2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Panasonic Viera TX-P42S30E TV teszt

Avagy milyen plazma TV-t kaphatunk 150.000 Ft alatt?

[ ÚJ TESZT ]

Médialejátszó

[+]

A médialejátszó hasonlóan egyszerű kinézettel rendelkezik, mint a menü többi része. SD kártyáról, pendrive-ról, vagy akár HDD-ről is képes lejátszani a médiafájlokat. Közvetlenül is elindíthatjuk a távirányítóról az SD Card nevű billentyűvel, de a VieraTools gomb megnyomásával (ami egy gyorsindítónak felel meg) is elérhetjük a külön kategóriákat, vagyis a Képeket, Zenéket és Videókat. A teletext színes gombjainak a segítségével válthatunk a meghajtók között, vagy vezérelhetjük a lejátszást. De természetesen a távirányítón található lejátszás-vezérlőket is használhatjuk.

A médialejátszó tesztelését a már-már kötelezőnek tekinthető Ph! tesztcsomaggal végeztem.

Ezek közül egyet, a BDAV fájlt nem listázott ki, a DivX rendben volt, a QuickTime 1080p-nél nem indult el a lejátszás, de ha beletekertem kép volt, viszont hang nem. A másik, 720p-s QuickTime videó pedig elindult ugyan, de hang szintén nem volt. Az 1080p-s VC-1-nél közölte, hogy a hangformátum nem támogatott (és nem is volt hang). Az x264-el kódolt 1080p-s, 3,8Mbps bitrátájú mkv tökéletesen ment, viszont a 9,7Mbps bitrátával rendelkező, szintén mkv már el sem indult (fájlformátum nem támogatott), a killa sample elindult, de kb. 3 másodperc után meg is állt. Végül az Xvid-et viszont tökéletesen vitte.

A korábbi szakmai teszt óta van azonban egy kis változás a médialejátszóban, ugyanis a legfrissebb szoftverrel bekerült a mappák támogatása is.

Látható, hogy médialejátszó terén nem tökéletes a 42S30, ezért ha valakinek ez fontos, akkor nem biztos, hogy jól jár ezzel a típussal. De nálam ez nem jelent gondot, hiszen ott a HTPC.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.