2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Itt megtörténhet a csoda...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Ferrari számomra vallás. És nagyon sokan vannak ezzel így. Ezt nem lehet holmi részrehajlással...

[ ÚJ TESZT ]

A Ferrari számomra vallás. És nagyon sokan vannak ezzel így. Ezt nem lehet holmi részrehajlással magyarázni... És ami tegnap történt,úgy érzem minden igazi forma1 szurkoló álma volt.

Szombat:

Szombati napon, izgalommal vártam, vajon mit tartogat majd az időmérő edzés. Tudtam, hogy ezen a hétvégén minden el fog dőlni, és azt is, hogy az időmérő is meghatározó lesz a későbbi eseménynek során.
Elkezdődött az időmérő. ...Hihetetlen izgalom, összeszorult gyomor... Láttam,hogy nagy baj nem lehet. Teltek a körök,Felipe azt csinálta amit a hazai közönség előtt csinálnia kell,hibátlanul,gyönyörűen vezetett. Rég óta fanatikusan nézem a forma 1-et de ilyen fantasztikus hangulatra csak a régebbi időkről emlékeszem. Ahogy a brazil szurkolók éltették a pilótájukat, az valami fantasztikus volt. Remélem egyszer megtehetem ezt én is. (Leghamarabb jövőre, mikor Talmácsi Gábornak szurkolhatunk idehaza.)

Éreztem ez erőt ad a pilótának,és a kis brazil aki elég érzelmes ember,összeszedetten,szépen vezetve,megnyerte az időmérő edzést.

De mi történt eközben a legnagyobb ellenféllel, Hamitonnal ???

Az időmérő alatt elkövetett 1-2 hibát,ami arra kényszerítette,hogy az utolsó pillanatban keljen neki a pole pozíciós időt megfutnia. Először a 2. helyre zárkózott fel,Massa mögé,de jött Kimi,és visszaszorította Lewist a 3. helyre. gondoltam itt a vége,és egy elég kedvezőtlen rajt felállás következik, mikor bombaként robbant az olasz Jarno Trulli,és megszerezte a 2. helyet.

NÁJSZ! :D

A rajtsorrend a következő képen alakult:

1 2 Felipe Massa Ferrari
2 11 Jarno Trulli Toyota
3 1 Kimi Räikkönen Ferrari
4 22 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
5 23 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
6 5 Fernando Alonso Renault
7 15 Sebastian Vettel STR-Ferrari
8 3 Nick Heidfeld BMW Sauber
9 14 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
10 12 Timo Glock Toyota
11 6 Nelsinho Piquet Renault
12 10 Mark Webber Red Bull-Renault
13 4 Robert Kubica BMW Sauber
14 9 David Coulthard Red Bull-Renault
15 17 Rubens Barrichello Honda
16 8 Kazuki Nakajima Williams-Toyota
17 16 Jenson Button Honda
18 7 Nico Rosberg Williams-Toyota
19 21 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari
20 20 Adrian Sutil Force India-Ferrari

Mosolyogva aludtam el, tudtam van esélyünk.

Vasárnap: Az egész napomat úgy szerveztem,hogy fél 6 kor a tv előtt ülve, túlélőcsomaggal, infúzióval felszerelkezve a futam rajtjára kelljen várnom.
Sikerült is, és a legjobb, szintén Ferrarista barátommal,megkötött egyesség után,ami arról szólt hogy 2 óra múlva pezsgőbontással ünnepeljük Felipe vb címét, áthangolódtam a versenyre.
A szokásos beköszönő szöveg végighallgatása után,kapcsoltak a pályára.

TE JÓ ISTEN SZAKAD AZ ESŐ!

-Itt kezdődött a pulzusom drasztikus emelkedése. Nem lehetett hirtelen tudni,mi a helyes döntés...de az eső hamarosan el is állt. Pont annyi víz volt a pályán ami száraz guminak sok,de az intermediate gumiknak is kétséges,hisz elég gyorsan száradó körülmények között ez a gumi sem hozhat 100% os megoldást. A safety car tett egy kört a pályán,majd a mezőny végére beállva,tudtam hogy rábízzák a fiúkra a rajtot,és nem safety caros rajt lesz. Jó döntés!

Elindultak a srácok a felvezető körre. Látszott,hogy a pálya 1-2 része száraz,de van ahol vitorlás versenyt lehetett volna rendezni.

Felálltak a rajtrácsra. Rajtlámpa kialudt,és elkezdődött az a futam,amire talán életem végéig emlékezni fogok.
Rögtön az első kanyarban baleset. Coulthard megforgott, majd Nakajimát megütve versenyének vége lett. Piquet egy kanyarral később saját hibájából kicsúszott,és lebontotta a renault hátulját.

A safety carnal újra feladata volt.

Eltelt a 2-3 unalmas kör,mikor újra szabad volt a pálya.

Massa továbbra is az élen maradt, őt később Vettel,és Alonso követte.Hamilton csak az 5. helyen állt elég hosszú ideig. Tudtam ez még kevés lesz,de nem adtuk fel.
Jöttek a kiállások. A gyanúsan gyors Vettel kezdte a kört. A kiállása után,olyan tempóban száguldott tovább mintha mi sem történt volna. Alonso, jóval később állt ki kerékcserére. Az első kiállás után a sorrend, mikor rendeződött a helyzet, Massa, Vettel, Alonso, Raikonen, Hamilton volt. Hamilton mögött folymatosan cserélődtek a pilóták, de a toyotás fiúk ott voltak.

Teltek a körök, és talán 20 kör volt hátra, mikor megijedtem talán elszállt az esély, talán idén nem az lesz világbajnok,akinek évek óta szurkolunk.

15 körrel a vége előtt azonban egy radarképet mutattak, melyen a pálya felé érkező felhők voltak láthatóak. 1mp re újra reménykedni kezdtem,mikor talán Vettelnek mondták,hogy mihelyst esőcseppeket érez, azonnal menjen a boxba a tartalék kerekekért.

Pár körrel a vége előtt Heidfeld berongyolt a boxba,és abban a pillanatban zuhogni kezdett az eső. Őszintén szólva leesett az állam, és tudtam most vagy soha.

Mindenki rohant be a boxba,és váltott intermediate gumira. Nagy kapkodás... De hol van Massa???

Massa kinnt maradt még 1 körre a pályán. Fogtam a fejem. Azt hittem óriási taktikai hibát vétettek, és elszáll minden lehetőség. Ekkor Felipe megérkezett a boxba,és megkapta a friss esőgumikat. Remegve vártam,hova ékezik vissza, de mikor megláttam hogy FELIPE MASSA 1 áll a neve mellett megnyugodtam, és vérnyomásom is visszazuhant 350/195 re.

Itt kezdődött az, amire álmomban sem gondoltam. Vettel, hihetetlen módon,utólérte Hamiltont, és ahelyett hogy mögötte kocsikázna, támadni kezdte. És itt jött az ahol nem bírtam tovább. Egyszercsak megjelent Kubica, és mintha tudna valamit, lekörözött helyről, megelőzte Hamiltont, amivel kizökkentette, és Vettel elment Hamilton mellett. Itt kezdtem el sírni, mert hihetetlen volt ez. Egy autósport szeretőnek, egy ilyen megmozdulás szerintem mindennel felér. Ekkor fogtam fel igazán, hogy mi történhet, ugyanis Glock száraz pályás gumikkal volt kinnt a pályán, nagyon sokkal Vettel,és Hamilton előtt ami azt jelentette, hogy Massa 2 körrel a vége előtt világbajnok lehet. Üvöltöttünk, szurkoltunk, nagyon sokan a tv-k előtt és a helyszínen, hátha sikerül a lehetetlen. Massa átgurult a cél vonalon, és könnyes szemmel vártam mi lesz a vége. 3 kannyarral a vége előtt Vettel,Hamilton előtt, aki nem tudott mit csinálni, ha rajta múlt volna, nincs meg a cím. De ekkor a legnagyobb tragédia történt meg ami velünk megtörténhetett volna, hisz Glock már nem tudta irányítani vizes pályán az autót, és a megelőzésével elszállt egy állom.

Szívszorító látvány volt, ahogy a Ferrarisok, és a Massa család önfeledten ünnepel, és kiderül, hogy még sincs meg a vb. Ekkor szerintem nagyon sok Ferrari szurkoló zokogva nézte hogy mit történik. [link]

Percekig mozdulatlanul, könnyes szemmel néztem mi történik. Láttam senki nem fogja fel mi is történt.
Sem a hihetetlenül boldog Hamilton, sem a hihetetlenül elátkozott Massa.
A pódiumon láttam Felipén hogy ha nem is csalódott, de eléggé fáj neki a dolog. És azt is TUDOM,hogy ettől még erősebb lesz, és nem hagyja ezt annyiban.

Akik Glockot okolják, azokat nagyon nem értem meg, ha ő nincs, egy percig nem reménykedhettünk volna.

A futam végeredménye:

1 Felipe Massa Ferrari
2 Fernando Alonso Renault
3 Kimi Räikkönen Ferrari
4 Sebastian Vettel STR-Ferrari
5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
6 Timo Glock Toyota
7 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
8 Jarno Trulli Toyota
9 Mark Webber Red Bull-Renault
10 Nick Heidfeld BMW Sauber
11 Robert Kubica BMW Sauber
12 Nico Rosberg Williams-Toyota
13 Jenson Button Honda
14 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
15 Rubens Barrichello Honda
16 Adrian Sutil Force India-Ferrari
17 Kazuki Nakajima Williams-Toyota
18 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari
Ret Nelsinho Piquet Renault
Ret David Coulthard Red Bull-Renault

"Egy hajóban evezünk, együtt nyerünk, együtt veszítünk, így volt ez mindig."

És ne feledjük. A csapat vb. cím a miénk lett, amire méltán büszkék lehetünk.
Fel a fejjel, jövőre visszatérünk,és lesz nemulass...

Gratulálok Lewis Hamiltonnak, volt idén néhány fantasztikus versenye, és Gratulálok Felipe Massának is, mert ahonnan ő év végre feljött, az legalább olyan fantasztikus teljesítmény. Remélem hasonlóan izgalmas évek várnak még ránk.

Interlagos egy varázslatos pálya, és évek óta a legjobb futamok itt vannak. Itt megtörténhet a csoda....

És poénként,nem komolyan venni: XD :D

WesTM

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.