2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperX Cloud - valami régi, újra...

Már a Kingston is játékos kiegészítők gyártásába kezdett, HyperX márkanév alatt. Első termékük a Cloud játékos fejhallgató.

[ ÚJ TESZT ]

Hang és kényelem

Hangjára a kettősség jellemző. Mivel kétfajta párnát adtak hozzá, a hangja is aszerint változik, hogy melyikkel használjuk. A bőrpárnákkal sokkal inkább zártabbnak érződik, a külső hangok kizárását is jobban megoldja ez a párnázás, viszont az amúgy sem túl nagy terét még jobban összezsugorítja. Ellenben a plüss párnákkal szépen kinyílik a tér, és már-már semi-open airnek érződik a másik párnához hoz képest. Ebben valószínűleg szerepet játszik az is, hogy habár szét nem szedtem, de érzésre mintha nem lenne olyan vastag zajszigetelő réteg a driver mögött.

Én a plüss párnákat preferálom kényelem és hangzás szempontjából is. A hangja sajnos nem annyira precíz, térben rendben van, habár az nem túl nagy, a mélyek nagyon jók, nem dübörgő, letaglózó mélyek, de rendben vannak. A középtartomány már annyira nem jeleskedik, valahogy elvész, nem érezni. Talán egy kicsit elnyomják a magasak, de hála istennek nem a Superlux-féle bántó magasak.

Játék szempontjából ez a nem a legjobb, hiszen nagyon kellenének a középtartomány hangjai is, így itt kénytelenek leszünk az equalizerrel korrigálni. Pozícionális audió szempontjából kiemelkedőnek nem mondanám, bár lehet, hogy itt már a hangkártyám tudása ért véget. Mindenesetre érdemes egy kicsit játszani a beállításokkal, hogy mindenki megfelelően be tudja hangolni.

A mikrofonra nem lehet panasz, egyrészt a lecsatolhatóságával praktikus, másrészt látni rajta, hogy a fejhallgató minőségéhez méltó színvonalú. A nyakat nagyon jól be lehet állítani és úgy is marad, ahogy hagytuk. Leginkább a gyárilag adott szivacsborítással érzi jól magát, habár így egy kicsit tompa, de a szuszogást nullára redukálja. Érdemes egy kis plusz hangerőt adni rá, mert a szivacs a levegő zaja mellett egy kicsit a hangot is megfogja.

Külön ki kell emelnem a kényelmét. Az általam eddig használt Steelseries 5H is nagyon kényelmes, de az ovális kosárformának köszönhetően a Cloud még a nagy fülekre sem lóg rá. A szivacsborítás memóriahabos, ami tényleg hihetetlenül kényelmessé teszi. 3 hét használat után csak úgy kontrollképpen felpróbáltam az 5H-t és a régi AKG 512-met, és akárhogy is nézem, azoknál kényelmesebb, főleg az AKG-hoz képest.

(Egyébként nekem különösen kényes a bal fülem, mert sajnos egy baleset miatt van rajta egy forradás, így gyakran az átlagfelhasználók számára tökéletesen kényelmes fejhallgatókat is őszinte megkönnyebbüléssel veszem le).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.