2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Panasonic Viera TX-P42S30E TV teszt

Avagy milyen plazma TV-t kaphatunk 150.000 Ft alatt?

[ ÚJ TESZT ]

Internetes tartalmak, egyéb

Az internetes tartalmakért a VieraConnect nevű szolgáltatás felel, de a használatához természetesen kapcsolódni kell az internetre, amit vagy LAN-on, vagy Wi-Fi-n tehetünk meg.

Wi-Fi adapterből nem támogat valami sok típust a TV, és valószínűleg ez a jövőben nem is fog változni. Megpróbáltam egy (a hivatalos támogatási listán nem szereplő) TP-Link USB-s Wi-Fi adaptert csatlakoztatni hozzá, de természetesen nem ismerte fel. Viszont routeren keresztül, kábelen rögtön csatlakozott a netre.

[+]

Van egy pár előre telepített alkalmazás, amik leginkább különböző internetes videószolgáltatások kliensei. pl. Youtube, Eurosport, CineTrailer, iConcerts, Skype és egyedüli magyar tartalomként a StartlapTV. Ezen kívül az elengedhetetlen social network alkalmazások sem hiányozhatnak, mint a Facebook vagy a Twitter. Miközben barangolunk a szolgáltatások között, középen kicsiben láthatjuk az éppen nézett TV csatornát, vagy a csatlakoztatott AV eszköz képét.

[+]

A VieraConnect-ben több oldal is létrehozható az alkalmazások számára, és ezeken az oldalakon szabadon rendezhetőek is az alkalmazások. Az oldalak között a TV ablak alatti tovább-vissza gombokkal navigálhatunk.

Az viszont rossz pont, hogy ha nem kapcsolódik a TV az internetre, a letöltött (offline) alkalmazásokhoz/játékokhoz sem lehet hozzáférni, ugyanis el sem indul a VieraConnect.

[+]

[+]

Természetesen vannak fizetős tartalmak is az alkalmazásboltban, amit a Panasonic VieraConnect Market-nek keresztelt el. Az én bankkártya számomat elfogadta a rendszer (ez jó jel), de a vásárlást még nem próbáltam ki (őszintén szólva nincs is mit vásárolni, az Asphalt 5-ön kívül).

[+]

[+]

Vannak játékok is, mint például Pasziánsz, Unó, Sakk, Black Jack, Mahjong vagy éppen a Let’s Golf 2. A játékok nagy része ingyenes, de elvétve akadnak fizetősek is. Bizonyára a nagyobb országokban a kínálat is nagyobb, de egy TV-t azt gondolom elsősorban nem játékra fog valaki használni (legalábbis ha a TV-n elérhető játékokra gondolok). Előfordulhat, hogy a kiválasztott játékot vagy alkalmazást csak SD kártyára fogjuk tudni letölteni és telepíteni, de ez ma már szerencsére nem jelent komoly beruházást.

Sem az internetes tartalmaknál, sem máshol nem produkált fagyást, lassulást, vagy egyéb furcsaságot a TV, tehát a szoftvere elég jól lett megírva.

Sok bolt és teszt szerint a 42S30 támogatja a DLNA-t, sajnos ez nem igaz. A média szerverek látják ugyan a TV-t, és kapcsolódnak is hozzá (tehát alapjában véve benne van), de a TV-n valószínűleg le lett tiltva a DLNA használata, ugyanis a menüből-médialejátszóból semmilyen módon nem érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.