2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Panasonic Viera TX-P42S30E TV teszt

Avagy milyen plazma TV-t kaphatunk 150.000 Ft alatt?

[ ÚJ TESZT ]

Értékelés

Először is talán a legfontosabb az értékelés szempontjából az ár, ami a cikk írásának időpontjában kicsit több mint 137 ezer forint, a legolcsóbb helyen. Azt gondolom, hogy képminőségben nagyon jó (saját véleményem szerint) a Viera TX-P42S30, tehát ebből a szempontból bőven megéri az árát. A hangminőség is elmegy, viszont ha valakinek fontos a jó médialejátszó, akkor lehet, hogy nem ez a modell lesz a legjobb választás.

De azt gondolom, hogy egy TV esetében az első és legfontosabb a képminőség, minden más csak másodlagos szempont a vásárlásnál.

Ha az elődjéhez (S20) viszonyítjuk az S30-at, egyértelmű a fejlődés, a szolgáltatásokat illetően. Hiszen az S20 nem tartalmazott médialejátszót és USB portokat, nem voltak internetes tartalmak, és az 42S20-hoz legolcsóbban is durván 175 ezer forintért juthattunk csak hozzá, nagyjából a jelenlegi modellel egy időszakban (az ünnepek előtt-után nem sokkal).

Természetesen vannak hiányosságai, mint például a kevesebb (haladó kategóriájú) képminőséget érintő beállítási lehetőség (ami egy átlagembernek nem igazán számít), nem vitték túlzásba a HDMI csatlakozók számát, és van egy két hiba a szoftverben is (felesleges almenük, net nélkül nem induló offline játékok stb.), és egy picit lassabb csatornaváltási sebesség.
De nekem is az a véleményem a TV-ről, mint ami a külföldi független szakmai sajtónak: ennyi pénzért, ilyen szolgáltatáskínálattal és képminőséggel a Panasonic TX-P42S30 a 2011-es HDTV-k között Best Buy.

A TV teljes technikai specifikációja itt olvasható.

A cikkben szereplő fényképek minőségéért elnézést kérek, de ezzel a géppel nem tudtam jobbakat csinálni (és így is volt egy kis utómunka, mert a lencse durván torzít). Szóval a képek alapján komoly következtetést ne vonjatok le a TV képminőségéről.

Köszönöm, hogy elolvastátok az első cikkem.
Az esetleges hibákat kérlek jelezzétek!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.