2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kone XTD bemutató

Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

[ ÚJ TESZT ]

Belső: DPI háború

Nem vagyok benne biztos, de talán a Razer Copperhead megjelenésével indult el a lézeres szenzorok és az őrületes DPI háború, amelynek Roccat által prezentált legújabb fejezetében már 8200 dpi áll csatasorba egy Pro-Aim R3-as szenzor segítségével. Ez jelenleg a legmagasabb érték, ami a piacon kapható, ezzel lehetett felnőni a számháborúban a Razer és a Logitech mellé. Talán egyszer vége szakad ennek az értelmetlen "kié a nagyobb" csatározásnak. Az érzékenység 1 dpi-s lépesekben állítható 200-tól 8200-ig, valamint beállítható 5 fix érték, amelyek között a dpi váltó gombokkal lépkedhetünk.

A kép illusztráció (egyébként a Kone+ látható szétszedve).

A szenzor egyébként rendben teszi a dolgát, miután beállítottam 1800 dpi-re, semmi különbséget nem vettem észre a régi optikai szenzor és az új között sem sebességben, sem az egér emelhetőségében. Szerintem csak a legvaskalaposabb MS 3.0 használó profik nem tudnák 10 perc alatt megszokni.

Az egérben emellett helyett kapott egy 72 MHz-es processzor és 576 Kb fedélzeti memória, aminek köszönhetően a driver telepítése nélkül is elérhetőek bizonyos makrók és beállítások.

Az egér belsejében a Kone[+]-hoz képest csupán a szenzort érte változás, minden egyéb azonos a két egér között, amely felveti a kérdést: miért kellett kihozni az XTD-t? A választ már meg is adtam az első bekezdésben: számháború a többi gyártóval. Próbaképpen maximális érzékenység mellett sikerült kevesebb, mint 2 cm mozdítás útján a kurzort képernyő egyik szélétől a másik széléig mozgatni. Ez se nem kényelmes és még 4 egymás mellé rakott monitor esetén sem látom praktikusnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • Roccat Ryos MK bemutató

    Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.