2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperX Cloud - valami régi, újra...

Már a Kingston is játékos kiegészítők gyártásába kezdett, HyperX márkanév alatt. Első termékük a Cloud játékos fejhallgató.

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás

Elég méretes dobozban érkezik a fejhallgató, a dobozból kihámozva egy másik doboz kerül elő. Szeretném megjegyezni, hogy egyáltalán nem vagyok „csomagolásfetisiszta”, sőt, alapvetően egy mindennapi használatra szánt terméket, akármennyire jó minőségű is, felesleges selyembe és mahagóniba csomagolni. Ennek ellenére megelégedéssel nyugtáztam, hogy a praktikum mellett sikerült az esztétikumot is komoly szerephez juttatni a fényes fekete doboz és az ezüst dombornyomott feliratok használatával.

A szép fekete dobozban egy selyempapír alatt lapult a töménytelen mennyiségű kiegészítő, melynek mennyisége meglepetésként ért. A fejhallgató a habszivacs bélés biztonságában várt, míg a több mint fél tucat kábelt és csatlakozót kihámoztam. Szemmel láthatólag nem vették félvállról az vásárlói igények különbözőségét, mivel a fejhallgató rengetegféleképpen konfigurálható a hozzáadott kábelek és átalakítók segítségével.

A fejhallgató különálló egység, mivel a mikrofonnal nincs egybeépítve, az csupán opcionális extra. A bal oldali kagyló alján található nyílásba kell csatlakoztatni, egy jack csatlakozó segítségével. A mikrofon stabilan ül a helyén, köszönhetően annak, hogy nem csak a csatlakozó, hanem az azt körülvevő műanyag keret is a helyén tartja. A mikrofon szárát spirálozással tették merevebbé és ennek segítségével marad abban a pozícióban, ahová hajtottuk. Sajnos a lecsatolhatóság miatt a pozíciója fix, ennek okán javallott odafigyelni, hogy hogyan tesszük le az asztalra.

Mellesleg apró gyártási „hiba” esett meg, aminek nyomán akkor is kiderült volna a turpisság, ha nem ismertem volna a Qpad verziót, mivel a mikrofon csatlakozójának nyílását elfedő műanyagon bizony a QPAD szócska virított, mi több még a használati útmutató illusztrációján is így szerepel. Mint a Colombo filmekben, a gyilkos itt is az apró részleteken bukik le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.