2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

BigBlackDog blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • A külső DAC

  A Fejlesztő boldog állatfaj, "csak" az irodában ülve, a billentyűk megfelelő sorrendben történő lenyomásával kell szellemi terméket előállítani, ami megfelel egy-két elvárásnak. Közben pedig hallgathatja a favorit zenéjét, ahogy ő akarja. Értelemszerűen önző módon kell mindezt tennie, nehogy más is hallja, mert lehet, hogy más más muzsikán élvezkedik. Ehhez a legjobb eszköz egy fülhallgató. Inkább legyen akkor már fejhallgató! Az mégiscsak egy más világ. De a forrás is fontos, még véletlenül sem a laptopjának az analóg kimenetét használja, hanem egy külső DAC-ot. Ami fejhallgató erősítő is egyben. És ez így működik és ezt így élvezi a Fejlesztő. Mert a Fejlesztő boldog állatfaj.

  Egyik nap végeztével, a hazatérni készülő Kollégája megpillantja a kis dobozt a Fejlesztő asztalán. Csodálkozva kérdezi a Fejlesztőt:
  - Ez egy külső DAC?
  A Fejlesztő ugyan boldog állatfaj, de még boldogabb lett a kérdés hallatán, végre valaki, aki jártas a témában. Kollégája már jóval tapasztaltabb nála, sok mindent tud, amit a Fejlesztő nem. Emiatt kicsit ugyan bátortalanul, de boldogan válaszolt:
  - Igen, az is.
  A Kolléga közelebb hajol a Fejlesztőhöz és egy fontos információt oszt meg suttogva.
  - Semmi értelme ennek.
  - De ez fejhallgató erősítő is, ehhez a fejhallgatóhoz az is kell, mivel nagy impedanciás! - válaszol rögtön a Fejlesztő.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 8

 • Fül- és fejhallgatós élményeim

  Miről is szól ez? Nem, nem teszt. Csupán csak egy véleménynyilvánítás. Nem az a célja, hogy mindenről írjak, mindent összehasonlítsak, a végletekig felmérjem, kielemezzem az tesztalanyokat, hanem csak néhány sort, gondolatot kap mindegyik. Nem azért, mert annyit érdemel, hanem, mert annyi is elég, megfelel a célnak. Meg aztán lehet, hogy többet nem is tudnék írni az emlékek elsikkadása miatt. Ja! Egy fontos dolog majdnem kimaradt, fülhallgatókról lesz szó.
  Remélhetőleg ez az iromány segíteni fog elindulni néhány leendő -remélhetőleg boldog- fülhallgató tulajnak a választás rögös útján. Ez egy szubjektív téma, mindenkinek meg kell találni a Hangzást, amit ő szeret. Számomra a szolidabb mennyiségű mély, csilingelő magasak, részletesség minden mennyiségben azok a tulajdonságok, amik el tudnak varázsolni egy fülhallgatóban. Zenei műfajok közül a hangszeres darabok vannak terítéken; szimfonikus művek, fúvószene, jazz és rock leginkább. Ez hasznos ismeretként szolgálhat az értékelések olvasása közben. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy az itt leírtak csak a saját véleményemet, emlékeimet, tapasztalataimat tükrözik, senki ne alapműként tekintsen rá. Ha a kedves Olvasó mégis úgy dönt, hogy több információmorzsát szeretne belőlem kicsikarni, nyugodtan írjon rám privátban és megpróbálok hasznos, tartalmas válasszal szolgálni kérdéseire.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 2

 • Mobilos kameracsata ötletelés

  Több mobilos portálon, többek között itt, a mobilarénán is, fellelhetőek a telefonok kamerás képességeit összehasonlító tesztek. Ezekben a tesztekben legtöbbször 5-10, általában az aktuális felső kategóriából kiválasztott készülék a szereplő. Ezzel nem mindig lehet teljesen átfogó képet kapni a különböző évjáratú, különféle kategóriájú készülékek képalkotási képességeiről, egymáshoz viszonyított eltérésekről. Viszont manapság, a "Fotók, videók mobillal" című topikban lévő hozzászólások alapján, már elég sokféle telefontípus is jól használható általános célú fényképezésre is. Ebből kiindulva nemrég felmerült egy kósza gondolat, hogy lehetne egy közösség erején alapuló kamera összehasonlítást csinálni a telefonos mezőnyben. :)

  Az alapkoncepciót az alábbi módon képzeltem el. Lennének előre megadott helyszínek, ahonnét kéne készíteni tesztképet egy megadott témáról. Ehhez lenne egy előre DSLR-el készített mintakép, ami kontrollként is felhasználható az összehasonlításban. Így biztosítva lenne, hogy ugyanarról a témáról, ugyanabból a perspektívából készüljön az összes kép.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 11

 • Fotók, videók mobillal - Összefoglaló

  Bevezető

  Ez a bejegyzés a "Fotók, videók mobillal" című topikhoz kapcsolódó alapvető tudnivalók, útmutatók összegyűjtésének, rendszerezésének céljából jött létre. Feladata, hogy a gyakran felmerülő kérdésekre összefoglaljuk a válaszokat és az újonnan érkezettek számára ezt egy jól áttekinthető irományban tegyük közzé. Aki esetleg hibát, aktualitását vesztett információt fedezne fel benne, bővítési, módosítási javaslata van, írja be hozzászólásként a jelen logoutos irományhoz!

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  1. Képek megosztására vonatkozó szabályok

  • A képek feltöltéséhez lehetőség szerint külső képfeltöltő oldalt, tárhelyet használjunk a minőségromlás és felbontáscsökkenés elkerülése érdekében! Néhány képfeltöltő oldal a teljesség igénye nélkül: Flickr, KepHost.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 65

 • Videoton kártya

  Mai napon jutott kezeim közé -sajnos csak egy nap erejéig- egy érdekes hardver, valami Videoton kártya. Ki tudja, hogy ez mi lehet?

  Itt lenne néhány kép is, kattintásra megnőnek!

  Blogbejegyzés 3 éve 9

 • Eszközök telefonos makrófotózáshoz

  Beszereztem néhány eszközt (lencsét, nagyítót) a nemes cél minél egyszerűbb elérése érdekében.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 14

 • Asus N50 notebook tartósteszt

  Egy négy éves Asus notebook, mely simán letagadhatna a korából akár 2 évet is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 3 éve 26

 • HDD zajcsökkentése

  Iránymutató merevlemezünk lehalkítására nem out of the box eszközökkel, hanem olcsó megoldásokkal.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 90

 • Őstag lettem.

  Ezt is megértem, már vártam egy ideje. Nem felvágni akarok vele, csak örülök neki, mivel végre lehet esélyem egyéni arcképre! :))

  Update:
  Meg is lenne az arckép:

  Blogbejegyzés 3 éve 5

 • SpecTrek - szellemirtás telefonnal

  A játék célja a közelben lévő kísérteteket megkeresése, majd lefényképezése a telefonunkkal.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 16

 • SkyRay STL-V2, a fotonágyú

  A név nem mond sokat egy elemlámpák világában kevésbé jártas embernek. De nézzük meg mi is van mögötte!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.