2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Hétpróbás diákmunkás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ha a nyár, akkor ugye megérkezik a vakáció, a diákoknak a nyári szünet, nyaralás... Ha...

[ ÚJ TESZT ]

Ha a nyár, akkor ugye megérkezik a vakáció, a diákoknak a nyári szünet, nyaralás...
Ha apuci-anyuci befizet. Ha azonban mégsem, megkeresheted TE az árát egy kis szünidei munkával, vagy esetleg már évközben hétvégente elkezdheted a gyűjtést.
Biztos lehetsz benne, hogy számos új ismerősre tehetsz szert és rengeteg élménnyel gazdagodhatsz, mely tapasztalatok a későbbi felnőtt életedben pótolhatatlan értékekké válnak!
Például, ha 19 évesen apád elé állsz és boldogan lobogtatod a főiskola NAPPALI tagozatára elnyert felvételről szóló értesítést, és apád közli :''Kislányom nem tudom támogatni a további tanulmányaidat anyagilag, mert hát tudod az építkezés sok pénzt felemészt..., itt az ideje, hogy megállj a saját lábadon'', akkor jobb, ha levelező tagozatra jársz inkább és elindulsz munkát keresni.
Van egy érettségid, szakmád, bárhol tárt karokkal várnak (??); (apád meg próbáljon a saját lábára állni, vagy megélni a PÁLYAKEZDŐ FIZETÉSből)
Eddig mindig megvették a szüleid, amire szükséged volt, észre sem vetted, milyen drága minden : kaja, nadrág, pipere...; ez a fizetés semmire sem elég!
Rá se ránts, még ott vannak a hétvégék, kereshetsz mellékállást is!
Mi bajod lehet: dolgozol hétközben, hetente egyszer bejársz előadásokra, hétvégenként másodállsz, majd éjszakánként felkészülsz a vizsgákra.
Menj és vegyél egy hírdetési újságot! Hemzsegnek benne a jobbnál-jobb diákmunka lehetőségek.
Válassz ki például egy piaci büfét, ahová hétvégére keresnek kisegítőt.
Meglátod, élvezni fogod! Reggel háromra kell beérned, már az első BKV járatokkal simán beérsz.
A piacra érkező első vendégekre mosolyogj kedvesen, főzz nekik kávét, mérd ki a felesüket, és észre se vedd, hogy a fenekedre csöpög a nyáluk!
Délután négyig vidáman és fitten sürögj-forogj, szaggass nokedlit, panírozz, tölts csirkecombot, készíts hamburgert, csapolj sört, itasd-etesd az éhezőket! Meglátod, 10 év sem kell, és hálás leszel a sorsnak, mert minden ételt kapásból megfőzöl majd a gyerekeidnek és a férjed ámulni fog, mennyi pia nevét ismered!!!
Előfordulhat, hogy a tulajdonos egy gusztustalan féreg (,mert felesége van, ennek ellenére dugja a szakácsnőt, a szomszéd büfés lányát, és még téged is kinéz magának), de ezt fel se vedd; te tudod kezelni a dolgot. Meglehet, hogy egy ellenőrzés során kiderül, hogy lopott cigarettát adat el veled, és téged akarnak megbüntetni, mégis tarts ki, hisz a fizetés, amit kapsz tőle, messze meghaladja, amit egész héten a főállásodban keresel. Csak nem fogod ilyen apróságokért feladni?!
Maradj még, legalább a nyári szünidőt bírd ki, csak aztán küldd el a k...a..-ba!
Vagy tudod mit? Menj el bébiszitternek!
Az nyugis, kellemes állás: hétvégén vigyázol egy kicsi édi gyerkőcre, egész nap játszol vele, esténként mesét néz a dvd-n, te tanulhatsz is közben. Nincs is szebb ennél!
Bár meglehet, hogy egy háromgyerekes családhoz kerülsz, ahol az egyik gyerek még pelenkás, a másik dackorszakát élő 2 éves, a harmadik pedig egy szófogadatlan 12 éves.
Javaslom, hogy ha anyuka nem főz, csak hagy neked egy kis pénzt a konyhaasztalon, hogy vásárolj a kölköknek valami rágcsálnivalót, a picit ültesd az egyik karodra, a másikat fogd szépen kézen és sétáljatok el a közeli abc-be; ha a nagytesó nem akar menni, hagyd nyugodtan otthon, ő tud már addig magára vigyázni.
A boltban, ha a pici vígasztalhatatlanul sír, lehet, hogy bekakilt, gyorsan vásárolj be, keríts elő a kétévest valamelyik pult alól, cibáld ki az üzletből, de előtte add vissza az eladónak a nyalókákat, amit elcsent, aztán, ha ő is ordítani kezd és kirohan -majdnem- az első autó alá, mentsd meg az életét!
Nyugodt és kedves légy a kicsikkel, nem szabad, hogy idegesnek lássanak, ez alapszabály!
Ha a hazafelé vezető úton a kétéves folyton elfut tőled, - a karodon a síró picivel, kezedben a vásárolt holmival teli szatyorral - fuss utána, ez jót tesz a kondíciódnak és később erre a szituációra, mint kedves emlékre fogsz visszagondolni, amikor a saját gyerekeiddel teszed ugyanezt!
Ha esetleg már messziről kiszúrod, hogy a 12 éves a negyedik emeleti lakás ablakában ül és fél lábát a mélybe lógatva vár rád, jobb, ha még gyorsabban szeded a lábad, hogy minél hamarabb megpróbálhatsd leimádkozni onnan.
Tedd a picit tisztába, - közben küzd le a hányingered és gügyögj is neki, hisz nem tehet róla...-, ebédelj, a gyerekek úgysem akarnak majd egy falatot sem enni!
Ha anyukájuk megkér, altasd el a kicsiket ebéd után, egy próbát megér...
Ha nem alszanak, odase neki, majd bepótolják éjszaka.
Délután - szintén anyuka kérésére - foglalkozz kicsit a tinivel, mert nem megy annyira a matek. Nincs kedve? Majd másnap megpróbálod újra.
Ha a szülők a megbeszélt 10 órás távollét után is elfelejtenek hazaérni, és a a fizetés sem megy gördülékenyen, légy türelmes, ez csak egyszer fordulhatott elő. Vagy folyamatosan ezt csinálják? Néhány hónap után máris kikészültek az idegeid?
Akkor inkább nézz más munkalehetőség után.
Irodaházakban például mindig keresnek hétvégi takarítót.
Ott egyedül lehetsz, csend van, nyugodtan elvégezheted a feladatodat és a pénz is elég jó lehet.
Megegyezhetsz a tulajdonossal, hogy a szép új 80m2-es irodát, és a ráépített egyszobás lakást havi 20 ezer-ért takarítod.
Ha az első hónapban minden zökkenőmentes; nem szakadsz meg, kellemes légkondis helyen dolgozhatsz, alig van kosz, mert szinte csak 3 ember jár be az irodába, azok is vigyáznak a környezetük rendjére - csodás! Elégedettek a munkáddal, ki is fizetnek - főnyeremény!
Megeshet azonban, hogy a megállapodás ellenére később váratlanul bővülni fog a munkaköröd, persze ugyanazért az összegért. Kiderülhet, hogy a város másik végén van egy 4 szintes (!) luxus háza a cégvezető úrnak; három gyerek, mindenkinek külön szint, a pincében szauna, összesen 5 fürdőszoba, étkező, konyha, kamra, stb. Ezt még azért vállald be úgy mellékesen, ha ráérsz...
Nem lesznek neked útban a családtagok, amig dolgozol, - addig elmennek Mexikóba; csupán a perzsa szőnyegre állított kitömött krokodilt kerüld ki porszívózáskor, és nehogy letöröld sima porronggyal a falnyi nagyságú óriás plazma tévét - arra megvan a speciális tisztítókendő!!!
A család talán egy kicsit rendetlen, dehát azért tartanak téged, hogy rendet tégy, vagy mi a fene!!?
Vagy nem tetszik valami? Hogy nem ebben állapodtatok meg? Ne legyen lelkiismeretfurdalásod: Kérj emelést! Mondjuk 30 ezret. Bele fognak menni, hiszen, gyönyörü rend és tisztaság fogadja őket minden vasárnap este.
Ha megkaptad az első emelt fizetésedet, ne csodálkozz, ha másnap felhívnak: Köszönik, ennyi volt; találtak egy nyugdíjast helyetted, aki 15- ért ugyanazt megcsinálja, amit te, csak MÉG VASAL IS!
Rá se ránts, hisz ezer lehetőséged van még!
A Plázákban is takaríthatsz, ha annyira megszeretted a takarítást. Itt a vakáció, vállalj éjszakai takarítást! Az buli! Úgysem vagy egy jó alvó, napközben meg tiéd a világ!
Kapsz egy csini pizsamát, hátán nagy betűkkel: ''Security'', hogy véletlenül se tévessze el senki, hogy te kiemelt munkakört töltesz be! Egy járgányt is tolhatsz magad előtt, melyen mindenféle érdekes és hasznos dolog elfér (felmosó, partfis, lapát, szemeteszsák, stb), ezeket legalább nem kell a kezedben cipelned!
Ja, azt hitted, hogy az éjszakai takarító csak éjszaka, zárás után dolgozik? Nem, nem!! Este 6-tól reggel 6-ig. Igen, ilyenkor elég nagy a nyüzsgés, de legalább sok kedves ismerőssel találkozol. Azért ne szomorkodj, hogyha te megismered őket, de ők már nem olyan biztos...
Jó társaság, éjjel kettőtől csapatmunka a reggeli kifulladásig. Hidd el: mélyen és kellemesen végigalszod a másnapot!
Talán ebből eleged lehet egy nyár után, azt tanácsolom nézz valami könnyü és tiszta munkalehetőség után.
A tisztítószerek és kozmetikumok árusításához mit szólnál?
A multilevel cégek tárt karokkal várnak, ha ''könnyen és stresszmentesen szeretnéd kiegészíteni fizetésedet''! Csak fel kell hívnod MINDEN ismerősödet, el kell mondanod a marketing tervet, termékbemutatót kell tartanod, használnod a termékeket, és tudnod kell hosszú-hosszú percekig tapsolni a NAGYoknak, akik már gyémánt szinten vannak.
Az lehet, hogy a termékek túl drágák, ráadásul nem is olyan frankók, mint elmondod az ismerőseidnek, akik úgysem csatlakoznak ''alád'', de még az a lehetőség is fennáll, hogy az összes barátodat is elveszíted. Azért ha tetszik - csináld!
Vagy kapva-kapj egy szuper lehetőségen, amiről gyerekkorod óta álmodtál!
Menj el dolgozni egy cukorka készítő üzembe, ahol kakasnyalókát, kürtös kalácsot, grillázst, medvecukrot készíthetsz!
Ez igazán csodálatos munka! Ehetsz amennyi beléd fér, tanulhatsz is sok érdekes dolgot, és talán ott nem ér majd meglepetés.

Mire a felsőoktatásban eltöltendő éveid letelnek, hétpróbás diákmunkás leszel, és lesz min példáulozni 20-40 év múlva a gyerekeidnek, unokáidnak!!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.