2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Saját készítésű hordozható BT-hangszóró

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Alapötletből kiindulva sikerült összerakni egy hordozható hangfalat jó üzemidővel és hangzással.

[ ÚJ TESZT ]

Vásárlás

Az erősítővel indítottam a vásárlást. 2 x 50 W-os teljesítményű, Bluetooth is legyen a lapkába integrálva, és még olcsó is legyen. Na, ez az, ami gyakorlatilag lehetetlen. Sok keresés után mégis sikerült kifognom egy minden szempontnak megfelelőt 4500 Ft-ért (TDA7492P 2 x 50 W, 4 Ω). Persze, hogy 2 napra rá lement az ára egy ezressel, de nem bántam meg, nagyon jó ennyi pénzért is. Ez volt az egyetlen, amire azt írták, hogy minimum 8 V feszültség kell neki. Mindenhol 24 V volt a minimum, ahhoz meg már egy vagonnyi akkumulátor kellene. Örültem, hogy még vezérlőgombok is vannak a lapkán, így azokat majd ki tudom hozni a doboz elejére.

Erősítő

A hangszórót egy budapesti autóhifi-boltban 3650 Ft-ért vettem (SAL BK 100, 2 x 45 W, 4 Ω), 10 cm az átmérője, elég lesz az erősítőnek. Lehet, kisebb is elég lett volna, de azokat csak 2 helyen lehetett rögzíteni, és árban is alig volt különbség a nagyobbhoz képest.

Hangszóró

Tápegységet is kellett vennem az akkumulátorok töltéséhez, 12 volton 6 A erősségű bőven elég neki, így hát 2,7 ezerért megvettem (szintén Ebayről).

Tápegység

Fontos volt, hogy hordozható is legyen, licitáltam pár olcsóbb 18650 típusú akkumulátorra. Meg is nyertem kétezer alatt 4 db-ot (Ultrafire 4200 mAh 3,7 V). 3 darabot gondoltam beépíteni, mivel akkor a feszültség 12 V körül van, viszont ha kevésnek tapasztalom, akkor még mindig van egy tartalék. Ekkor még fogalmam sem volt, hogy pontosan meddig is lesz elég, és mennyit is fog fogyasztani együtt a rendszer, csak egy alapelképzelésem volt, látatlanba úgysem tudtam pontosan, mire is lesz elég. Gyorsan még hozzácsaptam 1 dolcsiért egy aksitartót is.

Akkumulátorok

Mindenképpen kellett hozzá néznem egy akkumulátortöltőt, itt a legolcsóbbra törekedtem, találtam is egyet, ami 3 vagy 4 aksit tud tölteni. Mindössze ezer forint volt Ebayen.

Akkumulátortöltő

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.