2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Letöltöd, vagy megveszed - reakció

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ami írásra ''ihletett'': idézet: Egyébként Ákos, akinek legújabb, Még közelebb című albuma...

[ ÚJ TESZT ]

Ami írásra ''ihletett'':

idézet:
Egyébként Ákos, akinek legújabb, Még közelebb című albuma egyetlen hét alatt lett aranylemez, a következőt nyilatkozta minderről:

“Vannak, akik nagy poénnak tartják, hogy négyévnyi munkámat jogosítatlanul letölthetik, közben nem gondolnak arra, hogy nem csak nekem, nem csak a kiadóknak és az előadóknak általában, de önmaguknak is kárt okoznak. Az ilyesmi nem a több millió CD-t értékesítő Madonnáknak okoz komoly gondot, hanem kis országok kis előadóit sújtja leginkább. Egyszerű a helyzet: amit szeretsz, azt vedd meg, hogy életben maradhasson, és jövőre is készíthessen albumot.”

No és te mit teszel?
Letöltöd vagy megveszed?

idézet vége.

Válaszom: Egyszerű a helyzet kedves Ákos - Kata, Klára, s valahány név a zenetárban - készíts olyan zenét, adj ki olyan kiadványt, terjeszd olyan módon, hogy én - a számodra legfontosabb, a vásárló, (hisz belőlem élsz) úgy érezzem, megéri nekem megvásárolni.
Nem nagyarcúan kinyilatkozni, hogy 4évig dolgoztam 15 darab (tizenöt!!!) számon - legyen bármilyen művészi értéke - most itt van, vedd meg léccilécci 5 ezer vagy 4 ezer forintért. Ha nem veszed meg, akkor meg bunkó vagy...
Hisz - saját bevallásotok szerint sem - nem a fizikai való a lényeg, hanem a ''szellemi alkotás''. Akkor, ha a drága polgár sajnál sokezer forintot egyetlen vacak műanyag darabért... nos akkor találj ki olyat amiért megvenné. Adj tripla cédét, exkluzív képekkel, adj ki dvd/cd-t klipekkel, személyes kütyükkel, - mindezt olyan áron, amit a náladnál százor kevesebbet kereső kis rajongó is megvehet! Több műanyag effektíve nem kerülne többe sokkal, de mégis csábítóbb.
Ha pedig így sem fogy a cucc, nos akkor el kell gondolkodni, megéri-e ezt neked csinálni, vagy adhatod-e még olcsóbban. Tudod, kereslet-kínálat, piac, satöbbi.

A végére pedig pár ''nyílt'' kérdés a zeneipar eme nagyszerű, panaszkodó jómunkásembereihez:

Kedves Ákos, ésatöbbiek:

- Elárulnátok, hogy mennyit kerestek egy évre levetítve?
- Elárulnátok, ezen felül mennyi jutattásotok van még? Szponzori kocsi, telefon, satöbbi...
- Elárulnátok, a zenebiszniszben hány más üzletben vesztek még részt? Saját kiadó, tánciskola, erklyék forgalmazása, kiadói munkák, ''szöveg-dal szerzés'', céges elszámolások, ésatöbbi...
- Elárulnátok az éves szinten befolyó szerzői jogdíjakból konkrétan mennyit kaszáltok? Igen, benne van az én családi fotóimat tartalmazó 13 darab DVD után fizetett 13xkábé 50 forint is, ésatöbbi...
- És végül elárulnátok, mennyit adóztatok mindezek után, mondjuk 2006-ban?

Arra pedig már végképp nem vagyok kíváncsi, miből éltek úgy ahogy, mert az már demagógia lenne. Csupán a fenti tényszámok amik fontosak lennének.
Miért van az, hogy jobban tudom hogy pl. Madonna mennyit keres egy évben, mint ti?

És még egy gondolat, a drága munkáidat teljesen jogszerűen töltöm le, hisz azt M.o.-n -egyelőre - nem büntetik! Ne félj, pénzért nem árulom, megteszed azt Te és mások.

Bocs, a hangvételért, senkit nem szándékoztam bántani, de annyira, de annyira elegem vanmár ebből a sírásból... kedves zenészek találjatok már ki valamit, a technika elment mellettetek!! Kedves kiadóknak meg üzenem, el kellene gondolkodniuk, van-e rájuk a mai világban egyáltalán szükség...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.