2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Arctic Accelero S1 és HD 4850

Itt a nyár, melegeszik és berreg a videkártya. Nézzük mit tud kezdeni az Arctic Accelero S1 a HD 4850-el.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatás

Amint azt a saját bőrünkön is érezhetjük, egy ideje beköszöntött a nyár, így eléggé aktuális a gépünkben legtöbb hőt termelő, azaz a videokártya hűtését körbejárni. Mint ahogy azt vélhetőleg sokan tapasztalatból tudjátok, a videokártya hűtés nem éppen a halkságáról híres. A célom mégis egy körülbelül 50 centiről, az éjjeli csöndben is hallhatatlan gép összerakása volt és ebbe a tervbe már csak a videokártya hűtő köpött bele. Egészen mostanáig.

A nagy VGA hűtő topikból és 13 VGA hűtőből álló külföldi tesztből egyértelműen kiderült, hogy a jelenlegi piacon lévő két legjobb hűtő a Thermalright T-Rad2, illetve az Arctic Accelero S1 Rev 2.

Arctic Accelero S1 Rev 2 - Érdekes forma...

Thermalright T-Rad2 - Ránézésre is minőségi és jó vékony

Most pedig lássuk a két termék összehasonlítását, először a kompatibilitási listájukat.

A Thermalright T-Rad2 kompatibilitási listája szerint az ATI HD 5850 és HD 5870-hez szükség van VRM R3 / VRM R4 bordára, HD 4870 és 4890 esetében pedig VRM-R1 / R2-re.

Az Arctic Accelero S1 Rev 2-höz bizonyos teljesítmény szint felett a gyártó javasolja az úgynevezett Turbo modulját, ahol ez nincs jelezve, azt passzívan is hűvösen tartja, nyilván valamilyen ház szellőzés mellett.

Turbo modul: 1500 RPM - 42 CFM légszállítás - 80 x 80 x 15 mm-es méret.

Mivel egy HD 4850-es videokártyát szeretnék hűvösre tenni, ezért mindkettő szóba jöhetne, de a Turbo modul a túl nagy, 1500-as fordulatszáma miatt, ami bizonyosan hallható zajt produkálna, azonnal kiesik és magával hozza, hogy a kiválasztott, lassabban forgó ventilátorainkat nekünk kell rábarkácsolni az Accelerora.

A fenti táblázatban azért szerepel az Arctic Accelero S2 is, mivel elég közeli rokonságot mutat az S1 Rev 2-vel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.