2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kone XTD bemutató

Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok és a görgő

Az egéren 10 gomb található, amelyek alatt Omron mikrokapcsolók dolgoznak. Az a több millió kattintás, amelyre hitelesítve vannak, nagyon hosszú idő alatt fog összejönni. Nyomásérzetük nagyon rendben van, pontosan, egyértelmű töréssel jelzik a kattintás megtörténtét, emellett nagyon halkak. A két fő gomb az egér felső burkolatával egybefüggő, az ebben kialakított szigetben kapott helyet a két dpi állító gomb, a görgő és egy extra gomb. Ennek az elhelyezését még nem sikerült megfejtenem, mert akárhogy próbáltam, sehogy sem állt kézre.

A görgőt két ok miatt kell kiemelnem. Az egyik a görgő járása. Nem igazán értem, hogy hogyan sikerült a Roccat mérnökeinek ezt elérnie, de nagyon precízen, jól érezhetően kattan egyik pozícióból a másikba, de mindezt úgy, hogy szinte alig hallható a hangja. Így a középső gomb nyomáspontja is sokkal stabilabb lett, mint más egereknél, amiket volt szerencsém használni.

A másik extra a görgővel kapcsolatban, hogy billenthető. Ezt az extrát csak a Logitech kínálja, sajnos. Nem értem, hogy miért. Ennél praktikusabb és természetesebb módon kezelhető extra gombokat szinte lehetetlen elhelyezni az egéren. Pontosan és precízen jár, és köszönhetően a fent taglalt kialakításnak esély sincs az akaratlan görgetésre. Nem hazudott a reklámszöveg a dobozon a teljesen új és fantasztikusan jó görgő mechanikáról. Ha másért nem, már ezért is megéri ezt az egeret választani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • Roccat Ryos MK bemutató

    Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.