2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell AX-510 Soundbar bemutató

Nem vártam sokat, de amit kaptam, az messze felülmúlja a várakozásaim: munka melletti csendűzésre tökéletes!

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények, beszerzés, unboxing

Elöljáróban annyit, hogy megpróbálok nem túl terjengősen fogalmazni. Talán most sikerül is… :)
NEM RÖHÖG!!! EGYÜTTÉREZ!!! :D

Ebben a cikkben egyes felsőbb kategóriás Dell monitorokhoz használható kiegészítőt szeretnék górcső alá venni. A kiegészítő a ma már nem a legfrissebb, de még mindig kapható TFT monitor alá helyezhető zajkeltő, a Dell AX-510 Soundbar.

Mai történetünk ott kezdődik, hogy 2015 nyarának közepére már nagyon utáltam a másodlagos monitornak használt 14”-os ACER TFT-t. A képe, akármit is kezdtem vele, lehetetlenül sötét volt. Emellett egyre inkább kicsinek is éreztem a 14”-t. Mondjuk úgy vágták utánam, szóval rossz szavam sem lehetett volna rá. Emellett porosodott a sarokban egy nagy doboznyi kidobásra váró PC-s hulladék. (értsd, nálam ragadt alkatrész) Így hát beugrottam a helyi PC bontóba - a valamikori Mogyoró PC Bontó hálózat kaposvári boltja - second hand monitort kukázni.

Terveim szerint valami 17” körüli cuccot kerestem, mivel a munkahelyemen is ekkora a másodlagos monitorom, úgy gondoltam, ilyen elég lesz. Ekkora panelen már kényelmesen elférnek a paletták, csakhogy ilyen méretben csak lestrapált, a világháborút és Koreát is megjárt vackok voltak. Ellenben volt 3 db 19”-os példány (1db Dell és 2db FujitsuSiemens). FuSi monitorom már volt, szerettem is nagyon, de ezek látványára valahogy nem indult meg a nyálelválasztásom. A Dell viszont ismeretlenül is elég izgalmasnak tűnt, még úgy is, hogy itt-ott némi harctéri sérülést láttam a káván.

A 14”-est bevette a csóka, a dobozos vackaim viszont nem kellettek neki, így most ismét a sarokban porosodnak. :(
Végülis 11 db kampósorrú Mátyásért elhoztam a Dellt. Miután otthon kivakartam a mocsokból és összekötöttem a géppel, rá kellett jönnöm, hogy nem is csináltam olyan rossz bizniszt ezzel a Dell 1907FP monitorral. Hiába a bizonytalan előélet, a CCFL világítás, a TN film, a fényerő már 50%-on is több, mint elég, a színek is csodásak és a helyükön is vannak. A szürke szürke és nem valami lilás izé... :S
Van egy sanda gyanúm, hogy a 22”-es HannsG-m hamarosan megy fel az apróra és beújítok helyette egy 24"-es, vagy 27”-es Dell UltraSharpot. Hiába na, a jót nagyon könnyű megszokni... :D

Dell 1907PF TFT monitor (az enyémnek ezüstszürke a kávája)

Miután összeismerkedtem a friss szerzeménnyel, feltűnt egy tápcsatlék és két klipsz az alján. Rákerestem a monitorra, hogy mik is ezek és ekkor koppantam, hogy ehhez a monitorhoz kapható egy, a Zylux Acoustic által készített AX-510 nevű soundbar. A tápcsatlék ennek az áramforrása - a monitor látja el ménküvel - a klipszek pedig az akasztófülei.

Dell AX-510 soundbar

A kisördög elkezdett mantrázni, én meg szorgosan néztem a YT-videókat, meg olvasgattam azt a minimális leírást, amit találtam róla. Valamiért kimaradtak az életemből az ilyen jellegű hangsugárzók. Egyszerűen nem jöttek be, nem tudom hová tenni őket. De ez beindította a fantáziám.

Amúgyis szerettem volna valami minimálkonfigos zajkeltőt, ami nem foglalja a nem létező helyet az asztalomon, valamint ne kelljen mindig a „nagy” hangcuccot - Genius SW-HF3600 5.1 - bekapcsolni, de mégsincs tejfölöspohár hangja.

Akárhol - itthoni és külföldi oldalakon - néztem, általában 10-15.000 Ft + 3-5.000 Ft postaköltség árnál olcsóbban nem találtam. Tuti van zsidó és skót ősöm is, mert úgy adok ki pénzt, mintha a fogam húznák, így ennyit most sem szándékoztam áldozni ilyenre.

Egyik este aztán véletlenül az Oázis oldalára tévedtem - naná, hogy monitorokat nézegettem - és épp volt pár használt AX-510 olyan pofátlan áron, hogy rövid - lehetett kb. 5 perc - gondolkodás után le is csaptam egyre. A GLS a rendelés leadásától számított 1,5 nap után ki is szállította.
Unboxing képek és videó most nem készült, ez a cikk sem volt betervezve, csak egy hirtelen jött ötlet volt.
A vastag kartonból kb. 1,5 m2-es markáns dohszagú nyugifóliába csomagolt kis műanyag zacsit, a számlát meg a garancialevelet(!) bányásztam elő. Bármilyen hihetetlen, de 1 év garanciát adott a cég a használt cuccra! :)
Döbbenet!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.