2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperX Cloud - valami régi, újra...

Már a Kingston is játékos kiegészítők gyártásába kezdett, HyperX márkanév alatt. Első termékük a Cloud játékos fejhallgató.

[ ÚJ TESZT ]

Verdikt

Összességében egy igen jó fejhallgatót sikerült összehozni, habár ugyanezt már eddig is meg lehetett (volna) venni, ha nem lett volna annyira kevés hely, ahol forgalmazták a Qpad termékeit. Viszont az új márkanévvel szélesebb körben elérhetővé vált, hiszen a nagyobb boltok mindegyike forgalmazza.

A hangja, ha nem is veri meg a hifi fejhallgatókat, kategóriájában kiemelkedő. Zenehallgatáskor nagyon érződik, hogy bizony ennek egy stúdiómonitor volt az alapja, még ha nem is a legdrágább. Játékokban nem domborított annyira, habár hozta az elvárható szintet, de azon felül semmi extra. Bár magam részéről élek a gyanúperrel, hogy a hangkártyám kifogyhatott a lendületből.

Kényelme ellenben osztályon felüli. Simán hozza a hifi fejhallgatók (pontosabban az ebben a tekintetben etalonnak számító Beyerdynamic) szintjét. Fél napokat lehet viselni anélkül, hogy lekívánkozna a fejről. Stabilan tartja a pánt és kényelmesek a párnák. A kábelezés rengetegféleképpen kombinálható, használható 1, 2, 3 vagy 4 m hosszú kábellel is, és az Y csatlakozóval mobiltelefonra, táblagépre vagy épp PS4-re kötött headsetként is működhet.

A felhasznált anyagok minősége kiváló, a szálcsiszolt alumínium és a finom bőr tapintása kellemes. A csomagolás pedig habár nem direkt a szállításra lett tervezve, mint a stúdiómonitor donor kofferje, kiválóan alkalmas, hogy szállítás közben is biztonságban tudjuk az eszközt. Ha nincs idő vagy szükség ennyire akkurátusan elcsomagolni, akkor a hozzá adott szövetzsák tesz majd jó szolgálatot.

Az ár tárgyalása előtt érdemes tisztázni, hogy a Takstar fejhallgató, ami az alapját adja boltban 22 ezer forintért vásárolható még, és egy belépő szintű eszköznél jóval komolyabb. Ennek fényében az a plusz 8 ezer forint, amit kérnek érte, tekintve a minőséget, kényelmet és a kiegészítők mennyiségét nem sok.

Papíron, viszonyítás nélkül soknak tűnik a 30 ezer forintos vételár, viszont azok, akik 20-25 ezer forint magasságában szemeznek valamilyen mikrofonos fejhallgatóval érdemes elgondolkodni a HyperX Cloudon is.

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.