2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kone XTD bemutató

Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

[ ÚJ TESZT ]

Driver: agysebészet?

Akár tetszik, akár nem, a Roccat drivere nem egyszerű. Persze ez nem feltétlenül rossz, hiszen így teljesen testre szabható minden tekintetben, viszont számtalan lehetőséget ad arra, hogy jól el is szúrjuk, így csak azt tudom javasolni, hogy ésszel állítgassunk bármit, mert nem várt következmények lehetnek. Ha mégsem tetszene a beállításokkal létrehozott konfiguráció, az Advanced Control fülön lévő Reset gomb segítségével mindent gyári állapotba állíthatunk vissza.

Lehetetlen lenne anélkül felsorolni minden beállítási lehetőséget, hogy ne hasonlítana a teszt egy kézikönyvre. A teljesség igénye nélkül azonban kiemelném a fontosabb lehetőségeket. Öt profilba menthetjük a beállításainkat és mindegyik profilhoz hozzárendelhetünk három (!) programot, aminek elindításakor automatikusan aktiválja az adott profilt.

Az egér rendelkezik egy Easy Shift névre hallgató funkcióval, amely a MOBA és MMO játékosok extra gombigényeit igyekszik kielégíteni egy elég ügyes csavarral. Az egyik oldalsó gomb feláldozásával egy shift kapcsolóhoz jutunk, aminek segítségével megduplázható a gombok száma, ha lenyomva tartjuk és egy másik gombot nyomunk meg hozzá. Ez a funkció csak a két oldalsó gombhoz rendelhető hozzá.

Makrókat is írhatunk a driver segítségével, mégpedig nagyon egyszerűen. Egyrészt egyszerűen felvehetjük a makrót a Record gomb megnyomásával, másrészt egy videovágó programhoz hasonló többsávos időszalagon helyezhetjük el a végrehajtandó parancsokat ezredmásodperces pontossággal.

Előre telepített (megírt) makrók is szép számmal helyet kaptak a driverben: több mint két tucat játék és program található a Macro + Preset Compilation listában. Ha egy billentyű(kombináció) lenyomását szeretnénk egy egérgombra programozni, az Assign a shortcut opciót kiválasztva tehetjük meg.

A Color Control fülön állíthatjuk be a világítás színét, típusát, sebességét, egyszóval mindent, és itt kapcsolhatják ki azok, akiket ez zavar. A következő fülön pedig számszerűsítve követhetjük nyomon az egér által megtett utat, a kattintások számát és az elért achievementeket, amelyekből 13 van jelenleg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • Roccat Ryos MK bemutató

    Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.