Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) andorra válasza Leigazoka (#41000) üzenetére


andorra
őstag

Koaxiális és optikai bemenete is van az általad kiszemelt aktív hangszóró rendszernek, tehát könnyen csatlakoztathatod satelit eszközökhöz is egyetlen kábellel.

(#41002) MasterMark válasza Leigazoka (#41000) üzenetére


MasterMark
titán

Ez inkább a PC-s hangszóró topikba való.

andorra: :D

Switch Tax

(#41003) #71562240 válasza Leigazoka (#41000) üzenetére


#71562240
törölt tag

Sok visszajelzést kaptál már, én is visszajelzek, hátha egyszer elgondolkodsz rajta. Sem a fejhallgatós, sem ebben a topikban nem volt még olyan hozzászólásod, amelyik ne keltett volna általános felhördülést, felzúdulást a szövegeid totális értelmetlensége és/vagy a megalapozatlan okoskodása miatt. Ez a hozzászólásod a hagyományos leigazokás zagyvaság mellett az "A lehető legkevesebb mondattal a lehető legtöbb topikidegenség létrehozása" díjért folyó versenyben bízvást világrekorddal fog győzedelmeskedni. (Beleszámítva a hosszútávú érthetetlen rögzülésedet ehhez a Teufel-hez.)

"...milyen csatija van a szateliteknek..." Láthatóan jack. Félve kérdezek vissza, hogy miért kérdezed ezt?
"...jó - e a 2 az 1 ben ,,középbe rakott magas" hangszóró alkalmazása..." Képzelheted, hogy természetesen csakis azért terveznek és gyártanak ilyesmit, mert rossz megoldás.
"( ilyet csak a Teufelnél láttam..." Sok hangszórógyártó készít ilyeneket, azzal pedig nem mondasz semmit, hogy ilyet csak a Teufel-nél láttál, hiszen a jelek szerint te nem foglalkozol más márkával (na jó, még ott van az a bizonyos Ultrasone fejhallgató, amiről meglátván egy képet, azon melegében ki is nevezted "az igazi referenciának", anélkül persze, hogy valaha is hallottad volna, vagy valamit is tudtál volna róla).

Mégegyszer megállapítom, hátha számít, hogy az említett két topikban hullámokban egy év alatt összegyűlt kb. 30 hozzászólásod közül eddig kivétel nélkül mindegyik olyan volt, amitől a topikok tagsága éjjelente felriad álmában, erről kaptál is jónéhány visszajelzést többektől is, de a jelek szerint hiába. Odafigyelhetnél végre egy kicsit, hogy mit csinálsz. És hagyd már a fenébe a Teufel-t, - főleg ezeket a multimédiás rendszereket egy hifi topikban. De ha mégis ragaszkodsz hozzá, azt a multimédiás és a házimozis topikokban érdemes tenned.

[ Szerkesztve ]

(#41004) Lompos48 válasza #71562240 (#41003) üzenetére


Lompos48
nagyúr

A Teufel küldötte. :D

(#41005) Leigazoka válasza #71562240 (#41003) üzenetére


Leigazoka
tag

:)

(#41006) #71562240 válasza Leigazoka (#41005) üzenetére


#71562240
törölt tag

Köszönöm a korrekt reakciót. :)
Az óvatosság, megfontoltság, rendszerezettség jót tesz. Ott kezdődik egyébként a dolog, hogy ha hifivel akarnál foglalkozni (márpedig a jelek szerint akarsz, hiszen elő-előfordulsz az ilyen témájú topikokban), akkor ne a cégek reklámszövegei alapján építsd a hifiről alkotott képedet, hanem a szaklapok tesztjei és szakcikkei, a szakmai fórumok tapasztalatai alapján, és legfőképpen saját meghallgatásos tapasztalatszerzéssel. Ezen topik és az általam szintén példaként hozott fejhallgatós topik is hifi szemléletű topikok, márpedig a hifi az nagymértékben más, mint amit a multimédiás cégek honlapjain és az ezekkel foglalkozó kereskedők honlapjain olvashatsz, vagy amit egy átlag Media Markt típusú üzletben láthatsz vagy az ottani átlag eladóktól hallhatsz. A hifi más és több.
Ha érdekel a hifi, akkor elugrasz a multimédiás hangsugárzóktól, és elugrasz attól a 400 eurós Teufel-től, mert annyi pénzért már egészen korrekt erősítő-hangdoboz párosokat lehet kapni, persze kétcsatornás sztereóban, nem 2.1-ben.

[ Szerkesztve ]

(#41007) macera2 válasza #71562240 (#40998) üzenetére


macera2
aktív tag

Aki szereti a készülékméréseket, most kitombolhatja magát. Innen letölthetőek.
Valóban egy szép összefoglalás, köszönet érte. Nem állítom, hogy minden paramétert precízen tudtam értelmezni, de ettől függetlenül hasznos tájékoztató volt. Bővült a látókör. Eddigi infóim szerint, amit hallottam a profiktól, még mindég nem teljesen világos, hogy a mért műszaki paraméterek, és az u.n. Jó Hangzás közt van-e, és milyen összefüggés. Tudom, hogy ez maximálisan szubjektív, meg csak egy bizonyos szint fölött érdekes, de azért jó volna valamit tudni róla.

Az alábbi, ugyan már nem ennek a topiknak a témája, OFF, OFF, de ha már itt merült fel a téma azért csak az érdekesség kedvéért megemlíteném:

-Szóval egy eléggé szavahihető fórumtag szerint az ideális erősítőnek nincs jó hangja. Az ideális erősítő alatt azt értette, hogy az erősítő, a bemenő jelet egy konstanssal megszorozza, és rátölti a terhelésre. Mi pedig épp ezt szeretnénk elérni.
- A hangfal nem csak hangsugárzóként, hanem mikrofonként is szerepel. A szomszéd csatorna jelét akkusziktus úton is veszi, a visszacsatoláson keresztül visszaviszi a bemenetére, erősíti, és így növeli az áthallást.

[ Szerkesztve ]

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#41008) #71562240 válasza macera2 (#41007) üzenetére


#71562240
törölt tag

Kár, hogy a hangsugárzómérések nincsenek benne az anyagban, a jelek szerint azokat nem ez a cég végzi nekik, pedig a hangszóróméréseket a legérdekesebb nézni - legalábbis számomra.

Az általad offnak titulált szövegrészed egyáltalán nem volt off, sőt, éppen az utalt leginkább a hifi lényegére, az a leginkább on ebben a topikban.

"...még mindég nem teljesen világos, hogy a mért műszaki paraméterek, és az u.n. Jó Hangzás közt van-e, és milyen összefüggés." Nyilván én is csak olyat tudok erre mondani, amit eddig is hallottál. A jelenlegi méréseinkkel ki tudjuk mutatni a készülékek bizonyos elektromos tulajdonságait, bizonyos mérési felbontási szinten. Természetesen ezek a mért paraméterek több-kevesebb, közvetlenebb-közvetettebb összefüggésben vannak a hallott hang bizonyos tulajdonságaival, de a hangminőség összességének a mérésétől-mérhetőségétől nagyon messze állunk. Bizonyos mérésekből bizonyos jóslatokat lehet tenni a várható hang bizonyos résztulajdonságaira vonatkozólag. Természetesen fontos dolog, hogy egy adott készülék a maga konstrukciójához képest minél szebb mérési adatokkal bírjon, és szerencsés esetben ez a jó hangminőségben is megjelenik, de a korreláció elég laza, és sokszor megesik, hogy egy rosszabb mérési adatokkal rendelkező konstrukció jobban szól, ilymódon a felhozott példádnak is valóban van értelme, a mérve "ideális erősítő" egyáltalán nem biztos, hogy jól szól (de azért nem kizárt!).
A zenei hang maga a megtestesült "torzítás", a hangszerek hangja is szándékolt "torzításokra" épül (lásd például a hangszertest hatásai), néha a hifi készülékek is felhasználnak torzításokat, lásd a csöves erősítők jellemzően torzabbak, jellemzően szűkebb a sávszélességük, mint a tranzisztorosoké, ennek ellenére, vagy részben éppen emiatt jellemzően szebben szólnak. (Páros harmonikus torzítás általában kellemes a fülnek, a páratlan nem. A magassávot és az ultramagassávot a legnehezebb szépenszólóra, alacsony torzításúra megcsinálni, tehát a magashiányosabb készülékeket könnyebb kellemesen szólóra alkotni...) Múlt héten egyik fórumtárunknál éppen egy olyan hangdobozt hallgattunk, aminek olyan dobozteste van, amelynek egyes elemei szándékosan rezonálnak (azaz szándékosan "torzít" a hangdoboz), így növelve a hang testét, a héten valamikor írok róla, csak most kevés az időm. Tehát sok-sok paraméter van a hangminőségben, amely paramétereknek csak egy részét tudjuk mérni, azt is elég kicsi felbontásban a fül-agy rendszer felbontásához képest.
A hangdobozok akusztikus visszahatásáról szóló példa is igaz, de ugyanez az akusztikus visszahatás valamelyest kivetíthető az erősítőre, lejátszókészülékre is.
Tehát a mért műszaki paraméterek és a jó hangzás között természetesen van összefüggés, mikor több, mikor kevesebb, néha esetleg akár egy kicsit negatív is lehet az az összefüggés. A hifi készülékek nem csak jel és információátvivők, hanem hangszerek is, amelyek nem csak médiumként átviszik a jelet, lehetőleg minél torzítatlanabbul, hanem aktívan, afféle "hangszerként" hozzá is adják a maguk jellegzetességeit, - ehhez képest kell megtalálniuk a tervezőknek a kompromisszumokat, hogy a készülékük mennyire csak médium és mennyire "önálló alkotóművész" legyen. A high-fidelity nem csak a hangfelvételhez, hanem a zeneművészethez, a zenei élményhez való hűséget is jelenti, sőt ez elég nagy mértékben igaz a hangfelvételre is. Vannak híres, és audiofil körökben nagyra tartott hangmérnökök, akik bevallottan csalnak a hangfelvétel során, nem csak arra figyelnek, hogy a stúdióberendezések képességeihez képest minél torzítatlanabbul rögzítsék az elhangzottakat, hanem arra is, hogy a hangfelvétel a hangtechnika lehetséges képességeihez alkalmazkodva önálló zenei minőséget adjon. A hifinek is többféle irányzata, filozófiája van, mint minden más művészeti ágnak, csakhogy, amíg a művészetekben ritkán szokás mondani, hogy ez vagy az a művészeti irányzat a helyes, az igaz, addig a hifiben bizony a gyártók, a kereskedők, de sokszor még a meghülyített zenehallgatók is hajlamosak kimondani, hogy csak és csakis az őáltaluk kigondolt-képviselt út a helyes. A hifiben különösen érvényes, hogy minden másképp van, a hifihez lehetőleg minél rugalmasabban (de azért nem elvtelenül) kell hozzáállni, a hifiben nem nagyon vannak örök igazságok. (Na jó, azért egy axiómát lefektethetünk: Kammerernek mindig igaza van.)

[ Szerkesztve ]

(#41009) MaUser


MaUser
addikt

Az egyik erősítőmben a trafó elkezdett picit ciripelni/búgni és szeretném ezt megszüntetni. Sajnos a trafó egy ragasztott fém házban van elhelyezve, így a trafóra magára nem tudtam ránézni, de nem az erősítőre terjed át a trafó rezgése, hanem maga a trafó ciripel/búg. (Csavarok meghúzása, rezgés ellenőrzése, trafó háztól leválasztása, stb. megvolt, biztosan a trafó magja vagy a tekercselés ciripel sajnos. :( )

Hová tudnám ezt elvinni javításra?

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41010) andorra válasza MaUser (#41009) üzenetére


andorra
őstag

Esetleg Alisca Orange. Kérdezd meg, vállalják-e?!

(#41011) MaUser válasza andorra (#41010) üzenetére


MaUser
addikt

Kösz a tippet, felhívtam őket, de sajnos nem foglalkoznak ilyennel. :(

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41012) andorra válasza MaUser (#41011) üzenetére


andorra
őstag

Az nem jó jel, mert akkor valószínűleg más sem.

(#41013) ozzy711 válasza MaUser (#41011) üzenetére


ozzy711
őstag

Minden trafó ciripel/búg valamilyen mértékben ( megfelelő közelségből hallani is ). Nálad ez milyen messziről hallatszik? Nem lehet, hogy csak eddig nem figyeltél rá? Ha a hangminőségben nincs változás, akkor szerintem ne foglalkozz vele! ( zenehallgatás közben úgy sem hallod :D )

(#41014) andorra válasza ozzy711 (#41013) üzenetére


andorra
őstag

Egy jó kis kiadványt szerkeszthetnénk, ha Te is hozzájárulsz: "Ozzy tanácsai hifizőknek" címmel !

(#41015) MasterMark válasza ozzy711 (#41013) üzenetére


MasterMark
titán

A DIY végfokomban pl. nem zúg, de a HM erősítőmben, és a TV-mben is hallani.

Gondolom épp megfelelő nagyságút vagy kisebbet raknak bele, csak nem tudom miért ezen spórolnak.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#41016) ozzy711 válasza andorra (#41014) üzenetére


ozzy711
őstag

Most miért? ;] Tán nem így van? :D

(#41017) andorra válasza ozzy711 (#41016) üzenetére


andorra
őstag

Persze, hogy nem. Ha nem zavarná, nem tette volna fel a kérdést.

(#41018) ozzy711 válasza MasterMark (#41015) üzenetére


ozzy711
őstag

Néhány cm-ről teljes csendben még a gyantával kiöntött "nyákba ültethető" néhány wattos trafó is zúg, ( én hallom ) pedig az igencsak halk!
Ha a dobozt felnyitnád biztos hallanád teljes csendben!

(#41019) ozzy711 válasza andorra (#41017) üzenetére


ozzy711
őstag

Jó, megfogtál, de semmi utalás nincs a zúgás erősségére és a távolságra, aminél zavarja vagy csak én nem vettem észre?

(#41020) MasterMark válasza ozzy711 (#41018) üzenetére


MasterMark
titán

Még csak dobozban sincs, csak egy nyitott fémkeretben, és az tök csöndben van.

Switch Tax

(#41021) ozzy711 válasza MasterMark (#41020) üzenetére


ozzy711
őstag

Akkor nincs mit hozzátenni, a tiéd a kivétel. Én eddig az eltelt 20 év alatt találkoztam kb. 50-60 hi-fi készülékkel meg kb. 200 trafóval, mindegyiknek hallottam a zúgását ( pl. egy Micromega Stage 1-is zúgott, pedig az is gyantázott "nyák" trafó volt. Valószínűleg túl érzékeny a fülem. Persze hálózati trafóról beszélek. Pl. Kimenő trafókról halvány dugóm sincs.

(#41022) MaUser válasza ozzy711 (#41013) üzenetére


MaUser
addikt

Sajnos 3m-ről is hallani. Kis keresgélés után kiderült, hogy tipushiba, előbb-utóbb mindegyik hasonló gépnél előjön. Hangminőség maradt, azzal nincs gond, de miután meghallottam, a zene szüneteiben/halk részeknél már rááll a fülem. :(

(Egyébként nem hálózati zavar, mindent lehúzva róla, másik fázisra kötve és mindent kikapcsolva a házban is csinálja, ráadásul másik erősítőm normálisan búg továbbra is, azt csak kb. 20 centiről hallani.)

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41023) Lompos48 válasza ozzy711 (#41021) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Persze hálózati trafóról beszélek. Pl. Kimenő trafókról halvány dugóm sincs.

Há' persze. Az csak akkor zúg, ha van kimeneti áram, teháh a hangszórók szólnak. Ergo: ugyangy "zúgnak", mint pl. a zene. :))

(#41024) ozzy711 válasza MaUser (#41022) üzenetére


ozzy711
őstag

Értem, a 3 méter az tényleg gáz! Milyen típusú az erősítő?

(#41025) ozzy711 válasza Lompos48 (#41023) üzenetére


ozzy711
őstag

A zene ütemére zúgnak ( mintha régi emlékeimben az orosz csöves erősítőből is tényleg hallottam volna a zenét, nem csak a hangszóróból! )?! :R

[ Szerkesztve ]

(#41026) MaUser válasza ozzy711 (#41024) üzenetére


MaUser
addikt

Sony TA-VA777ES.

Pont annyira zajong, hogy jelen állapotában hallani (tartó tetején van önmagában). Ha mondjuk négy oldalán zárt helyen lenne lenne, a kutya sem hallaná. Szóval most annyit tudok csinálni, hogy rárakok egy tuner-t, de jobb szeretném rendesen megoldani a dolgot.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41027) ozzy711 válasza MaUser (#41026) üzenetére


ozzy711
őstag

Ha ez az, akkor ebbe nem lesz ( lenne ) egyszerű trafót cserélni ( gondolom javítani nem igen lehet - ahogy elnézem ez egy EI vasmagos, rézlemezzel árnyékolt kb. 250 wattos trafó - ).
Viszont ha ez a "rárakok egy tunert" azt jelenti, hogy a tetejére rakod, akkor az rossz ötlet, mert elzárod a szellőzőnyílásokat!

[ Szerkesztve ]

(#41028) MaUser válasza ozzy711 (#41027) üzenetére


MaUser
addikt

Be is bakna ha 250w lenne a trafó a maga kb. 10kg-jával. ;) Talán így látványosabb:

420W-os a drága, mellette az egy 42mm-es óra viszonyítás képpen. A többi stimmel.

Viszont ha ez a "rárakok egy tunert" azt jelenti, hogy a tetejére rakod, akkor az rossz ötlet, mert elzárod a szellőzőnyílásokat!

Emlékeim között kutakodva nem hiszem, hogy láttam-e valaha egyáltalán üresen álló erősítőt a sajátomon kívül. A nagy többségnél simán be van nyomva egy kis lyukba a tv alá, fölötte más eszközzel vagy két centi hellyel, ahogyan oldalról is. TV állványok (illetve fekvő szekrények) 99% ez. Nem kell ezt túlparázni, saját üzemben 105W-os peak-et mértem, ezt röhögve eldisszipálja tunerrel a tetején is a 24 fokos szobában, úgy hogy mindkét oldala szabad. ;)

De mindezt félretéve, a kérdés továbbra is az, hogy ismer-e valakit, aki ilyesmit javít. USA címem van, de arra sokat nem járok, posta reménytelen, Sony-nak meg nincs már alkatrésze, de ha lenne is horror lenne.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41029) ozzy711 válasza MaUser (#41028) üzenetére


ozzy711
őstag

Ahogy gondolod, a döntés a tiéd. Akkor nincs más, keresni kell egy hibásat, amit szétbonthadsz vagy ha le tudod mérni a feszültségeit, akkor csináltatni egy toroidot helyette. Egy 500 wattos toroid megvan kb. 15-18 ezerből ( saccra ).

(#41030) #71562240


#71562240
törölt tag

22.25-kor a Duna tévén Rameau: Hippolütosz és Aricia lesz!

(#41028) MaUser Én a helyedben beszerelnék egy hasonló paraméterekkel rendelkező toroidot. A csere egyszerű, magad is meg tudod csinálni, 6-8ezerért nyilván lehetne találni megfelelő minőségűt.

[ Szerkesztve ]

(#41031) bajnokpityu válasza macera2 (#41007) üzenetére


bajnokpityu
félisten

sztem nem is erről szólt,hogy ajánlott egy linket. Köszönöm szépen,lesz időm, átnyálazom. (Kammerer,ne hari,lehetne olyan kérés, hogy a HSZed első bekezdése összefoglalja a többit?) inkább érdekesség,mint választási tanácsadó.

Furi dolog,amikor erősítők 0.1 és 1% körül torzítanak, tök érdekes volt egy másik linken olyan kábel mérésekről olvasni,amiket ismerek, és 0.01% volt a legalapabb drót torzítása is. És mégis gyakran többet ér egy drót csere,mint egy készülékcsere.

eladó Kawasaki j300 robogó

(#41032) MaUser válasza #71562240 (#41030) üzenetére


MaUser
addikt

@ozzy711-nak is szól ugyanez: Jó ötlet.

Tudtok talán olyan céget aki a régi trafó alapján csinál egy új toroidot? Van service manual is, de jobb lenne kimérni biztos, ami biztos alapon. Sajnos integrált erősítőről lévén elég sokféle feszt állít elő:

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41033) eclipse006 válasza MaUser (#41028) üzenetére


eclipse006
őstag

Szép "kis" trafó. :DDD

Nálam a CD-jásztóban búg eléggé, de még a belefér kategóriába esik.

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#41034) robi-k válasza MaUser (#41032) üzenetére


robi-k
őstag

www.toroid.hu

(#41035) MaUser válasza eclipse006 (#41033) üzenetére


MaUser
addikt

Ez is belefér kategória még bőven (zene/mozi alatt nem hallani, gyakorlatilag bármi alapzaj elnyomja, még a htpc-m 600-on pörgő 14-es ventije is) csak hát a kisördög ugye. :)

robi-k: Köszönöm, rákérdezek náluk is.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41036) eclipse006 válasza MaUser (#41035) üzenetére


eclipse006
őstag

Engem is zavart sokáig. Nem tudom, mire van rakva az erősítőd, nálam, ha fa polcon van, akkor hangosabb a búgás, padlóra letéve halkabb.

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#41037) sting2


sting2
addikt

Mostanában azon kattogok, hogy biztos jó nekem egy matuzsálem korú elektronika?...
Szerintetek " tisztább - szárazabb " érzés érne, ha a 20 éves sztereó erősítőmet le cserélném egy pár évesre?

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#41038) #71562240 válasza MaUser (#41032) üzenetére


#71562240
törölt tag

Miért kéne drágán csináltatni egy hasonló toroidot?
Én úgy értettem a javaslatot, hogy veszel készterméket, ami hasonló paraméterekkel bír. Bemész a boltba, kiválasztasz a katalógusból egy megfelelőt, megveszed, oszt jó napot. Sokkal olcsóbb így, mi célból kéne egyedileg csináltatni?

(#41031) bajnokpityu Nem értem, mit akarsz azzal mondani, hogy "sztem nem is erről szólt,hogy ajánlott egy linket." Pedig nagyon is arról szólt, hogy reménybeli érdeklődők számára ajánlottam egy linket, amely a hifitudomány mai élvonalát képviselvén hasznos, tanulságos és böngészésre érdemes. Miről szólhatott volna ehelyett? Nem értem a gondolatodat, illeve valószínűleg rosszul fejezted ki, és mást akartál, mint ami kijött belőle.
"(Kammerer,ne hari,lehetne olyan kérés, hogy a HSZed első bekezdése összefoglalja a többit?)" Néha ilyesmi is megtörténik, ha az átláthatóság kedvéért indokoltnak látom, de általában nem lehetne, főleg nem lehetne, ha olyan szándékú összefoglalásra gondolsz, ami helyettesitené az utána következő kifejtéseket azon "külső" olvasók igényére gondolva, akik gyorsabban szeretnének túlesni a kifejtős szándékú hozzászólásaimon - már ha jól értem, hogy mire gondolsz. Nem vagyok én amerikai, hogy a széles közvélemény kegyeit keressem, a szövegeim stílusát, terjedelmét a téma szabja meg, illetve valamelyest a konkrétan megcímzett befogadó valószínűsíthető igénye. De nem biztos, hogy jól értettem a felvetésedet.

[ Szerkesztve ]

(#41039) MaUser válasza eclipse006 (#41036) üzenetére


MaUser
addikt

Jó ötlet, de próbáltam, még a levegőben is tartottam az erősítő negyed mázsáját legnagyobb örömömre. :) Sajnos ez csak akkor ér valamit, ha a trafó rezgése átterjed a házra és az (is) rezeg. Itt elég profin megvan csinálva a ház és trafó is szigetelve van a rezgésektől gyárilag, de a trafón magán sem érezni semmi rezgést. :(

kammerer: Azért gondoltam a gyártatásra, mert a tarfóm vagy öt féle feszt állít előm köztük olyan "egzotikumokat", mint 20V és 9V. Nem hiszem, hogy bárki gyártana ilyet alapból, de ha van ötleted ilyenre szívesen veszem.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41040) Patice válasza sting2 (#41037) üzenetére


Patice
nagyúr

Csak az erősítőd kora az ami zavar?

Mert ha igen, és amúgy elégedett vagy a hangjával, akkor nem biztos, hogy megérné a csere. Régebbi erősítőkben talán jobban "benne van az anyag".

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#41041) gyurczy válasza sting2 (#41037) üzenetére


gyurczy
őstag

Én egy 1995-ös végfokot használok nagy megelégedésemre egy 81-83 között gyártott hangfallal teljes megelégedésemre. Ha a hangjával nincs bajod ne cseréld le.

(#41042) ozzy711 válasza #71562240 (#41038) üzenetére


ozzy711
őstag

Arra külön befizetek, hogy talál ilyen feszültségkiosztású toroidot ( a hozzá tartozó terhelhetőséggel, - leegyszerűsítve: különböző vastagságú szekunder tekercsekkel - )!
Az esély rá gyakorlatilag 0 %.

[ Szerkesztve ]

(#41043) #71562240 válasza MaUser (#41039) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ilyenek is vannak, de valóban így problémásabb, nem néztem meg figyelmesen, hogy miről is van szó konkrétan, mindazonáltal ezzel együtt is a késztermék keresésével kezdeném. És persze nem muszáj toroidnak lennie, az csak egy előny, ha már úgyis cserél az ember, de ilyen bonyolultat nyilván könnyebben találsz az IE vasmagosak között. De ha már homár, akkor itt az alkalom a fejlesztés lehetőségére, és a különféle feszültségeket külön trafóval előállítani a különböző részegységek tápegységei számára, tehát az a legjobb, ha ötféle trafót veszel. :D (Félig komolyan mondtam az utóbbi mondatot!)

(#41044) andorra válasza bajnokpityu (#41031) üzenetére


andorra
őstag

gyakran többet ér egy drót csere,mint egy készülékcsere
Ez bizony úgy van olyankor, ha elszakad egy drót.

(#41045) #71562240 válasza andorra (#41044) üzenetére


#71562240
törölt tag

Elpattant húr.
Így kezdődött minden bánatom...

(#41046) xtremetuning válasza andorra (#41044) üzenetére


xtremetuning
addikt

Humor ???? Már megint ? Na ez már sokk.

#41045 : Medve, végre igazi hi-end zenét találtál.... :D

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#41047) eclipse006 válasza #71562240 (#41043) üzenetére


eclipse006
őstag

"Lazán" elférne benne 5 trafó. :DDD

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#41048) MaUser válasza eclipse006 (#41047) üzenetére


MaUser
addikt

kammerer-nek is: Ha lúd, legyen kövér, akkor már menjenek külön házba a trafók, mint a valaha volt legjobb Sony-nál.:D

Viccet félretéve, hivox-tól kaptam egy hozzd-be-megnézzük-öt, majd beszámolok mit sikerült.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#41049) #71562240 válasza eclipse006 (#41047) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ha már trafót fejlesztek, akkor külön házba szoktam tenni, ami egyébként kifejezetten jót is tesz a hangnak. Mondjuk ez öt trafó esetén elég érdekesen nézne ki, de lehetnének egy külön ház jól elszeparált részeiben ("boxokban"), kicsit persze bonyolult lenne a vezetékezés...

[ Szerkesztve ]

(#41050) eclipse006 válasza MaUser (#41048) üzenetére


eclipse006
őstag

Ez igazán impozáns látvány, azért a Sony-nak is volt köze korábban a komoly hangcuccokhoz. :Y

Hátha tudnak segíteni neked.

kammerer: Hát az már tényleg érdekesen festene. Mondjuk meg lehetne szépen is csinálni, de macerás meló lenne.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.