2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Xbox 360 Controller PC-hez

Jó egy éve, hogy megvásároltam egyet, lássuk mi mindent lehet vele kezdeni!

[ ÚJ TESZT ]

Xbox 360 Controller Manager

Semmi sem tökéletes
Sajnos azért PC-n mégsem minden kompatibilis, és ez leginkább a kontroller hardveres lehetőségeire értendő. A vezetékes változatnál nem jelent gondot az, hogy be van kapcsolva, hiszen folyamatos áramellátást kap az eszköz, ezzel szemben a vezeték nélküli változatnál már komoly kényelmetlenségbe futhatunk, ha a kontrollert nem tudjuk kikapcsolni.

Természetesen van több lehetőségünk is, például az akku/elem kivétele, vagy megvárjuk, amíg magától kikapcsol körülbelül 10 perc elteltével, de ezek egyike sem a legcélszerűbb, lévén hogy az előbbinél feleslegesen koptatjuk a nyitószerkezetet, a másodiknál meg feleslegesen merítjük az akku/elem töltöttségét.


Ilyen volt az első változat

Ez a probléma késztetett engem arra, hogy elkészítsem az Xbox 360 Controller Manager nevű programot. Az első változat csupán azért kellett, hogy ki tudjam kapcsolni a kontrollert a Guide gomb hosszan nyomva tartásával, akárcsak a konzolon is (vagy a Games for Windows Live keretrendszerre épülő játékokon belül).

Így készült
Egy-két álmatlan éjszaka árán sikerült is visszafejteni az XInput egyik DLL-jének rejtett, névtelen exportált funkcióit, melynek segítségével egyrészt ki lehet kapcsolni a játékvezérlőt, másrészt érzékelhetem a Guide gomb lenyomását is.

Tehát az első változatot még azon a héten elkészítettem, ahogy meglett a kontroller, de akkoriban még csak AutoIt-ben tudtam elkészíteni. Ezt sajnos több víruskergető is nehezményezte, és érkeztek folyamatosan a panaszok.


Így néz ki az aktuális változat

Az új változat elkészítése már váratott magára, és végre meg is született, immár valódi program nyelvben megírva. Ez már képes kijelezni az aktív kontrollereket, az akku töltöttséget, tehát a Microsoft eredeti státusz alkalmazását is szükségtelenné teszi, így nem kell két külön programnak futni ilyen célból.

Letöltés
A program ingyenesen elérhető bárki számára természetesen, akit ugyan úgy zavar a probléma, mint engem. Itt érhetitek el az alkalmazást: http://pety.me/XboxExt/

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Playstation 4 egy PC gamer szemével

    A nextgen konzol vásárlással szerintem nem érdemes túl sokáig várni, el kell hagyni a mostani generációt!

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

  • Astro C40 TR Controller

    Nagyon igényes eszköz, átgondolt, tele van hasznos kis finomságokkal, de piszkosul drága.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.