2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola Defy: a kis harcos

Azért harcos, mert egyrészt törésálló és felveszi a versenyt a felsőbb kategóriás telefonokkal.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, csomagolás, belső

Motorola Difáj, Döfi, Defi.. kinek hogy tetszik. A nevén el lehet vitatkozni, hogy most melyik is a helyes, mert kétségtelen, ha helyesen akarjuk mondani Difáj, de a Döfi nevet is simán kaphatta volna, ha a Motorolás srácoknak lenne egy kis magyar vonatkozása.

Ha kicsit is jártasak vagyunk a mobilvilágban, hallhattunk már erről az Androidos készülékről, mert már az első olyan dolog amitől kiemelkedik az árkategóriájában az az IP-67: ha valaki nem tudná, ez azt jelenti nagyon röviden, hogy ütés-por- és csepp (víz) álló. Erre majd még részletesen kitérek a teszt folyamán, de először is kezdjük az elejéről.

A kicsomagolás

Egy viszonylag kicsike, tolltartó nagyságú dobozban kapjuk a kis Defy-t. A doboz is igen mérnökien van megtervezve, mert már az alján ha eltávolítjuk a biztonsági ragacsot nem kell még utána azzal időt tölteni, mint bizonyos telefonok esetében, hogy megtalálja az ember azt a részt ahol nyílik. Csak annyi az egész, hogy alul a piros részt kihúzzuk és már végeztünk is a kicsomagolással.

Ha belenézünk, már látjuk a telefon körvonalait, de először találunk ott egy kis papírt. Ezen magyarul van egy üzenet a Motorolától, hogy köszönik a vásárlást, meg egy-két alap dolgot elmagyaráznak.
Ez szép gesztus, ha a nyelvünket nem is teszik bele a telefonba, legalább egy kicsit tekintettel vannak ránk is, magyarországi vevőkre. Ha ezt elolvastuk/kivettük akkor már látjuk is a telefont. Masszív, erős vonalak, igazán jó érzés mikor az ember a kezébe veszi.

A csomag alján egy alaptartozéknak mondható szettet találunk.

Itt van a hátlap is, amit ha felrakunk jó erősen nyomjuk le és úgy toljuk rá azt a kis reteszt, mert ez biztosítja a vízállóságot.
És ha már itt tartunk, arra is figyelmeztetnék mindenkit, hogy a jack dugó és az USB kábel 'gumisapkáját' is jól nyomjuk rá, mert itt is egy szintén fontos védelmi vonala van a telefonnak.

Az első bekapcsolás

Itt, az Androidos telefonokból már megszokott lépéseket kell végrehajtanunk, úgyhogy erre nem is térnék ki bővebben. Be kell állítani az időt, dátumot, Gmail-t, hálózati (WiFi) kapcsolatot, stb. Ha ezeket megcsináltuk, akkor már be is jön a kezdőképernyő.
Igazán jól van megoldva a főoldalak közötti lapozgatás/váltás, mert nem kell végiglapozni az egészet, éppenséggel tudunk ugrálni is köztük és kiválaszthatjuk azt amelyik kell nekünk.

Telefonkönyv beállításával kicsit meggyűlt a bajom, mert a világért sem akarta a névjegyeimet importálni a SIM kártyáról, aztán kb. 15perc után viszont minden gond nélkül megcsinálta. Ezt leszámítva minden beállítás gyorsan ment, ez részben köszönhető az 512MB-os memóriának (RAM-nak) és a Cortex-A8 800MHz-es processzornak.

Alapból van rajta vagy 15-17 program, ezek közül említésre méltó a DLNA, Motorola Phone Portal, a Quick Office (File Manager) és a 3G Mobile Hotspot (ha nagyon jó netcsomaggal rendelkezünk, esetleg úgy el vagyunk eresztve pénzzel, megoszthatjuk a mobilnetünket másokkal is) játék egy sincs.
De ott a Market ahonnan milliónyi alkalmazást rápakolhatunk, jobbnál jobbakat (én meg is tettem :-).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.