2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Saját készítésű hordozható BT-hangszóró

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Alapötletből kiindulva sikerült összerakni egy hordozható hangfalat jó üzemidővel és hangzással.

[ ÚJ TESZT ]

Elhatározás

Már régóta terveztem, hogy veszek egy Bluetooth-hangszórót, de nem tetszettek az olcsó, pár ezer forintos „gagyi hatású” másolatok, az eredetik meg az áruk miatt nem jöttek be. Egyik nap megláttam, hogy Czimby fórumtárs átalakította a 2-3 ezer forintos Bluetooth-hangszóróját úgy, hogy kicserélte nagyobb hangszórókra, és még igényes fadobozba is tette. Fel is töltött róla egy videót.

Átgondoltam, hogy egy nagyobb teljesítményű hangszóróra átcserélni, ráadásul sztereóba, nem biztos, hogy meg tudná hajtani rendesen, nagyobb hangerőnél már torzulna a hang, ezért inkább teljesen a nulláról kellene kezdeni.

Tudtam, hogy nem biztos, hogy olcsóbban úszom meg, mint ha egyszerűen csak bemennék a boltba és megvásárolnám, de míg ki nem próbálom, addig nem tudok róla véleményt mondani. Szeretek barkácsolni, szerelgetni mindent, amit lehet, ezért bele is kezdtem.
Először is meg kellett venni az összes alkatrészt. Az áraknál igyekeztem odafigyelni, hogy ne legyen drága, mert akkor semmi értelme nincs az egésznek. Az olcsóság és az elképzelésem függvényében gondolkodtam. Az Ebayt és Kínát vettem szemügyre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.