2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Euro Truck Simulator

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A játék készítője az ismert SCS Software aki szakítva az előző részekben bemutatott Amerikai gépcsodákkal, most Európába kalauzol el minket.

[ ÚJ TESZT ]

A játék készítője az ismert SCS Software aki szakítva az előző részekben bemutatott Amerikai gépcsodákkal, most Európába kalauzol el minket.

Az első benyomások

Mikor belépünk a játékba egy korrekt menü vár minket középen egy, a játékban választható nyerges vontatóval.

Új játékot indítva ki kell választani egy országot és egy vontatót, amivel kezdeni fogunk. Én Franciaországot jelöltem meg elsőként, ilyenkor Párizsba fog "letenni".

A nagybetűs élet

Miután megismerkedtünk a kamionunk irányításával egy könnyű tutorial segítségével, akár bele is csaphatunk a lecsóba! Elsőre fel fog tűnni, hogy bizony nem az igazi márkák és cégek lesznek a játékba de ez legyen a legkevesebb baj. Várostól függően különböző vállalatoknál kezdhetjük meg pályafutásunkat. Az adott cégeknél meg van adva, például: hova lehet vinni és mi az, amit szállítani fogunk. Rakományok különböző szintekbe vannak besorolva, minél nagyobb egy áru szintje, annál veszélyesebb, de többet is adnak érte. Ezekhez külön jogosítványt kell szerezni, ami annyiból áll, hogy megvesszük. Ez persze nem olcsó, 40ezer euró körül mozognak, ezért amíg össze nem szedjük ezt a pénzt addig maradunk szépen az almánál és a joghurtnál. Természetesen nem ez a fő célunk. Van egy ranglista, aminek szépen lassan tetejére kell jutnunk, hogy végül mi lehessünk a kamionozás mesterei.
Megemlíteném még a nagyszerű irányítást is: Aki fél egy ilyen nagy szörnyeteg irányításától megnyugtatom, nem lesz nehezebb mint egy autó vezetése, talán a városokban való furikázásnál kell ügyelni a szűk kanyarokra. Amire inkább figyelni kell az a szabályok betartása, ilyen például a piros lámpák, sebesség határok, és lehetőleg ne ütközzünk, ugyanis ilyenkor nem egy a régebbi kamionos játékoknál megszokott(és nem fair) rendőrautós, kamionos üldözés lesz, hanem amikor a célállomásnál lerakjuk a rakományt egyszerűen levonja a fizetésből. Mivel ez egy szimulátor, ezért el lehet felejteni a végtelen üzemanyagot.. bizony, bizony kell tankolni is vagy ha sérül a járgányunk a legközelebbi városba ki tudjuk javítani elég komoly összegért (itt lehet egy kicsit túrbózni a járgányunkat: komolyabb fékek, nagyobb üzemanyagtartály stb.). A forgalomról is egy kicsit. Ez számomra egy negatívum a játékban. Sokszor csinálnak olyat, hogy gondolnak egyet és megállnak előttünk miközben mi 130km/h-val, akarom mondani 90 km/h-val repesztünk mögötte, és bumm így lett a... baleset, aminek természetesen mi fizetjük meg az árát. Talán későbbi javításban orvosolják az MI-t.

Grafika

Hát igen a grafika. Aki egy Crysis grafikát fog várni, az nagyot csalódik, ha jól tudom akkor az előző részekben megismert Prism3D tovább fejlesztett engine van benne. Cserébe alacsony gépigény is jár: Core 2 Duo E6700-as processzorral és 2giga rammal megy egy 8600GT-vel nálam 1280x1024-ben maximális grafikán fut.

Konklúzió

Az SCS Software-nek sikerült egy újabb remek játszható kamionos szimulátort kiadni, mely bár nem tökéletes (márka- és cég nevek hiánya) mégis kellemes órákat tölthetünk el vele.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.