2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Scythe Shuriken, nem HTPC-ben. (18+)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Eredetileg htpc-hez tervezték, mivel 6.4cm magas, 10cm átmérőjű ventivel. Így szinte mindenhol elfér, de...

[ ÚJ TESZT ]

Eredetileg htpc-hez tervezték, mivel 6.4cm magas, 10cm átmérőjű ventivel. Így szinte mindenhol elfér, de engem a gépem belsejének a szépsége is érdekel és hányok a durung gigamegadejólhűtök, mert mégjóhogy 2 kiló réz nehogymá ne...

Szóval ez pihekönnyű, kicsike és nagyon halk, elegáns és szép és jó... és egy E8500-as C2D-t tart 22 fokos szobában alapon 33-35 fok körül, szénné terhelve (everesttel) 15 perc után sem megy 58 fölé.

A tesztkörülmények: 22 fokos szoba, pc házban két 12cm-es venti, hátul ki, elöl be fújkodva a levegőt, az említett E8500 3.16ghz-en jár és van egy GTX260+, ami tolja a meleget a házba, meg 4 vinyó, meg 3 optikai basz, szal nincs bent hideg. De így is az említett ertékeket tartja.

Beszerelés (socket 775): tökegyszerűen rá lehet pattintani a 775-ös pattintós nyavajákat, még rajz sem kellett, ami nálam nagy szó! :)) gondolkoztam, hogy a csövek függőlegesen, vagy vízszintesen álljanak-é... mondtak ezt is azt is, meg tökmindegyet is. Én a függőleges mellett döntöttem. Van hozzá spec. Scythe-s ragacsos hővezető paszta, meg a talpa is iszonyatosan tükörállat. Először még nem szedtem le a talpról a védőréteget és úgy próbáltam bele a gépbe, hogy a DFI LANparty Dark P35-T2RS-be hogyan fér bele... Mindenhogyan, bár függőleges csőpozícióban elég neccesnek tűnt, de nehogymá ne. A lényeg, hogy a lap északi hídján lévő durung gyári passzív hűtés és az egyik hőcső csonkja közé egy papírlapot még be tudtam tuszkolni anélkül, hogy elszakadt volna (csak így tudtam megnézni, hogy hozzáér-e).

A procitól északra lévő feszültség-stabilizáló kütyüknek a szintén gyári passzív hűtése már határozottan hozzáér a szélső hőcső "visszakanyarodásához", de nem feszül, csak szépen megsimogatja. Ezt úgy ellenőriztem, hogy a még be nem pattintott hűtőt jójerősseeen rányomtam a procira és az említett hűtőbordával párhozamosan egy millit eltoltam, ha hallok "csiszitölést" akkor kaka van, de nem hallottam, úgyhogy mondom, hogy csak simogatja.

Szal bepasztáztam, bepattintottam és csók. Na ez nem volt ilyen egyszerű, mert az említett lapból ki kellett szedni a memókat, meg a tápot is, mert ugye a pattintós izéknek a teteje pont a venti alatt lévő bordák alá esik. De az ujjacskám pont befért úgy, hogy még erőt is tudtam kifejteni. Kőművesek ne is próbálják, nem fog beférni az ujjacskájuk :))))) Na aztán bekapcs és szájatáti. Meg lehet számolni a lapátokat alapon... na jó nem, de ha jól van felszerelve, akkor a legújabbb everest mérése szerint 450-500-at forog terheletlenül, ez azért durva. Megnyomatva meg 1700 körül, de így is kussban van. 30 év feletti rigolyás vénembereknek találták ki ezt a hűtőt. Teljesítmény/ár/érték/hang arányában szerintem verhetetlen. És lehet vele fikázni a dinnye méretű hűtőket, meg a csillivilli atomgépágyú alakúakat is.

Régen vettem ilyen jó pc alkatrészt, mint ez.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.