2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

MIUI v6 - Az újból újradefiniált android

Megérkezett az androidos berkekben népszerű, a Xiaomi saját fejlesztésű MIUI rendszerének új, hatodik változata.

[ ÚJ TESZT ]

Alkalmazások #1

A gyári alkalmazások is mind mind átestek az átalakuláson, nézzük őket.

Óra

A főképernyőn lévő gyári óra widget-re kattintva ismét az óra alkalmazáshoz juthatunk, amely az órán túl az ébresztőt, a világórát a stoppert és a visszaszámlálót foglalja magába. Teljes képernyő alkalmazásról beszélünk, még az állapotsáv sem látszik, valamint a flat irányelveknek megfelelő új designt kapott ez is. Jópofa, animált óra látszik, amit megragadva még ide-oda döntögethetünk is.

Funkcionalitását tekintve hozza a megszokottat. Továbbra is létrehozhatunk több ébresztést, állíthatjuk a jelzés hangerejét és választhatunk emelkedő ébresztést is, valamint végre beállítható, hogy mi legyen az alapértelmezett ébresztési hang, így minden újonnan létrehozott ébresztő ezen fog megszólalni, nem kell mindig külön állítanunk, ha ugyan azt a hangot szeretnénk használni. Persze ha különböző dallamot szeretnénk a különböző időpontokhoz rendelni, azt is megtehetjük.

A szundi időtartama 1 perctől 30 percig 5 perces közökkel állítható, megadhatjuk, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki automatikusan, illetve a hangerő gombokkal kikapcsolni, vagy szundizni szeretnénk-e. A kikapcsolt állapotban való ébresztés most is elérhető, de ezúttal megadhatjuk, hogy szeretnénk-e, hogy így is ébresszen a készülék, vagy ha kikapcsoljuk, akkor maradjon is úgy.

Időjárás

Az időjárás alkalmazás előnyére változott, már ami a felületet illeti. Egyszerű, mégis nagyszerű, mondhatnánk. Beállítási lehetőségeink viszont elég szűkösek. Kérhetünk GPS meghatározást, vagy beállíthatjuk manuálisan a helyet, aztán itt ki is merül az általunk piszkálható funkciók tárháza. Még a frissítés ismeretlen időközét sem tudjuk állítani.

Jegyzetek

A jegyzetelő alkalmazás is megmaradt. Létrehozhatunk egyszerű jegyzeteket, azokat dátum szerint vagy saját csoportba is rendezhetjük, mappázhatjuk. Kirakhatjuk a főképernyőre, vagy akár online is szinkronizálhatjuk őket. Az egyes feljegyzéseket különböző színnel jelölhetjük, és természetesen emlékeztetőt is megadhatunk hozzájuk. Állítható a betűméret(kicsi, közepes, nagy, óriási) és néma üzemmódban való jelzést is kérhetünk. Ennek kikapcsolásával óvatosan, mert akkor az ébresztőnk is elnémul, de erre fel is hívja a figyelmünket a szoftver.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.