2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperX Cloud - valami régi, újra...

Már a Kingston is játékos kiegészítők gyártásába kezdett, HyperX márkanév alatt. Első termékük a Cloud játékos fejhallgató.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Először szemügyre véve a déjá vu érzése fogott el, ezt a formát már biztosan láttam valahol. Gondolom a fejhallgatók világában járatosaknak egyből a Beyerdynamic ugrik be. Ezzel én sem voltam másképp, a kosarak felfogatásának módja és a fejpánt egy az egyben lett a neves hifigyártóról másolva. Az viszont egyértelmű volt, hogy nem az ő munkájukat dicséri, de akkor felmerül a kérdés, hogy ki a bérgyártó? Erre a kérdésre nem volt egyszerű a választ megtalálni, de némi keresgélés után kiderült, hogy egy kínai gyártó, mégpedig a Takstar munkáját dicséri.

Ez a cég nem tartozik a komoly hagyományokkal rendelkező gyártók közé, de már lassan 20 éve tevékenykedik, székhelye 50 km-re található Shenzentől, Guangdong tartományban, amely Kína gazdasági motorja lett az utóbbi 30 évben. Főként stúdió- és puskamikrofonokat, fejhallgatókat, valamint stúdiómonitorokat gyártanak, amelyekre leginkább a kiváló ár-érték arány a jellemző. Ilyen a Pro 80-as stúdiómonitor is, ami ennek a gamer headsetnek az alapját adta.

A fejhallgató igen masszív darab. A fejhallgató váza fekete szálcsiszolt alumínium, a kosarak felfogatási módja már ismerős lehet a Beyerdynamic fejhallgatóiról. Ezzel a megoldással félrelőni nem lehet, a kínaiaknak sem sikerült, elképesztően kényelmes a viselése.

A pánt borítása bőr, amelyen a fekete cérnával hímzett márkajelzés található. A szélét piros cérnával és széles öltésekkel varrták, alatta vastag, kényelmes szivacsbélés található. Kicsit olyan érzésem volt, hogy itt már elfogyott a lendület és kissé elnagyolt hatást keltenek a széles öltések.

Amint az már a képekből kiderült a fejhallgató zárt rendszerű, circumaural. Súlya nem nagyon zavaró, de a hosszabb viselés során néha érezni a 350 grammos súlyt. Ellenállása 60 Ohm, amit érezni is, kell az erő a kihajtásához, így alaplapi hangkártyához kifejezetten nem ajánlom. Azonban, ha egy megfelelő hangkártyára, erősítőre, vagy DAC-ra kötjük, akkor nem lesz probléma, mivel a hifi fejhallgatókhoz képest nem sok az a 60 Ohm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.