2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kone XTD bemutató

Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A „kirakatos” dobozból való kihámozás után ért az első meglepetés, az anyaghasználat. Az egér felületét egy érdekes textúrájú anyag borítja, amit leginkább a szaténhoz tudnék hasonlítani. Egyfajta félfényes felület, amely ennek ellenére nagyon simának, selymesnek érződik. Komoly félelmeim voltak azzal kapcsolatban, hogy csúszni fog.

Nem lett teljesen igazam, habár mindig ott motoszkált az érzés, hogy mindjárt kicsúszik a kezemből, de még egy elég „forgolódásigényes” Battlefield 4 etap alatt sem volt semmi probléma. Furcsa, de nekem egyre jobban tetszik ez a felületkialakítás. Koszolódásra nem annyira hajlamos, mint a fényes felület, de alaposabb szemlélődéssel azért észrevehetőek az ujjlenyomatok rajta.

Az egér jobbkezes kialakítású, bal oldalán két, hüvelykujjal kezelhető gombbal, alatta erősen mélyített hüvelykujj támasszal. A tenyér felé kiszélesedő, enyhén jobb felé lecsapott forma nagyon hasonlít a Deathadderre, de a gombok kialakítása viszont más. Nem szimmetrikus, jobb felé dől, és a jobb gomb hosszabb, mint a bal, emellett az egér orra nincs olyan alacsonyan. A kéz anatómiájához van szabva, akármennyire elcsépelten is hangzik.

Kattints a nagyobb képért!

Tenyeres és karmos fogásra is alkalmas, hála a bal oldali mély hüvelykujjtámasznak és a jobb oldalon kialakított felületlenek, amiben meg tud kapaszkodni a gyűrűs- és a kisujj. A fogása első pillanattól kezdve magától értetődő és kényelmes. Méretre a közepes és nagy kezűeknek merném ajánlani. Súlya több mint 120 gramm, amely az extra súlyoknak köszönhetően további 20 grammal növelhető, bár én így is elég nehéznek éreztem az egeret, ha tehetném, még könnyítenék rajta pár grammot.

Kattints a nagyobb képért!

Az egér alján középen található lézeres érzékelő mellett hatalmas teflontalpakat találunk, amelyeken légiesen fog siklani az egér minden padon az üvegtől a szövetig. A kábel természetesen harisnyázott, amire jobb lesz vigyázni, mert az asztal széle igen hamar le fogja hámozni azt róla, ha nem vigyázunk. Kellően hajlékony, vastagsága az átlagosnál kicsivel vékonyabb, hossza 1,8 méter.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • Roccat Ryos MK bemutató

    Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.