2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperX Cloud - valami régi, újra...

Már a Kingston is játékos kiegészítők gyártásába kezdett, HyperX márkanév alatt. Első termékük a Cloud játékos fejhallgató.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Óriási divat napjainkban játékos kiegészítőket gyártani. Nem egy gyártó adja a fejét ezen piaci szegmens termékkínálatának bővítésére, nem ritkán úgy, hogy teljesen idegen az addigi termékvonalhoz képest. Ezen gyártók sorába csatlakozik a Kingston, amely HyperX márkanév alatt új termékvonalat indított, és igyekszik minél jobban szeparálni az eddigi, főleg memóriachipekre épülő termékeitől. Egyrészt érthető a lépés, szeretnének az újdonság erejével hatni, a név jól hangzik, viszont így elvész a jól bejáratott, jól csengő márkanév előnye.

Két út áll a gyártók előtt, ha új területre kívánnak belépni. Vagy komoly idő és anyagi befektetés mellett saját maguk fejlesztik termékeiket, vagy megbíznak egy másik (bér) gyártót, akinek már van tapasztalata az adott szegmensben és legfeljebb a külsőn vagy néhány nem túl lényegi paraméteren eszközölnek változtatásokat.

A Kingston ez utóbbi utat választotta, így már az elején szükséges tisztázni, hogy a HyperX Cloud és a Qpad QH-90 lényegileg azonos, gyártójuk ugyanaz a cég. Mindkét gyártó igyekezett profi csapatok játékosaival is prezentálni a termékeit. A legutóbbi ESEA döntőjében a Virtus Pro játékosain Qpad, míg a Na’Vi játékosain HyperX márkanév alatt volt látható ugyanaz a modell.

Azonban hiba lenne emiatt pálcát törni a gyártó és a termék felett, habár magam részéről nem tettem túl magasra a lécet, hiszen egyik cég a memóriapiacon szerzett hírnevet, a másik pedig az egérpadokkal. Azonban már a kibontásnál kellemesen csalódtam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.