2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Depeche Mode- 25 év zenéje

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Enjoy The Silece- Nem hiszem hogy van olyan ember aki (ha tudtán kívül is,) ne hallotta...

[ ÚJ TESZT ]

Enjoy The Silece- Nem hiszem hogy van olyan ember aki (ha tudtán kívül is,) ne hallotta volna a kilencvenes évek egyik legmaradandóbb slágerét.
Kedvenc zenekaromról, a Depeche Mode-ról szeretnék most egy rövid szösszenetet megosztani veletek, mindazokkal akik ismerik és szeretik, és mindazokkal akik még nem, és csak szeretni fogják:)

Az immáron több mint 25 éves banda albumról albumra bizonyította, hogy Martin Gore dalszerző zsenije, Dave Gahan hangja (és koncerteken fergeteges mozgáskultúrája), valamint Andy Flatcher utánozhatatlan tapsikolása, a mai napig ütős csapatot, és kortalan zenét eredményez.
Aki kicsit jobban ismeri a bő 25 év munkásságát, az hallhatta ahogy az évek során a szintipoptól induló, idiótahajú kissrácokból álló formáció menő elektronikus bandává, majd drogos, piálós, idegösszeomlós rockbandává, végül kifinomult zenei repertoárral rendelkező veterán zenekarrá avanzsált.

Akik még nem hallottak a rádióban hallható 6 slágeren kívül mást a DM-tól, ajánlom hogy vegyék meg, és tegyék be a HI-FI berendezésbe az ő ízlésüknek legjobban megfelelő CD-t. A kezdetek óta minden egyes albumon új zenei stílust felvonultató diszkográfiában mindenki megtalálhatja amit keres. Aki a nyolcvanas évek szintipoppos nosztalgiáját szeretné újra átélni az kezdjen a Construction Time Again-el, és folytassa az egyre kiforrottab Black Celebration-ön át, egészen a tökéletesnek nevezhető Music For The Masses-ig.
A banda ezt a korszakát az 1990-es Violator-ral zárta le, amely a mai napig is a legtöbb példányban eladott lemezük, és az első daltól az utolsóig mestrművek hallhatóak rajta:)
Aki a keményebb, rockosabb, durvább gitárriffekkel tűzdelt muzsikát szereti, annak ajánlom a 93-ban megjelent Songs Of Faith And Devotiont, valamint a 97-es Ultra-t.
Azok a kollégák, akik a nyugodtabb, kifinomultabb, akusztikusabb zenét szeretik, jól ellesznek a 2001-es Exciter-el.
Végül aki a napjainkban divatosabb, dance-esebb pörgősebb, elektronikusabb muzsikát kedveli, az a 2005-ös Playing The Angel-t vegye le a polcról.

A cikker igyexem majd folyamatosan javítgatni, bővítgetni, addig is:

"See you next time"

És végül egy kis ízelítő a Depeche fílingből:
[link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.