újabb laptopokon meg szinte felejtős a történet. Nekem meg ugye laptop kell. Tehát eldőlt, hogy MacBook Pro-t fogok venni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 32

 • Önbeismerés

  Sajnos elég későn jöttem rá arra, hogy az egész eddigi életem hazugságra épül. Hogy mindig igyekeztem mások igényeinek megfelelni. Úgy, hogy olyan szerepet játszok, ami nem én vagyok, ezzel becsapva másokat, és legfőképpen saját magam. Ezért úgy döntöttem nem emésztgetem magam emiatt tovább, szakítok a múlttal, és a szerepjátszással. Még ha ez nem is lesz túl vidám dolog némely esetben, és lehet lesz akinek ez nem fog túl nagy örömöt okozni, de úgy érzem, hogy ma már ez nem tartható tovább. :)

  Blogbejegyzés 2 éve 1483

 • B.U.K.É

  ;] Vagy is boldog újévet mindenkinek, és kellemes bulizást.

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • Néha úgy...

  Néha úgy érzem, hogy semmi értelme nincs vitázni a másikkal, mert semmi eredménye. Úgy is én leszek a hülye, meg az aki nem ért hozzá. Hiába hozom fel az érveimet a melléjük csatolt tényekkel, semmi mint ha falnak beszélnék. A konklúzió az, hogy ha van valakinek egy elképzelése valamiről, és ha az önfejűséggel párosul hozhatok én fel bármit ellene. Viszont én nem adom olcsón a bundám.;) A személyeskedésekre általában nem szoktam reagálni sem, mert szerintem egy vitában ez eléggé primitív megnyilvánulás, noha bizonyos témákban elég sokszor szoktam kapni néhány kultúrlénytől.:D Remek fegyver ez a fajta stratégia, így is éreztetni tudom szellemi fölényem az ilyenekkel szemben.

  Akkor kérdezhetnétek minek vitatkozom ilyenekkel. Ez talán az én hibám, de az emberi hülyeséget nem tudom tolerálni. Mondhatni ez a gyengém, és leállok vitázni bizonyos témákban. A napokban például bizonyos népcsoporttal kapcsolatban ment a vita, hogy ki rasszista, és ki nem, meg hogy miért az. Hát bizonyos témákra különösen érzékeny vagyok, és megyek a csatatérre harcolni. ;]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 8

 • Génmodositott növények

  Ez egy érdekes téma, ahol véleményem szerint túl sok a politika, és levés a tudomány. Ugyan is:

  "Magyarország továbbra is mentes marad a génmódosított szervezetektől (GMO), e tekintetben ugyanis fennmarad a zéró tolerancia - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón."

  Nem értem mire alapozzák egyesek ezt a döntést, mivel semmilyen tudományos bizonyíték nincs, mi a GMO-k ellen szólna. Ellenkezőleg nagyobb lehet a terméshozam, olcsóbbak az élelmiszerek. Ráadásul az ez irányú kutatásokat is tiltja a "zéró tolerancia", tehát a hazai molekuláris biológusaink szépen mehetnek külföldre.

  Blogbejegyzés 2 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.