2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ThermalTake Chaser MK-I

ThermalTake Chaser MK-I és Fractal Design Define XL összehasonlítása.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Olvashatunk a csúcskategóriás házakról különböző teszteket. Dicsérik ezt, dicsérik azt. Milyen házat vegyek? fórumban lehet kapni tanácsokat... Egy fontos szempont marad mindig ki: HOL HELYEZKEDIK EL A HÁZ?

Sok olvasgatás alapján anno beszereztem egy Fractal Design Define XL számítógépházat. Tökéletes leírást találtam itt. Pénzt és energiát nem sajnálva belevágtam. Gyönyörű, kiváló ház, viszont nem volt annyira tökéletes. Kicsit keserű volt a szőlő. Hogy miért is?

Fractal Design Define XL tökéletes. Tényleg. Viszont belefutottam abba a helyzetbe, hogy ahol a számítógépet tartom helyileg, az nem éppen ideális körülmény. Biztos vannak így mások is, akinek asztal alatt, sarokban, polc alatt szobasarokba bezsúfolva helyezkedik el a gépe. Nem is gondolnánk, hogy mennyi fejtörést okozhat ez.

A fontos momentum: számítógép helye:

Egy sarok

Egy sarok. A számítógép házak mérete miatt a számítógépház hátulja és a fal között 5 cm távolság van. Számítógép alaplapi oldala közvetlenül a fallal érintkezik. A gép tetejétől 8-10 cm-re polc. Szóval a szó szoros értelmében egy sarokban van. A miértbe ne is menjünk bele mert nem ez a lényeg...

Cél megoldani azt a problémát, hogy ne költsem a gatyámat a számítógépre, miközben a hőmérséklet értékek semmit sem változnak.

Cseréltem több házat, több hűtőt, amikor már elérkeztem a Top dolgokhoz, a "melegedés" mindig nem szűnt meg. Maximalistaként a melegedés nem jelent drasztikus hőt, csak annyit hogy az elköltött forintokért nem kaptam elvárt eredményt.

Fractal Design Define XL mint már írtam tökéletes ház, de nem erre a környezetre. Amint a gépet kiszedtem a helyéről és előrehúztam, rögtön -5C estek az értékek. Fej vakarva értetlenül álltam a dolog felett. Mindenből a legjobbat vettem, de nem vált be. Ekkor már végigolvastam minden tesztet, minden kommentet amit csak találtam a témával kapcsolatban. Hosszas keresgélés után megleltem a megoldást egy ThermalTake Chaser MK-I ház formájában. Sokat nézegettem ezt a tesztet. Ettől a ponttól kezdődött a ThermalTake Chaser MK-I és a Fractal Design Define XL összehasonlítása, avagy csúcskategóriás házak összecsapása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.