2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech X-230 - Tapasztalatok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Logitech X-230. Mi is ez pontosan? Ez egy 2.1-es hangfal szett. Még a szüleimtől "örököltem"...

[ ÚJ TESZT ]

Logitech X-230. Mi is ez pontosan? Ez egy 2.1-es hangfal szett. Még a szüleimtől "örököltem" ezt a gyöngyszemet, amikor ők megvették a házimozit. Tudtam, hogy jó, mert már használtam is, hallottam ahogy apa használta... :D És persze Logitech. Ami nálam általában a minőséget hordozza magában.



A 2 szatelilt.

Megkaptam, összeraktam. Kicsit később jött a sokk... Szinte minden vezeték rögzített. Kivéve egyet, egy soros kábel, mely a mélynyomótól viszi az áramot a jobb oldali szatelitbe. A csomagolás egyébként nem volt extra. Megtalálható benne a mélynyomó, a 2db szatelit, egy RCA-3.5mm JACK átalakító, és persze az elmaradhatatlan fél őserdőnyi felesleges papír. :) Véleményem szerint se nem csúnya, de nem is gyönyörű. Egyáltalán nem akar erőt sugározni (Pedig van benne...De erről később), szép, letisztult formavilágú. A szatelitek nem egyformák, a jobb oldaliban jóval több cucc van.



A jobb oldali szatelit kezelőszervei.

Egyrészt innen indul a sima 3,5mm-es Jack a PC-hez, illetve akármilyen hangforráshoz, itt található még a hangerő szabályozó potméter, a bekapcsoló gomb,egy zöld szinű visszajelző LED, található még rajta egy Fej/Fülhallgató kimenet, illetve van neki egy Soros kábele, ami a mélynyomóhoz kapcsolódik. (Én úgy gondolom, hogy mivel a hálózati dugó a mélynyomóban található, itt veszi fel az áramot, és itt küldi a mélyeket a ládának.)



A rögzített vezetékes megoldás.

A bal oldali szatelit viszont csak egy sima 2 db hangszóróból álló "doboz". Mind a kettőt fel lehet szerelni a falra, méghozzá nagyon szépen van megoldva, a lábaikat, amin állnak, 180°-ban el lehet forgatni, és így tökéletesen illeszkednek a falhoz.



A bal oldali szatelit, a lábai elforgatva.

A mélynyomó nem egy nagydarab állat. Kicsi, szép, visszafogott. A hátulján található egy potméter, a tápkábel, és egy soros csatlakozó, ahova a Jobb oldali szatelitet kell csatlakoztatni. A jobb oldalán található egy szürke rács, ahonnan áramolnak ki a mélyek. Illetve az elején található egy "bassreflex".






A mélyláda előröl, illetve hátulról.

A szabványos JACK csatlakozója miatt szinte mindenre rá lehet kötni, ami megkönnyíti a dolgunkat. Illetve a hozzáadott RCA-JACK átalakító miatt rálehet kötni DVD lejátszóra, TV-re stb. A hangja elég szép, főleg a vételárához képest. Én a PC-n szoktam Játszani, DVD/filmet nézni, zenét hallgatni. Általánosságban elmondható, hogy filmnézéshez a leghasználhatóbb. A zenehallgatás is persze sokkal nagyobb élményt nyújt így. A játék viszont... Ahhoz nem ajánlom. Legalábbis FPS játékokhoz nem. És hogy miért nem? Hozzuk fel példának a CoD4-et. Ahhoz, hogy halld az ellenség mozgását, lépései, fel kell hangosítani. Igen ám, de ilyenkor pedig a lövések hangja nagyon hangos lesz. És átmenet nincs. Ha már picit is hallom a lépteket, akkor már nagyon hangos a fegyvere hangja. Jó, igaz, hogy CoD4et hoztam fel példának, és mondjuk ez nem fontos egy UT3-ban... De véleményem szerint aki olyasfajta játékkal játszik, zenét is hallgat hozzá, amit már nem szabad elvárni a picikétől... Hoppá... kicsit elkalandoztunk. :) Filmnézéshez, és Zenehallgatáshoz személy szerint ajánlom. Jah, a hangerőt kihagytam. Körülbelül a hangerő szabályozó 70-75%-os állásig egyáltalán nem torzít, nem recseg. Meg kell jegyeznem, hogy ekkor már a süket is meghallja azt amit csinálunk. Tehát a hangerővel nincs probléma, sőt több is mint kellene, de szépen ki adja. :) És akkor ehhez vegyük hozzá azt, hogy amikor vásároltuk, körülbelül 16,000 Ft körül mozgott az ára. Most már pedig olyan 10-12,000 Ft körül vesztegetik, ami egy nagyon jó ár, főleg ehhez a minőséghez képest.

Saját Értékelés:
Hangerő: 10 / 10
Mélyek: 10 / 9
Magasak: 10 / 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.