2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Vágyaid tárgya- álmaidban....

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bár még messze a karácsony, gondolkodtam, hogy jó lenne párom autójába venni valami zenekeltő...

[ ÚJ TESZT ]

Bár még messze a karácsony, gondolkodtam, hogy jó lenne párom autójába venni valami zenekeltő hangeszközt (fejegységet). Tudtam mit szeretnék , azt hittem, egyszerűen megtalálom amit keresek. Barátom a google, hát nekikezdtem a keresgélésnek, mind magyar , mind külföldi oldalakon.

Mint írtam, tudtam mit keresek, az hogy márkás-e vagy sem hidegen hagyott. Nem vagyunk vájtfülűek, így nem gondolkodtam hiper szuper technológiákban , és berendezésekben, csupán egy szinte alap "zajkeltő eszközben".

Nos a kritériumok az alábbiak voltak:
-bluetooth legyen benne
-aux in is
-usb , sd/mmc csatlakozási lehetőség szintén , usb a fontosabb
-és ne nézzen ki gagyin, csiricsárén...
-ne legyen több 50 ezer forintnál

Azt hittem ezek manapság már alap elvárások akár egy 20 ezer forintos fejegységnél is, de úgy látom tévedtem.

Rondábbnál rondább, csiricsáré, gagyiműanyag darabokat sikerült leginkább találnom, ráadásul régiféle szegmenses kijelzővel. Én úgy tudtam 2007 van, ezen a téren még ilyen lemaradások vannak? De hiszen már egy pdat is lehet kapni 60 ezerért is, rendes színes kijelzővel, rá való windows-zal! Tehát azért jó lenne valami normális , grafikus kijelző.

No oké , nézzünk szét jobban. Érintőképernyős kiesik a körből, nem tudunk vezetés közben odanézni, jót nyomtunk-e meg. 2 dinesek kiesnek a körből, nem férne be a kocsiba.
Tehát a lista bővül két újabb feltétellel:

-1 dines legyen
-legyen szép kijelzője

Szétnéztem mind magyar oldalakon, mind ebayn: őszinte leszek siralmas a helyzet.
Lássuk hát a kínálatot:

MAqma MQ-BT89
Ő volt a legolcsóbb változat, valahol 20-30 ezer forint környékén. Bluetooth van, usb is, sd-mmc is. Viszont csiricsáré és sok a gomb rajta, mellesleg már 2007- t írunk el kéne felejteni a ezeket a szegmenses (VFD - thx az infóért dabadabnak )kijelzőket , sokkal szebbek az OLED-esek. :( Azt hiszem felejtős.

Őt találtam másodjára. Szép lenne, jó lenne bluetooth van , aux is , kevés gomb, normális kijelző , tetszik. Nem is lenne drága (30-40 ezer forint körül, Ebay-ről) , de sajnos nem fér be a kocsiba. 1 DIN van slussz-passz, mást kell néznem. Igényeim pedig nőttek, szép színes (OLED) kijelző márpedig kell, szép és jó.

Újabb versenyző , szintén német Ebay-ről:

Árban beleférne a keretbe, de nem tetszik, hogy kihajtható. Nem kell ekkora kijelző, én csak azt szeretném, ha úgy lehetne zenét/mp3t hallgatni, vagy telefonálni, hogy magán az előlapon legyen valami normális kijelző, ami kiírja, ki hív, satöbbi. Ez kihajthatós, még a végén letörik, kell a manónak.

Kezdem elveszteni a türelmem, mikor végre , nagy nehezen 1 olyat sikerül találnom, ami megfelelne "talán".

Végre egy olyan, ami tetszene. Letisztult, jól néz ki, normális kijelző , el tudnám képzelni az autóban. A gyártó eredeti ára ~ 498€ , na ennyiért sok. Ebayen lelek feleennyiért, de ritka darab . Ekkor viszont rádöbbenek: bluetooth, na az nincs benne. Így viszont már drága , nem éri meg .

Úgyhogy most ott tartok, hogy marad a régi jó kazettás módszer. Az már úgyis van régebbről. Fel nem tudom fogni, hogy az autó-hifi területén miért van ekkora lemaradás:( Sőt, miért nincs már alapból usb/aux in csatlakozó az autókban .Szerencsére pár cég -pl a koreai gyártók- már elkezdték használni.

Idén se hallgatunk már normális minőségben telefon memóriájából mp3-at :(
Én pedig nézhetek más karácsonyi ajándék után:(

Azóta történt

  • Elmúlás

    Mindenszentek napja idén kicsit furán alakult számomra. Este, miközben igazán megható dalokat hallgattam...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.