2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kone XTD bemutató

Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

A Roccat Kone XTD felnőtt a feladathoz, nyugodt szívvel lehet egy lapon említeni a többi nagy gyártóval, sőt a Steelseries mellett az egyetlen olyan gyártó, amelynek csúcsmodellje a földön maradt, és nem olyan extra funkciókkal hívja fel magára fel a figyelmet, amelyek nem csak szubjektív indokok alapján nevezhetőek feleslegesnek.

A Razer Ouroboros, hordtáskában(!). Ez már inkább csak vakítás.

Kiválóan megtervezett ergonomikus forma, amelyben egy kitűnő szenzor dolgozik. Fogása stabil és kényelmes mind a karmos, mind a tenyeres fogást használóknak. A borításon használt szatén finomságú bevonat különösen tetszett. Ötvözi a fényes és a gumírozott bevonatok előnyeit.

Nem kevésbé tetszett a világítás, amely ugyan nem konkrét haszonnal bíró extra, mégis sokat emel az egér külső megjelenésén. Az achivementek pedig mindig okot adhatnak az elképedésre, hogyan lehet mindössze 4 nap leforgása alatt 32 ezerszer kattintani az egér valamelyik gombjával, vagy majdnem 1 kilométert mozgatni az egeret az egérpadon?

A szerteágazó beállítási lehetőségek bár a felső kategóriába emelik az egeret, ugyanakkor első látásra elég rémisztőek. De ezáltal nem csak játékra, hanem akár professzionális felhasználásra is alkalmassá teszik az egeret, valamint biztosak lehetünk benne, hogy az időközben felmerült igényeket is képes lesz kielégíteni az eszköz.

Árával is felső szegmensbe van pozicionálva, 24.000 forintot kell érte leszurkolni a pénztárnál, ami elsőre soknak tűnhet, de tekintve a képességeit és a tényt, hogy csak néhány ilyen, egyszerű és kényelmes egér van a piacon, szerintem minden egyes forintot megér.

A gyártó oldala

Azóta történt

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • Roccat Ryos MK bemutató

    Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.