2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Azok a Pokoli Szomszédok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Régen a Joowood keze alatt megjelent egy játék, amit pár év elteltével követett egy második rész.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sziasztok sanchez638 vagyok! Mivel gyermekkorom nagyon nagy játékává vált ezen alkotás, így ez sem maradhatott ki egy bemutató erejéig.

Itt a méltán híres Pokoli Szomszédok szériáról írok. Ahogy jött az első, utána jött a következő. Ezek voltak a Joowood által kiadott részek, és itt megjegyezném, hogy azért "tűnt" el ez a széria, mert eladták az oroszoknak a jogot, ők meg tömeggyártásba kezdtek ezen címmel. És hát ezután már a nagy név csak név volt sajnos, de nem baj, itt most nem arról írok bemutatót.

Direkt írok együtt a két részről, mert körülbelül ugyanaz, csak kicsit máshol játszódik

A játék

A játék - mint a nevéből sejthető - egy szomszédról fog szólni, akit bosszantja a mellette lakó fiatal ember a mindennapi dolgokkal. Aki nem hagyja magát és mindenféle csínytevéssel megpróbálja keresztbe tenni a szomszéd dolgait.

A feladat egyszerű tehát, ki kell babrálni az idegesítő szomszéddal. Ezt különféleképpen tehetjük meg, mint például összekenhetjük a konyhát, üveggolyót szórhatunk ki a padlóra, összefirkálhatjuk nagymama képét és még rengeteg ilyet. Vannak extrém kicseszések is, mint például egy tóba angolnát vezetni, aztán a szomszéd a megvágott korláton keresztül beleérkezik és megrázó élményben van része.

A grafika képregény stílusú, ami megalapozza az egész játék benyomását. A gépigénye egy lassabb Pentium 2-es avagy ilyesmi AMD-s gépé, amit ki ne tudna most már teljesíteni.

Pokoli Szomszédok

Az első részben a szomszéd házában kell tevékenykedni, és a különféle helyiségekben csínyeket elkövetni. Itt szerepet kap a lopakodás, ugyanis vannak már állatai. Például vigyázni kell, nehogy a kutyát felkeltsük, viszont néha be is vehetjük a csínybe.

Az irányítás pofonegyszerű, ezt a bemutató epizódokba megtanulhatjuk. Hangok terén is nagyon nagyot üt. Kellemes, fülbemászó zene, változatos és kellemes hangok, plusz a nézők, ugyanis mi ezt az egészet egy TV-show keretében tesszük meg.

Pokoli Szomszédok 2 - A vakáción

Ez a rész tette igazán ismertté a játékot. Az eltalált hangulat és a színekkel teli világ nagyon kellemes összhatás kelt. Hangok itt még jobban csiszoltak és a fejlesztők is többet adtak bele. Ebben a részben már kicsit jobban odafigyeltek, hogy slágeresebbé tegyék a játékot, sajnos ez a játék nehézségére ment rá. Amíg az első részben a szomszéd bezárt házában vagyunk, itt a világ különböző helyeit járhatjuk be. Nekem például a "Mexikó" rész nagyon tetszett.

Itt a változatosság kedvéért már nem csak a szomszéd utazik, hanem vele együtt Olga, akibe szerelmes a szomszéd, illetve neki a gyereke, mamája és a kutyusa. Természetesen egyikükből sem kell tréfát űzni, sőt nem is illik, inkább a szomszédot kell előttük befeketíteni.

Szerintem az egyszerűen nagyon eltalált, mikor a szomszédot a mamája térdére fekteti és elfenekeli.

Az irányítás abban változott, hogy kikerült a lopakodás, de helyette kapunk egy mini játékhoz hasonló ügyességi feladatot. Ezzel tudunk például kinyitni egy ajtót. Ebben a részben már egy komplexebb történetet kapunk, amiben körbeutazzuk a világot.

Végszó és a kontra

Mi történik, ha elkapják a főszereplőt, Woodyt? Hát akkor bizony jól elagyabugyálják. Az első részben csak egy lehetőségünk van erre, de a másodikban már háromszor is megtalálhatnak. Ez ellen elbújással védekezhetünk. Lehetőségekből sok van és sokféle: szekrény, ágy, hordó stb.

A játék mind hangulatban, mind belsőben nagyon eltalált. Gyerekeknek és felnőtteknek is sok kellemes percet szerezhet. Az első rész kicsit idegesítő lehet, de a második kárpótol érte.

Pro:
- képregény stílusú grafika, ami kitűnően illik a témához,
- pofon egyszerű, hamar megtanulható,
- szeretni való karakterek,
- változatos helyszíniek.

Kontra:
- kicsit rövid,
- a második rész nagyon könnyű lett.

A játékról ITT található egy videó is.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.