2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Kindle Touch - 2011-es évjárat

Egy nem túl hosszú, mélységesen szubjektív teszt a tavaly megjelent e-könyv olvasóról.

[ ÚJ TESZT ]

Érdekességek

Ebben a részben beszélek a számomra érdekesebb dolgokról. Ezek majdnem egytől-egyig a főmenü Experimental címkéje alatt sorakoznak, név szerint a Böngésző, MP3 lejátszó és TTS (text-to-speech) és fekvő/fektetett mód.

Zenelejátszó

A zenelejátszó minimális tudású (ahogy az alábbi képen is látszik), viszont amire tervezték azt tökéletesen elvégzi. Használható olvasás közbeni háttérzene hallgatásához, tehát értelemszerűen működik a háttérben ha egyszer elindítod, bármit is csinálj közben a készülékkel. Persze legfőképpen arra jó, hogy az ember ne csak az olvasnivalóját, hanem akár a hangoskönyveit is magával vihesse. Ilyenkor jön jól a megnövelt, azaz 2,95 GB tárhely, ami elérhető.

Böngésző

Másik kissé komikusnak ható dolog a webböngésző jelenléte. Először én is csak úgy gondoltam rá, mint valami abszolút fölösleges, használhatatlan dologra, de meg kellett lepődnöm. A napi híreket már csak így olvasom, így megspórolva legalább egy számítógép bekapcsolást naponta. A böngésző viszonylag gyors és jól boldogul a weboldalak mobilverzióival. Persze a teljes weboldalak betöltésekor már meggyűlik a baja, de még akkor is ott lehet mentőövnek az „Article Mode”, ami intelligens módon kiválasztja a szöveget és a képeket a weboldalról, melyet ő a bizonyos cikk részeként értelmez és azokat úgy tördeli be és nagyítja, hogy tökéletesen lehessen olvasni.

Text-to-Speech (TTS)

Alapból csak angol nyelven érhető el, viszont jól működik. A hangsúlyozása még hagy kivetnivalót maga után, de ez minden TTS szolgáltatásnál így van, amennyire én tudom. Annyi okosság van a szolgáltatásban, hogy háttérben fut miközben egy könyvet olvasol és ha elért a lap végére, akkor automatikusan lapoz neked.

Fekvő mód (Landscape Mode)

Ezt az opciót bármelyik könyvnél aktiválhatjuk (sajnos a böngészőben nem) így a PDF fájlok olvasása is viszonylag kényelmes lehet. A képen egy ilyen fájl van megnyitva és látható, hogy a szöveg teljesen olvasható és a képek is a helyükön maradnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kindle Paperwhite 2013

    Bár a forradalom ezúttal elmaradt, inkább csak ráncfelvarrás történt, azért a 2013-as Paperwhite a nyerő.

  • Amazon Kindle JailBreak

    Itt a megoldás, ha szeretnél magyar nyelvet, állítható margókat és KOReader-t telepíteni az olvasódra.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.