2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Lian Li házból Cosmos II

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy leköszönő csúcskonfig váltásának története újrafelhasznált vízhűtéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Dizájn

Az operációs rendszer telepítésre csak azért térek ki, mivel a RAID kártya feladta a leckét. A Windows természetesen alapból nem látta a korábban RAID 0-ba integrált tömböt, csak többszöri nekifutásra sikerült feltelepíteni.
Nagyszerű, gondoltam 1 nap után, aztán csak mégis csalódnom kellett, mivel az alaplapi RAID vezérlő driver telepítését követően 5 másodperces sípolást követően úgy hullott szét a RAID tömb, mintha villám vágott volna bele. Többszöri különböző BIOS tiltások-engedélyezések után fájó szívvel, de vissza küldtük az üzletbe a kártyát support hiánya miatt. Sajnos asztali felhasználásra, ráadásul SSD-k felhasználásával még kiforratlan. Így maradt az alaplapi RAID vezérlők használata.

Gyors installálás, eszközkezelők frissítése, és már működött is a nem éppen hétköznapi konfiguráció.
Pár adat a 4db Force Gt RAID 0-ról: olvasási sebesség: 931Mb/sec, míg írási 815 Mb/sec.
Ettől azért többre számítottunk.
A gép építésének a folyamatában megbeszéltem sirfer-rel, hogy ha megoldható ezt a gépet is kivinném az időközben lezajlott Veletech 2012 kiállításra.

Mondanom sem kell, hogy volt szép számú nézősereg, akik megcsodálták nem csak ezt, hanem az összes többi kiállított csodaszép konfigurációkat.

A kiállítást követően a gép ismét csak a műhelyemben landolt, ami nem is volt egyszerű feladat. Egyedül kivenni ezt a gépet a kocsiból és feltenni a munkapadra a csekély +50kg súlyával.
Mivel a gépbe a piacon fellelhető egyik leggyorsabb SSD-k lettek beépítve, így természetes volt, hogy a bennük szunnyadó sebességet a tulaj szeretné kiaknázni.
Így hosszas kutakodás és support keresést követően az LSI termékére esett a választás. Ez a cikk írásának közben érkezett meg hozzám. ( Megjegyzés: húsvét hétfőn indították Indianapolis-ból, szerdán Ferihegyen volt. A vámudvarban tovább tartózkodott, mint a szállítás időtartama.)
Ui: a szekvenciális olvasása 1625Mb/sec

A RAID kártyához tartozó SAS kábelek is, csak úgy mint a többi kábel a gépben harisnyát kapott, valamint a kiállításon látható piros színű tápkábelek mind feketére lettek cserélve.
Az alsó box pedig már a tőlem megszokott borítást kapott, megfelelően hajlítva, kivágva az alsó radiátor szellőzéséhez,

Tuning ráccsal díszítve, majd fényezve.

Az összkép, valamint a ventilátorok színéhez igazodva a gépház különböző elemei is kaptak ledes látvány világítást.

További képek az egyes munkafázisokról

Ezúton köszönöm meg a megbízást a munkára, remélem sok hosszú kellemes órája lesz a gép használatával.

jones965

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.