2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

TP-Link TL-WR740N - Olcsó húsnak híg?

Egy erősen best-buy gyanús belépő szintű router a TP-Linktől.

[ ÚJ TESZT ]

Telepítés

Habár informatikusnak tanulok informatika szakon vagyok, eléggé féltem, hogy tudom-e majd telepíteni a dolgot, mentségemre legyen szólva, hálózatépítés csak jövőre lesz :) De nagyon kellemes meglepetés ért: iszonyat egyszerű lelket önteni bele.

A doboz tartalmánál mondtam, hogy a magyar nyelvű útmutatóra ne hallgassatok, nos, ez így van, ott a böngészőben akar konfiguráltatni, de az bonyolultabb,és kevésbé elegáns, meg hát ezért adták a mini CD-t. A szürke leírás alapján dolgoztam, nyugi, működik, mindjárt megmutatom.

Fontos, hogy még ne kapcsold be, illetve áramtalaníts minden olyan eszközt, amin keresztül csatlakozik a WAN kábel (tehát ha az eredeti WAN kábel először még egy modembe kapcsolódik, és a modemből indul az a kábel, ami aztán megy a routerbe, a modemet is húzd ki! ) Kezdéskor a router LAN portjai le vannak ragasztva egy "Run the CD first" felirattal. Hazugság. Szedd le, és dugj össze mindent mindennel, ahogy akarod. WAN kábel a kékbe, LAN kábel a sárgába, annyi fontos, hogy ígyis-úgyis legyen a telepítésig egy gép rádugva. Most bekapcsolhatsz mindent.

1. Tedd be a mini CD-t.

2. Megnyílik itt egy ablak hat random TP-Link eszközzel, nekünk természetesen a mi routerünket kell választani, ami a második sor második ikonja. Klikk rá, majd az "Easy Setup Assistant" menüpontot válaszd ki..

3. Tovább navigálódunk, jön egy tájékoztató a LED-ek jelentéséről. Next.

4. Ellenőrzi a csatlakozásokat, ha minden jól ment, Next.

5. Ki kell választani a kapcsolat típusát, ha közvetlenül a routerbe dugjuk a net kábelt, akkor a PPPoE lesz a jó választás. Ha modemen keresztül használjuk, akkor a Dynamic IP-t, Next.

6. PPPoE esetén a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és kétszer a jelszót kell most megadnunk, Next.

7. Most adhatjuk meg a routerünk nevét, ha csatlakozni akarunk majd más készülékkel, ezt a nevet látjuk, Next.

8. Jön a jelszó, válaszd ki az első opciót, és add meg a jelszót. 8-63 karakteres lehet, betűkkel, számokkal, Next.

9. Itt visszaellenőrizheted az előbb megadott adatokat, ha minden stimmel, Next.

10. Létrehozza a kapcsolatot, és ennyi, Finish.

Ha minden jól megy, az Üzemelés (fogaskerék ikon) és a wifi ikon folyamatosan villog.

Más operációs rendszer esetén marad a webmanager. Ugyanígy dugj össze mindent mindennel, nyisd meg a tplinklogin.net oldalt, add meg felhasználónévként és jelszóként azt, hogy admin. Itt valahol keresd meg a Quick setup menüpontot, és végezd el a fentiekhez hasonló lépéseket.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.